Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Οταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή “Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη” και στη “Διακήρυξη της Βαρκελώνης”, 1981

Αναδημοσίευση από XYZ Contagion

Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής

Οταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή “Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη” και στη “Διακήρυξη της Βαρκελώνης”, 1981

«Προβλέπουμε (sic) σ’ έναν διακρατικό εθνικοσοσιαλισμό όλων των λευκών»,
Μία από τις πρώτες ιδεολογικές διακηρύξεις της Χρυσής Αυγής (που πολύ θα ήθελε να ξεχάσει)


Είναι γνωστό πως το χρυσαβγίτικο [*] ναζιστικό μόρφωμα “Χρυσή Αυγή” είναι ενεργό και ισότιμο μέλος στο “Ευρωπαϊκό Εθνικό Μέτωπο” (ENF) [1], μια σχετικά πρόσφατη άτυπη φασιστική Διεθνή [2], που συντονίζει και εκπροσωπεί φασιστικά κόμματα και οργανώσεις από 13 ευρωπαϊκές χώρες, και η οποία είχε ιδρυθεί το 2004 εν όψει των Ευρωεκλογών εκείνης της χρονιάς. Δεν είναι γνωστό, όμως, ούτε στους ψηφοφόρους, ούτε στα μέλη, ούτε -πιθανολογούμε- και στα στελέχη της, ακόμα, ότι η ΧΑ είχε προσχωρήσει ήδη από τις απαρχές της, από το 1981, στην ακραία ναζιστική-εθνικοσοσιαλιστική (μαύρη) Διεθνή με το όνομα “Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη“, “New European Order” (NEO) ή “Nouvel Ordre Européen”.

___
# Μικρή ιστορική αναδρομή
Ας μας επιτραπεί μια μικρή αναδρομή. Η νεοναζιστική-εθνικιστική πανευρωπαϊκή συμμαχία “Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη” είχε δημιουργηθεί το 1951, και είχε προκύψει σαν διάσπαση μιας προηγούμενης πανευρωπαϊκής νεοναζιστικής συμμαχίας, του “Europäische Soziale Bewegung” (ESB), επειδή η τελευταία δεν ήταν αρκετά “ριζοσπαστική” και ακραία στα ζητήματα της «υπεράσπισης της βιολογικής ακεραιότητας των λευκών Ευρωπαϊκών λαών και του αντικομμουνισμού» [3]. Οι διαφωνούντες σε εκείνη την συνδιάσκεψη της ESB, το Μάιο του 1951 στο Μάλμοε της Σουηδίας, όπου είχε ανακοινωθεί και η “Διακήρυξη του Μάλμοε“, προχώρησαν στη δική τους συνδιάσκεψη, μέσα στην ίδια χρονιά, το Σεπτέμβριο του 1951, στη Ζυρίχη, και στη δημιουργία της “Νέας Ευρωπαϊκής Τάξης”. Η NEO στη δική της διακήρυξη ήταν περισσότερο σαφής [4]. Καλούσε για «[...] πόλεμο ενάντια στους μπολσεβίκους Μογγόλους και τους καπιταλιστές νέγρους, στο καθήκον του λευκού ανθρώπου για την φυλετική επιβίωση και το Aufartung» [5].
Ακολούθησαν κι άλλες συνδιασκέψεις της NEO, μεταξύ των οποίων, το 1953 στο Παρίσι (3η συνδιάσκεψη), το 1960 και το 1962 στη Ζυρίχη, το 1965 και το 1967 στο Μιλάνο, το 1969 και το 1969 στη  Βαρκελώνη (10η, υπό την αιγίδα του ισπανικού CEDADE), το 1972 και το 1974 στη Λυών, το 1977 και το 1979 στη Βαρκελώνη (14η συνδιάσκεψη, με την “Διακήρυξη της Βαρκελώνης”). Το CEDADE, από τα αρχικά “Círculo Español de Amigos de Europa” (“Ισπανικός Κύκλος των Φίλων της Ευρώπης”) ήταν μια ισπανική νεοναζιστική οργάνωση, είχε ιδρυθεί το 1966 στη Βαρκελώνη, και μεταξύ των ιδρυτικών του στελεχών βρισκόταν ο Leon Degrelle και ο Otto Skorzeny [6]. Το 1969, όπως είπαμε, το CEDADE φιλοξένησε την 10η συνδιάσκεψη της “Νέας Ευρωπαϊκής Τάξης”, με 60 αντιπροσώπους από 7 χώρες [7].
Το λογότυπο της New European 
Order από την Wikipedia
Ερχόμαστε στο 1979. Η “Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη” δίνει στη δημοσιότητα την “Διακήρυξη της Βαρκελώνης“, προϊόν της 14ης συνδιάσκεψής της, με συμμετοχές νεοναζιστών από όλον τον κόσμο, πολλών ευρωπαϊκών κρατών αλλά και του Καναδά, της Αργεντινής και της Νοτίου Αφρικής. Λίγο αργότερα, το Νοέμβριο του 1980, ο Νίκος Μιχαλιολιάκος απολύεται από την 42μηνη περιπετειώδη στρατιωτική του θητεία [8] και μόλις ένα μήνα μετά, εκδίδει το πρώτο τεύχος του περιοδικού “Χρυσή Αυγή“, στο οποίο αναγράφεται το όνομά του ως “υπεύθυνος έκδοσης” [9]. Ο υπότιτλος του περιοδικού ήταν “Εθνικοσοσιαλιστική περιοδική έκδοσις“, ο αγκυλωτός σταυρός ήταν, ασφαλώς, παρών, μαζι με τον Χϊτλερ, ενώ το εθνικοσοσιαλιστικό στίγμα δίνεται απολύτως σαφώς από την πρώτη στιγμή, όπως θυμάται ο ίδιος ο Φύρερ, σχεδόν 20 χρόνια αργότερα:
«Η Χρυσή Αυγή αυτοχαρακτηρίζετο μέσα από τις σελίδες του εντύπου του (sic) σαν έκδοση εθνικοσοσιαλιστική και αυτή η διαφορά όχι μόνο ορολογίας αλλά και ουσίας ήταν που σαφέστατα την διαχώριζε από το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού χώρου, που εκείνη την εποχή δραστηριοποιείτο» [10].
Σύμφωνα με το Δημήτρη Ψαρρά, «πολλά στοιχεία συγκλίνουν στην πεποίθηση ότι η αρχική μορφή της ΧΑ είχε ως πρότυπο το CEDADE» [11], και στην προσπάθεια της οργάνωσης να βρει διεθνή στηρίγματα και να διαχωρίσει τη θέση της από τον “εθνικό χώρο” των βασιλοχουντικών και των φιλομεταξικών, η ομάδα στρέφεται στο CEDADE και στους Ευρωπαίους νεοναζί ομοϊδεάτες της, και -όπως θα δούμε- υιοθετεί και προσχωρεί στην περιβόητη “Διακήρυξη της Βαρκελώνης”, και συνεπώς, και στην ακραία ναζιστική-εθνικοσοσιαλιστική (μαύρη) Διεθνή “Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη”, ήδη από τους πρώτους μήνες της ύπαρξής της.
___
# Ενα σπάνιο έντυπο από το 1981 με την ιδεολογική διακήρυξη της ΧΑ υπέρ του ναζισμού/εθνικοσιαλισμού (που πολύ θα ήθελε να ξεχάσει)
Αυτό το διαπιστώνει ο αναγνώστης από μια σπάνια έκδοση της ναζιστικής συμμορίας, που έφτασε με τυχαίο τρόπο στα χέρια μας, και παρουσιάζουμε σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα. Πρόκειται για έκδοση των πρώτων μηνών του 1981, όταν το περιοδικό μετρούσε μόλις 4 τεύχη, και συνεπώς, μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε ότι το έντυπο αυτό είναι ένα από τα πολύ πρώτα “ιδεολογικά” έντυπα που κυκλοφόρησε η οργάνωση. Το έγχρωμο εντυπωσιακό εξώφυλλο δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Ενας αξιωματικός των SS και δύο σβάστικες, σε μαύρο και κόκκινο χρώμα. δίνουν το μήνυμα ευκρινώς και πεντακάθαρα. Στο εξώφυλλο, ο τίτλος “Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη”, δηλαδή το ίδιο το όνομα αυτής της πανευρωπαϊκής/παγκόσμιας νεοναζιστικής διεθνούς υπεροργάνωσης-δικτύου [12].
Στον (ελληνικό) πρόλογο, γραμμένο από την ίδια την οργάνωση διευκρινίζεται:
«Εχοντας ήδη διακηρύξει ότι προβλέπουμε (ζικ) σ’ έναν διακρατικό εθνικοσοσιαλισμό όλων των λευκών [...], συνεχίζουμε με τη διασαφήνιση αυτής της θέσεως και προσφέρουμε στον αναγνώστη μας, ένα βασικό κείμενο, σχετικό με τη θέσι μας αυτή: Την διακήρυξι της Βαρκελώνης»
[Υπογραφή] Για τη μετάφραση, Χρυσή Αυγή [και μαζί το πρώτο-πρώτο σήμα της συμμορίας, με την σβάστικα με τις καμπυλωτές πλευρές και το σίγμα στη λέξη "Χρυσή" με τη μορφή C]
Στην επόμενη σελίδα υπάρχουν προλογικά κάτω από τον τίτλο “Δήλωσις της Βαρκελώνης”, όπου μαθαίνουμε ότι υπογράφτηκε στις 14 και 15 Απριλίου 1979, από ναζιστικές οργανώσεις ευρωπαϊκών κρατών αλλά και του Καναδά, της Αργεντινής και της Νοτίου Αφρικής, στα πλαίσια της 14ης συνδιάσκεψης της “Νέας Ευρωπαϊκής Τάξης”.


Ακολουθεί ένα δισέλιδο με τα 7 σημεία της διακήρυξης, όπου τα “άχρηστα βιοψυχικώς παράσιτα” απειλούν την “τελειοποίηση που είναι η μοίρα του λευκού ανθρώπου“:




Η διακήρυξη κλείνει με τη θέση πως “καλό στην ανθρωπότητα” και εμπλουτισμό του ανθρώπινου είδους κάνουν μόνο οι “φυλετικές elite” και πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της “διοικητικής ιατρικής“.




Στις υπόλοιπες σελίδες, από την σελίδα 5 μέχρι και τη σελίδα 19, ακολουθεί η ανάλυση όλων των παραπάνω [**] (εθνικοσοσιαλιστικές αηδίες για τη λευκή φυλή, για το λευκό άνθρωπο, για “νεγροποιήσεις”, για “υπανθρώπους Εβραίους”, για την εφαρμογή “ευγονικής πολιτικής για την σωτηρία των λευκών λαών”, για τις “αντιφυσικές τάσεις-ομοφυλοφιλία” (αλίμονο!!!), για την φυλάκιση του Rudolf Hess, και κλείνει με μια καταγραφή διώξεων εθνικοσοσιαλιστών και με κάλεσμα για δημιουργία μιας “Ευρώπης των λευκών λαών”). Τα επιμέρους υποκεφάλαια έχουν τίτλους:
  • Νέες λύσεις
  • Ο λευκός κόσμος μπροστά στον κίνδυνο του θανάτου
  • Για ένα Ευρωπαϊκό Λαϊκό – Εθνικό Κίνημα
  • Αναθεώρησις της κοινωνίας μέσω της δράσεως
  • Η Γεωπολιτική κατάστασις
  • Η Ευρωδεξιά και οι εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
  • Η δημοκρατική τυραννία
Στο τέλος διαβάζουμε ότι πρόκειται για μετάφραση από (sic, sic, sic, καθώς τα λάθη είναι τρία):
Nouvelle Ordee Europeene Secrtariat Central (Switzerland)



Το συγκεκριμένο έντυπο διαφημιζόταν μέσα από τις σελίδες του περιοδικού της οργάνωσης, όπως μπορούμε να δούμε και στην σχετική διαφήμιση με όλα τα μέχρι τότε εκδοθέντα “ιδεολογικά” της έντυπα, που βρίσκεται στο τεύχος #10 του περιοδικού, Μάιος-Ιούνιος 1983 [13]. Δίπλα στην ειδική έκδοση της χρυσαβγίτικης συμμορία με τον “μνημειώδη λόγο του Αδόλφου Χίτλερ για την 9η επέτειο από την ανάληψη της αρχής στο Σπορπάλαστ του Βερολίνου”, φιγουράρει και το εν λόγω έντυπο. Το κείμενο της διαφήμισης έλεγε:
«Πρόκειται για τη δήλωσι της 14ης συνελεύσεως της Νέας Ευρωπαϊκής τάξεως στην Βαρκελώνη, το 1979. Παρουσιάζει τα φλέγοντα προβλήματα της Ευρώπης, όπως η εισβολή των εγχρώμων και του Αμερικανικού τρόπου ζωής και τις θέσεις των εθνικοσοσιαλιστών για τη δημιουργία μιας νέας κοινωνίας απηλλαγμένης από τα δεσμά της συμφωνίας της Γιάλτας».


Τεύχος #10, Μάιος-Ιούνιος 1983, σελίδα 16
# Η Χρυσή Αυγή επίσημο μέλος της νεοναζιστικής διεθνούς

Μετά την έκδοση του εντύπου αυτού, αντιπροσωπεία της ναζιστικής οργάνωσης ταξίδεψε στη Βαρκελώνη, συμμετείχε στην 15η συνδιάσκεψη της “Νέας Ευρωπαϊκής Τάξης” και υπέγραψε τη σχετική νέα επικαιροποιημένη διακήρυξη[14]. Εκεί γίνεται αναφορά:
«[...] στον ρόλο της Ελλάδος ως φραγμού στις διεισδύσεις των Ασιατικών ορδών στην Ευρώπη. Εκφράζεται η αλληλεγγύη προς τους ανά τον κόσμο φυλακισμένους εθνικοσοσιαλιστάς και προς τους Ελληνες συναγωνιστές που αντιμετωπίζουν την κρατική τρομοκρατία» [15].
Το ναζιστικό μόρφωμα ήταν και επίσημα, πλέον, μέλος της νεοναζιστικής διεθνούς. Κατόπιν, η ομάδα τύπωσε και δεύτερο έντυπο, με τίτλο “Νέα Ευρωπαϊκή Τάξις 2“, όπως μπορούμε να δούμε στην ίδια διαφήμιση που αναφεραμε προηγουμένως.
___
# “Ελληνες εθνικιστές” με την ελληνική εκδοχή του Aufartung
Εχουμε ακούσει άπειρες φορές το Νίκο Μιχαλολιάκο και τα υπόλοιπα πρωτοπαλίκαρα της ναζιστικής οργάνωσης, να φωνάζουν και να ωρύονται, όταν τους ρωτάνε εάν είναι ναζί, νεοναζί ή εθνικοσοσιαλιστές, και να απαντούν με το στερεότυπο «Είμαστε Ελληνες εθνικισταί, (κύριε)». Δεν γνωρίζουμε εάν με αυτές τις λέξεις είχαν συστηθεί τότε, το 1981, όταν είχαν ταξιδέψει στη Βαρκελώνη για να προσχωρήσουν επίσημα στη νεοναζιστική Διεθνή ή εάν είχαν πει, λόγου χάρη, “Ich bin ein griechischer Nationalsozialist“, και οπωσδήποτε, μας μοιάζει το λιγότερο παράταιρο, όταν φανταζόμαστε αυτές τις λέξεις από την τσιριχτή φωνή του Φύρερ Μιχαλολιάκου, ή από την βαριά πειραιώτικη μαγκιά του Γιάννη Λαγού ή από την αγρινιώτικη προφορά του Κώστα Μπαρμπαρούση. Σε κάθε περίπτωση, ούτε για “Ελληνες εθνικιστές” πρόκειται, ούτε για (απλούς) οπαδούς του εθνικοσοσιαλισμού ή για θεωρητικούς θιασώτες των ναζιστικών θεωριών περί “ανώτερης ράτσας” [Σ.Σ.: Δεν χρησιμοποιούμε τις λέξεις "ιδεολογία" και "ιδέες" διότι δεν έχουν καμία σχέση με ιδέες -πρόκειται, απλά για τις πρακτικές του μίσους και του θανάτου]. Οπως προκύπτει για το ναζιστικό μόρφωμα από την ευθεία γραμμή που ξεκινάει από το 1980  και το 1981 και φτάνει στα σημερινά πογκρόμ του 2013, πρόκειται για ναζί εν ενεργεία, για ναζί στην πράξη. Και με την “θεωρητική” βούλα, αν θέλετε. Και αυτό δεν προκύπτει (μόνο ή τόσο) από τα εξώφυλλα με τις σβάστικες. Το γνωρίζουν καλά όλα τα θύματα των άνανδρων επιθέσεων της, την ώρα που οι χρυσαβγίτες υλοποιούν την δική τους εκδοχή του “Aufartung”.
ΚΛΕΩΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣΑπό το ιστολόγιο XYZ Contagion της Βασιλικής Μετατρούλου
________________________________________________
[*] Η ανορθογραφία είναι σκόπιμη. Ο “χρυσαβγίτης” γράφεται με βήτα κατά το “αβγό”, σύμφωνα με την προτροπή του Νίκου Σαραντάκου. [**] Οι παραπάνω σελίδες του εντύπου βρίσκονται και στο scribd:http://www.scribd.com/doc/132784153/
Για το πλήρες έντυπο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ιστολόγιο μας
# Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Ψαρρά και την Α-Μ. Δ.
________________________________________________
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
[1] Βλ. για το 2005, Ιός, Καλοκαίρι με τον Αδόλφο, Ελευθεροτυπία, 25/09/2005http://www.iospress.gr/ios2005/ios20050925.htm
και για πρόσφατα, Spy – Jungle Report, Η διεθνής ναζιστική δικτύωση της Χρυσής Αυγής, περιοδικό Unfollow, ΤΧ#13, Μάρτιος 2013
[2] Δημήτρης Ψαρράς, Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής, Ντοκουμέντα από την ιστορία και τη δράση μιας ναζιστικής ομάδας, εκδόσεις Πόλις, Αθήνα, 2012, σελ. 157 [3] Kurt P. Tauber, German Nationalists and European Union, Political Science Quarterly, Vol. #74, No. 4 (Δεκέμβριος 1959), published by The Academy of Political Science, 1959, σελ. 570 κ.ε.http://www.jstor.org/stable/2146424
Η κατηγορία προς τη μητρική οργάνωση, όπως προκύπτει από το αγγλικό κείμενο ήταν “lack of virulence”, όπου virulence, κατά το λεξικό “φαρμακερότητα, τοξικότητα, μοχθηρία”.
[4] Kurt P. Tauber, ό.π., σελ 573
[5] “Aufartung”, πρόκειται για όρο του ναζιστικού φυλετικού ευγονισμού, που σημαίνει, σε ελεύθερη απόδοση, “φυλετική βελτίωση ή ανύψωση ή εξαγνισμός”, πάντοτε “μέσω επιλογής ή αποκλεισμών”, δηλαδή φυλετική βιολογική αναγέννηση μέσω της εξόντωσης των κατωτέρων. Συχνά απαντάται μαζί με το παραπλήσιο “Aufnordung” (Nordification, αριανοποίηση), ενώ το αντίθετό του είναι το “entartung” (“φυλετική βιολογική παρακμή”). Δείτε σχετικά:Christopher Hutton, Race and the Third Reich: Linguistics, Racial Anthropology and Genetics in the Dialectic of Volk, Polity, 2005, σελίδα 18http://blo.gr/9tnκαιRobert Gellately & Nathan Stoltzfus, Social Outsiders in Nazi Germany, Princeton University Press, 2001, σελίδα 147
[6] Βλ. Δημήτρης Ψαρράς, ό.π., σελ. 45
[7] Jose L. Rodriguez Jimenez, Antisemitism and the Extreme Right in Spain (1962-1997), ACTA NO. 15, Analysis of Current Trends in Antisemitism, 1999 [8] Βλ. Γεωργία Λινάρδου, Ο Νίκος Μιχαλολιάκος: Ο μελαχρινός Αριος, άρθρο στο περιοδικό ΗOT DOC, 10/05/2012http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/10/georgia-linardou-nikos-mixaloliakos-melaxrinos-arios-hot-doc/καιΙστολόγιο XYZ Contagion, Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής – Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4, 04/05/2012
[9] Νίκος Μιχαλολιάκος, Εχθροί του καθεστώτος, Χρυσή Αυγή 1993-1998, εκδόσεις Ασκάλων, Αθήνα, 2000, σελ. 22 κ.έ.
[10] Στο ίδιο, σελ. 25
[11] Βλ. Δημήτρης Ψαρράς, ό.π., σελ. 45
[12] Ολες οι σελίδες προέρχονται από το συγκεκριμένο σπάνιο έντυπο της οργάνωσης, με τα εξής στοιχεία:
Χρυσή Αυγή, Νέα Ευρωπαϊκή Τάξις, Η διακήρυξη της Βαρκελώνης, εκδόσεις Χρυσή Αυγή, Αθήνα, 1981
[13] Περιοδικό Χρυσή Αυγή, ΤΧ#010, Μάιος-Ιούνιος 1983, σελ. 16
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Ψαρρά για τον κόπο του να εντοπίσει τη διαφήμιση και να μας στείλει την φωτοτυπία.
[14] Βλ. Δημήτρης Ψαρράς, ό.π., σελ. 45
[15] Περιοδικό Χρυσή Αυγή, ΤΧ#010, ό.π.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου