Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΔΟΥΛΕΨΕ ΠΟΤΕ Η ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ;

Λέει πολλά αλλά... δηλώνει λίγα

Καταγγέλλει όλους τους πολιτικούς ως διεφθαρμένους αλλά ο ίδιος στη φορολογική του δήλωση εμφανίζει υπέρογκες δαπάνες για να γλιτώσει φόρο, ενώ ως... ηθικός και ενάρετος συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο «ροζ» ξενοδοχείου στο οποίο απασχολούνται αλλοδαποί εργαζόμενοι


Δεν διστάζει να χαιρετάει ναζιστικά και να διακηρύσσει σε υψηλούς τόνους ότι τα χέρια του είναι καθαρά αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για «βρώμικες δουλειές» και υπόγειες συναλλαγές του πολιτικού συστήματος. Αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν πολλές γκρίζες ζώνες στις συναλλαγές του ιδίου, της συζύγου του και συγγενικών προσώπων με την Εφορία από εμπορικές δραστηριότητες.

Εξαπολύει μύδρους στη Βουλή για υποταγή της χώρας στους ξένους δανειστές και υψώνει τη σημαία της εθνικής απελευθέρωσης και της φυλετικής καθαρότητας των Ελλήνων.

Αλλά μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο «ροζ» ξενοδοχείου μαζί με τη σύζυγό του και συγγενείς της, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα το ακίνητο έχει ενοικιάσει από συγγενείς της γυναίκας του μια κάποια οικογένεια Βορειοηπειρωτών.

Καταγγέλλει συλλήβδην όλους τους πολιτικούς για διεφθαρμένους, αλλά στη φορολογική δήλωση ως ατομική επιχείρηση έκδοσης εντύπων και εφημερίδων εμφανίζει υπέρογκες δαπάνες για να περιορίσει το καθαρό εισόδημά του και να γλιτώσει φόρο.


Πρόκειται για τον αρχηγό της φιλοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» κ. Νίκο Μιχαλολιάκο, που από την έρευνα που κάναμε για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες και τις συναλλαγές του ιδίου και της συζύγου του κ. Ελένης Ζαρούλια με την Εφορία προκύπτουν πολλά «σκοτεινά σημεία».

Το πρώτο αφορά στη συμμετοχή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του ξενοδοχείου που φέρει το όνομα «New Dream» στην πλατεία Αττικής. Παρά το γεγονός ότι το ξενοδοχείο είναι εν λειτουργία από το 2000 και μετά υποβάλλει μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ αν και οι υπηρεσίες που παρέχει υπόκεινται σε ΦΠΑ και συνεπώς εισπράττει ΦΠΑ από τους πελάτες του.

Στο ξενοδοχείο της πλατείας Αττικής βρίσκουν καταφύγιο πολλά παράνομα ζευγάρια και «επαγγελματίες» του σεξ.

Πώς εξηγείται ότι για δώδεκα συνεχή έτη το ξενοδοχείο εμφανίζεται να μην εισπράττει ούτε ένα ευρώ ΦΠΑ από την παροχή υπηρεσιών και ως εκ τούτου να μην αποδίδει ΦΠΑ. Εκτός κι αν δεν εκδίδει καθόλου αποδείξεις, πράγμα που συνιστά βαριά φορολογική παράβαση.

Επισημαίνεται ότι υπεύθυνοι ενώπιον του νόμου για την υποβολή των δηλώσεων ΦΠΑ είναι τα μέλη του Δ.Σ. του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με τον νόμο, υποχρέωση να υποβάλλουν εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ έχουν οι υποκείμενοι στον φόρο που ενεργούν φορολογητέες πράξεις ή και απαλλασσόμενες με δικαίωμα έκπτωσης του φόρου ακόμα και στην περίπτωση που δεν πραγματοποιήθηκε οικονομική δραστηριότητα, όπως και στην περίπτωση που η επιχείρηση δήλωσε ότι βρίσκεται σε αδράνεια.

Οι δουλειές του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και της συζύγου του πάνε από το καλό στο καλύτερο από το 2009 και μετά καθώς, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στις φορολογικές τους δηλώσεις εμφανίζουν ολοένα και αυξανόμενα έσοδα που πέρυσι ξεπέρασαν συνολικά τα 120.000 ευρώ.

Ειδικότερα το 2009 δήλωσε 20.000 και η σύζυγός του 12.000 ευρώ, το 2010 εμφάνισαν εισοδήματα 23.000 ευρώ και 17.000 ευρώ αντίστοιχα ενώ το 2011 ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε ακαθάριστα έσοδα 103.000 ευρώ από ατομική επιχείρηση (έκδοση εντύπων και εφημερίδες). Την ίδια χρονιά η κ. Ελένη Ζαρούλια δηλώνει εισοδήματα 33.700 ευρώ από δωρεάν παραχώρηση ακινήτων, καταστημάτων και γραφείων, μεταξύ των οποίων και το ξενοδοχείο, αλλά δεν εμφάνισε εισόδημα από μερίσματα.

