Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ανιστόρητοι…

Η φιλο - χρυσαυγίτικη φυλλάδα «Ακρόπολις», συνοδεύει σήμερα εγκωμιαστικό άρθρο για τις γυναίκες της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής με φωτογραφία μιας αντάρτισσας του ΕΛΑΣ!

Ξεπερνάει κάθε όριο το φασιστικό θράσος και ψέμα. Γιατί είναι πασίγνωστο ότι οι φασίστριες δεν έχουν καμιά σχέση με τις μαχήτριες του ΕΛΑΣ.

Δεν γνωρίζουν; Δεν ξέρουν;

Ας μάθουν λοιπόν πως η αντάρτισσα της φωτογραφίας, χιλιάδες και χιλιάδες γυναίκες της χώρας μας πάλεψαν μέσα από τις γραμμές του ΕΛΑΣ με το όπλο στο χέρι, του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ πολέμησαν ενάντια στους κατακτητές φασίστες και ναζιστές προγόνους των Χρυσαυγιτών.

Οι ηρωίδες γυναίκες, τα έβαλαν με τους προδότες ταγματασφαλίτες και χίτες, τους ντόπιους συνεργάτες των κατακτητών, αυτούς που η Χρυσή Αυγή υμνεί και θαυμάζει.

Ο λαός και η νεολαία να εμπνευστούν και να γνωρίσουν την ιστορία των αγώνων του λαού μας, να απορρίψουν τη ναζιστική ιδεολογία και τα ψέματα, να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή.

ΠΗΓΗ

Η ομάδα αίματος των καθαρόαιμων Ελλήνων Από Ερανιστής

Κείμενο: Βασίλης Ραφαηλίδης*

ΟΛΕΣ οι συγχύσεις στην Ελλάδα ξεκινούν από την αδυναμία μας να ξεχωρίσουμε τις έννοιες «έθνος» και «κράτος», που σε καμία περίπτωση δεν είναι συνώνυ­μα. Η λέξη έθνος είναι σανσκριτικής καταγωγής και, στην κυριολεξία, σημαίνει «ομαιμοσύνη», δηλαδή ομοιό­τητα του αίματος των ανθρώπων που ανήκουν στην ίδια φυλετική ομάδα.

Είναι φανερό, όμως, πως για να διατηρήσει» την «κα­θαρότητα)) του αίματός της μια φυλή, και συνεπώς να λειτουργήσει σαν μια ευρεία οικογένεια, όπου όλα τα μέ­λη της θα είναι στενοί ή μακρινοί συγγενείς, πρέπει αυ­τή η φυλή να είναι καταρχήν ενδογαμική, δηλαδή τα μέλη της να παντρεύονται μεταξύ τους και οι επιμειξίες με αλλόφυλους να απαγορεύονται αυστηρά. Αλλά κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί μόνο σε πολύ κλειστές και πολύ πρωτόγονες κοινωνίες. Σήμερα, πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχουν «καθαρές» εθνότητες, διότι δεν υπάρχουν κλειστές κοινωνίες.

ΕΙΝΑΙ αυτονόητο, πως κανείς νομοθέτης εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια δε θα μπορούσε να διαφυλάξει την «καθαρότητα» του αίματος μιας φυλής.

’Αλλωστε, οι άνθρωποι δεν είναι άλογα ράτσας, τα­γμένα στις ιπποδρομίες, ώστε να φροντίζουμε για την καθαρότητα του αίματός τους. Και ωστόσο, δεν έλει­ψαν ποτέ οι μικρόνοες που αντιμετωπίζουν τον άν­θρωπο σαν ζώο, περιορισμένο σ” ένα οιονεί αναπαρα­γωγικό ιπποφορβείο. Και ο ρατσισμός είναι αυτό ακρι­βώς: Μια μεταφυσική και αυτόχρημα παρανοϊκή πίστη στην «καθαρότητα του αίματος της φυλής» -μια κα­θαρότητα που εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια ανήκει στην περιοχή του μύθου.

Αυτή η ολοφάνερα ανόητη πίστη, η τόσο διαδομένη ωστόσο, μας κάνει να νομίζουμε πως ο «χόμο σάπιενς» έχει να διανύσει πολύ δρόμο ακόμα, προκειμένου να γίνει όντως σοφός. Και εν πάση περιπτώσει, απ” τον «χόμο. σάπιενς» πρέπει να αποκλειστούν εξαρχής οι ρατσιστές, που εδώ σε μας πήραν το ψευδώνυμο «εθνικόφρονες». Που σημαίνει «άνθρωποι που φρο­νούν – σκέφτονται – εθνικά». Αλλά για να σκέφτεσαι εθνικά πρέπει να σκέφτεσαι… αιματολογικά. Δηλαδή, πρέπει να πιστεύεις πως το αίμα σου έχει μια ειδική ποιότητα, οπωσδήποτε καλύτερη απ” την ποιότητα οποιουδήποτε άλλου που ανήκει σε άλλη… ομάδα (εθνικού) αίματος.

Ο ρατσισμός, λοιπόν, είναι φασισμός. Και ο φασισμός είναι πρωτογονισμός, ακριβώς γιατί είναι ρατσισμός. Για ράτσες μιλούν σήμερα μόνο οι ζωολόγοι, οι κτηνία­τροι και οι κρετίνοι. Κάθε «εθνικόφρων» λοιπόν κρύβει μέσα του ένα φασίστα. Φυσικά, δεν είναι καθόλου τυ­χαίο που τα φασιστικά καθεστώτα στηρίχτηκαν στους «εθνικόφρονες». Ούτε είναι τυχαίο ακόμα, που η εθνικοφροσύνη έχει την τάση να πυκνώνει όσο προχωρού­με προς τα δεξιά του πολιτικού φάσματος. Από δω και η λογικόταταη άποψη, πως η κουταμάρα πολώνεται προς τα δεξιά – χωρίς, δυστυχώς, να είναι αποκλειστικό της προνόμιο. Διότι υπάρχει και μια… αριστερή κουταμάρα. Αλλά τουλάχιστον αυτή δεν έχει την… αιματολο­γική καθαρότητα της δεξιάς κουταμάρας, που είναι πολύ πιο εκνευριστική και, φυσικά, πολύ πιο επικίνδυ­νη. (Ανάμεσα σε δύο ηλίθιους θα διάλεγα τον αριστερό ηλίθιο απ” τον οποίο κινδυνεύω λιγότερο, παρότι η ηλιθιότητα καθαυτή είναι έτσι κι αλλιώς επικίνδυνη. Και για να μη δημιουργηθούν παρανοήσεις, πρέπει να τονίσουμε πως η ηλιθιότητα είναι ιδιότητα υπαρξιακή και υπερκομματική. Κι αλίμονο στον έξυπνο αριστερό που θα συγκρουστεί με βλάκα αριστερό. Είναι από χέρι χαμένος, γιατί η βλακεία έχει τη δύναμη να μετακινεί όρη, όπως ακριβώς και η πίστη).

ΤΟ ΕΘΝΟΣ, λοιπόν, είναι ένας αρχαϊσμός και ένας αταβισμός. Επιβιώνει ως έννοια για να δημιουργεί στα απλοϊκά μυαλά την ψευδαίσθηση της συνοχής και της συνέχειας μιας μικρής ή μεγάλης ομάδας ανθρώπων, που συνεχίζουν να πιστεύουν, γιατί έτσι θέλουν, πως ανήκουν σε μια πολύ μεγάλη οικογένεια με κοινό γε­νάρχη. Κάποτε, ωστόσο, η έννοια της εθνότητας έπαιζε έναν πολύ σοβαρό ρόλο. Πράγματι, η οργάνωση της ανθρώπινης κοινωνίας άρχισε με τη συσσωμάτωση των ατόμων σε ομάδες ευρύτερες της μικρής, τυπικής οικο­γένειας, οι οποίες αποτελούν μια ευρεία, αιματοσυγγενική οικογένεια. Τούτες οι ομάδες ανέπτυξαν έναν κοι­νό πολιτισμό στη βάση μιας κοινής γλώσσας.

Με τους αιώνες, η αιματοσυγγένεια, με τις συνεχείς επιμειξίες, έπαιζε ολοένα και μικρότερο ρόλο, ενώ αν­τίθετα τα πολιτιστικά δεδομένα, που είχαν αρχίσει να εμφανίζονται στο στάδιο της αιματοσυγγένειας, διατη­ρήθηκαν και αναπτύχθηκαν, για να αποτελέσουν στη συνέχεια, αυτά και μόνο, τα ειδικά χαρακτηριστικά μι­ας εθνότητας. Μ” άλλα λόγια, η έννοια της εθνότητας υπάρχει και σήμερα, αλλά είναι καθαρά και αποκλει­στικά πολιτιστική. Συνεπώς, μέλη μιας συγκεκριμένης εθνότητας είναι άνθρωποι που έχουν ένα συγκεκριμέ­νο κοινό πολιτισμό, που διαφέρει απ” τον πολιτισμό μιας άλλης εθνότητας. Όμως, με την όσμωση ανάμεσα στους λαούς που επέφερε η βελτίωση και στις μέρες μας η καλπαστική ανάπτυξη των επικοινωνιών και των συγκοινωνιών, οι πολιτιστικές ιδιαιτερότητες άρχισαν να ατονούν και να τείνουν προς μια ισοπέδωση, που κανένα διοικητικό μέτρο δε θα ήταν δυνατό να την ανακόψει.

Για να περιοριστούμε στον κινηματογράφο και μόνο, σήμερα γνωρίζουμε τόσο καλά τα αμερικανικά ήθη εξαιτίας της πληθώρας των αμερικάνικων ταινιών που έχουμε δει, όσο δε γνωρίζουμε τα εγχώρια ήθη. Ο πο­λιτιστικός ιμπεριαλισμός είναι μια πραγματικότητα. Αλ­λά προσωπικά δε βρίσκω τίποτα το μεμπτό σ” αυτή τη μορφή ιμπεριαλισμού, που ωστόσο ακολουθεί, όπως η ουρά το κεφάλι, τον κυρίως ειπείν ιμπεριαλισμό (τον οικονομικό). Εφόσον, δηλαδή, η Αμερική κυριαρχεί οι­κονομικά στο Δυτικό κόσμο, είναι φυσικό να κυριαρχεί και πολιτιστικά. Και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αναχαιτιστεί η πολιτιστική της κυριαρχία, αν προηγου­μένως δεν αναχαιτιστεί η οικονομική. Τον πολιτισμό τον δημιουργούν πάντα οι οικονομικά ισχυρότεροι. Κι αυτό που λέγεται «λαϊκός πολιτισμός» αναφέρεται μό­νο και αποκλειστικά σε κλειστές κοινωνικές ομάδες, κυρίως αγροτικές.

Αλλά τούτη η κλειστότητα, το ξέρουμε καλά, είναι εντελώς αδύνατη σήμερα. Και μόνο η τηλεόραση είναι επαρκής παράγων για να εισβάλει ο ένας πολιτισμός μέ­σα στον άλλο και να δημιουργηθεί ένα αξεδιάλυτο πο­λιτιστικό μπέρδεμα, που στη μεταβατική περίοδο που περνάμε σήμερα μπορεί να μας ενοχλεί, αλλά τους αν­θρώπους του 21ου αιώνα είναι βέβαιο πως δε θα τους ενοχλεί καθόλου. Οι πολιτισμοί, άλλωστε, δεν είναι για να φυλακίζονται στα μουσεία, αλλά για να κυκλοφο­ρούν, να ενοποιούνται και να δημιουργούν τη χωρίς σύ­νορα πανανθρώπινη κοινωνία. Το τι είδους κοινωνικό καθεστώς θα έχει αυτή η υπερεθνική κοινωνία του άμεσου μέλλοντος είναι ένα άλλο ζήτημα, που ξεπερνάει τα όρια αρμοδιότητας της επιστήμης της Εθνολογίας και μετατίθεται στην περιοχή της αρμοδιότητας των επιστημών της Κοινωνιολογίας και της Πολιτικής Οικο­νομίας.

ΛΟΙΠΟΝ, κάτω από συνθήκες αυξανόμενης πολιτι­στικής όσμωσης, το να μιλάει κανείς για «εθνική καθα­ρότητα» ακόμα και με την ελαστική πολιτιστική έννοια είναι τόσο αστείο, όσο περίπου και το να μιλάει για «εθνική καθαρότητα» με την πανάρχαια αιματολογική έννοια. Διότι, δε σμίγουν μόνο τα αίματα, αλλά και τα ήθη, και τα έθιμα, και οι νόμοι, και οι θεσμοί και οι ιδέες. Σήμερα, το πεδίο δράσεως, τόσο της οικονομίας όσο και των ιδεών είναι η υδρόγειος σφαίρα. Μια μέρα, τα εθνικά σύνορα θα καταρρεύσουν οπωσδήποτε, και μάλιστα χωρίς να το επιδιώξει κανείς συνειδητά. Η αν­θρώπινη κοινωνία, από τότε που εμφανίστηκε, βαδίζει συνεχώς και αδιάλειπτα προς την ενοποίηση. Που δε θα ολοκληρωθεί, αν όλοι οι άνθρωποι ολόκληρης της Γης δεν αισθανθούν πως ανήκουν στην ίδια εθνότητα, δηλαδή την κοινότητα όλων των ανθρώπων, ολόκληρης της Γης.

Πρόκειται για ένα ιδανικό κοινό και στο χριστιανισμό και στο μαρξισμό και στον καπιταλισμό. Μόνο που ο καθένας τους αντιλαμβάνεται τούτη την ενότητα στη βάση μιας διαφορετικής ιδεολογίας και κοσμοθεωρίας. Και, βέβαια, αυτή η ενότητα δε θα είναι ούτε πλήρης ούτε σταθερή αν δε συντελεστεί στη βάση της οικονο­μικής ενότητας, που είναι η αναγκαία προϋπόθεση για κάθε άλλης μορφής ενότητα. (Ακόμα και στην πατρική οικογένεια δεν είναι δυνατό να υπάρξει ενότητα αν τη συνοχή της τη διαβρώνουν παράγοντες οικονομικής τά­ξεως. Ο μαρξισμός δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια εμφατική επισήμανση της πρωταρχικότητας του οικονομικού παράγοντα στα πάντα. Και είναι κωμικό να τον αμφισβητούν άνθρωποι που ολόκληρη τη ζωή τους τη δομούν γύρω από ένα χρηματοκιβώτιο, και κα μιά φορά γύρω από μια και μοναδική λίρα ή από έναν κηπάκο ευτελούς αξίας.).

Αν το έθνος είναι μια έννοια που ανήκει πλέον στην αρχαιολογία της σκέψης, πράγμα που δημιουργεί την ανάγκη της επικάλυψης της απ” την πάντα δρώσα επι­καιρότητα του συναισθήματος (μόνο το συναίσθημα θα δικαιολογούσε την προσκόλλησή μας στην έννοια της εθνότητας, που κατάντησε έννοια περίπου… ερωτική), η έννοια του κράτους, αντίθετα, είναι πάντα επίκαιρη και πάντα δρώσα. Το κράτος σε καμιά περίπτωση δεν είναι συνώνυμο του έθνους. Όπως ήδη αντιληφθήκαμε, το έθνος είναι έννοια εξαιρετικά πλατιά – τόσο πλατιά που να ξεχειλώνει από παντού και κανείς να μην μπο­ρεί να τη συμμαζέψει. Άλλωστε, κανείς μελετητής δεν κατάφερε να δώσει έναν σαφή ορισμό της έννοιας «έθνος». Πώς θα ήταν δυνατό να οριστούν με σαφή­νεια τα συναισθήματα; Η έκφραση, για παράδειγμα, «αγαπώ την Ελλάδα» (νοούμενη ως έθνος) δεν έχει με­γαλύτερη αξία από την έκφραση «αγαπώ τη Μαρία». Και οι δύο εκφράσεις είναι το ίδιο δυσπερίγραπτες λο­γικά, γιατί είναι το ίδιο συναισθηματικές.

Και. επειδή κάτι πρέπει ν” αγαπάει κανείς σε τούτο τον κόσμο, όταν δεν είναι σε θέση να αγαπήσει τις γυ­ναίκες (και οι γυναίκες τους άντρες) καταλήγει τελικά ν” αγαπήσει μέχρι παραφροσύνης… τη σημαία, το στέμμα και άλλα τέτοια φετίχ, αποδεικνυόμενος γνήσι­ος ειδωλολάτρης. Παρά ταύτα, έχει την αξίωση να τον αντιμετωπίζουμε ως πολιτισμένο άνθρωπο. Ε, όχι. Πάει πολύ. Είναι τόσο βάρβαρος, όσο και ο Αφρικανός αν­θρωποφάγος. Γιατί, αν δεν ήταν ανθρωποφάγος δε θα επιθυμούσε να «φάει τον εχθρό», ή να τον «πετάξει στη θάλασσα» (δηλαδή να τον πνίξει σαν γατί) ή να του «πιει το αίμα» σαν βρικόλακας. Ας το καταλάβουμε καλά: Ο εθνικισμός είναι πρωτογονισμός και βαρβαρό­τητα, κυρίως όταν ο «εθνικόφρων» είναι τόσο βλαξ, που να μην μπορεί να καταλάβει πως πίσω απ” αυτό τον πρωτόγονο συναισθηματισμό κρύβονται τα πεζά σχέδια τον οικονομικά ισχυρών.

Η ομηρική λέξη κράτος, λοιπόν, σημαίνει στην κυριο­λεξία ισχύς, δύναμη, εξουσία, βία, κυριαρχία. (Η λέξη παράγεται απ» το ρήμα κρατώ που σημαίνει είμαι ισχυ­ρός, είμαι δυνατός, είναι κυρίαρχος.