Ρέκορντμαν στα έξοδα
Ομως ο κ. Μιχαλολιάκος για να μειώσει το καθαρό εισόδημα και συνεπώς το ποσό του φόρου που έπρεπε να καταβάλει ενέγραψε υψηλές δαπάνες για την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας. Ετσι το φορολογητέο εισόδημά του μειώθηκε περίπου στο ένα τέταρτο των εσόδων που εισέπραξε.

Ειδικότερα, ενώ το 2011 κατά δήλωσή του τα ακαθάριστα έσοδα ανήλθαν σε 103.000 ευρώ, φορολογήθηκε για 23.000 ευρώ. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τον φορολογικό νόμο, όταν κάποιος ασκεί ελεύθερο επάγγελμα ή έχει επιχείρηση αφαιρεί από τα ακαθάριστα έσοδα συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών που αναγνωρίζει η Εφορία για την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας και το ποσό που απομένει αποτελεί το φορολογητέο εισόδημα.

Μόνο που το ισχύον καθεστώς θέτει όρια στο ποσοστό των δαπανών που μπορεί να εκπέσει από τα έσοδα, το οποίο σε γενικές γραμμές κυμαίνεται στο 40%. Αν τα έξοδα που εμφανίζει ο επιτηδευματίας υπερβαίνουν το 50%, τότε θεωρείται ύποπτος για φοροδιαφυγή και παίρνει σειρά για τακτικό έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι δαπάνες που εμφανίζει είναι πραγματικές ή «φουσκωμένες» με στόχο να περιορίσει το ποσό του φόρου.

Στην περίπτωση όμως του κ. Μιχαλολιάκου καταρρίφθηκαν όλα τα ρεκόρ εξόδων, αφού οι δαπάνες που εμφάνισε για το έτος 2010 έφθασαν στο αστρονομικό ποσό των 80.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό των εξόδων του κ. Μιχαλολιάκου επί του τζίρου του διαμορφώθηκε στο 78%. Δηλαδή για κάθε 100 ευρώ που εισέπραττε είχε δαπάνες 78 ευρώ και συνεπώς «στην τσέπη έβαζε» μόλις 22 ευρώ.

NEW DREAΜ - Ξενοδοχείο νοικιασμένο σε άγνωστους Βορειοηπειρώτες και με μέλη του Δ.Σ. παντρεμένα με αλλοδαπές

Αγνώστου ταυτότητας Βορειοηπειρώτες-ενοικιαστές, «συγγενική διαπλοκή» στο Διοικητικό Συμβούλιο με δύο μέλη μάλιστα να έχουν νυμφευθεί αλλοδαπές κατά παράβαση των αρχών και της ιδεολογίας της «Χρυσής Αυγής» συνθέτουν το σκηνικό στο Ξενοδοχείο «New Dream» στην πλατεία Αττικής

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος ο κ. Αθανάσιος Ζαρούλιας του Βασιλείου, αδελφός της συζύγου του κ. Μιχαλολιάκου, ο οποίος είναι παντρεμένος με Πολωνή. Η κ. Ελένη Ζαρούλια κατέχει θέση αντιπρόεδρου ενώ στο ΔΣ συμμετέχει και η μητέρα της, Αλεξάνδρα Δανέλη. Ο αρχηγός της «Χρυσής Αυγής» είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Αλλο μέλος του ΔΣ είναι ο Σωτήρης Μαρτίνος, ο οποίος είναι παντρεμένος με Φιλλιπινέζα.

Ως υπεύθυνη διαχείρισης του ξενοδοχείου φέρεται η εταιρεία «ΛΥΔΙΑ- Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Ανώνυμος Εταιρία», η οποία δηλώνει ως έδρα το ίδιο κτίριο της οδού Λιοσίων 121. Την εταιρεία εκπροσωπεί και δεσμεύει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΣ της ανώνυμης εταιρείας που είναι ο κ. Αθανάσιος Ζαρούλιας.

Στο ξενοδοχείο βρίσκουν καταφύγιο πολλά παράνομα ζευγάρια και «επαγγελματίες» του σεξ και είναι γνωστό σε όσους συνηθίζουν να περνούν λίγες ώρες χαλάρωσης με τρυφερή συντροφιά. Μάλιστα σε αντίθεση με το βασικό σύνθημα της «Χρυσής Αυγής» και του αρχηγού της «κάθε ξένος εργάτης, ένας Ελληνας άνεργος» στο ξενοδοχείο απασχολούνται και αλλοδαποί εργαζόμενοι όπως απεκάλυψε έρευνα της αστυνομίας με αφορμή περιστατικό κλοπής τον Αύγουστο του 2010 σε βάρος του ρεσεψιονίστ και ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία ήταν αλλοδαπός.

ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου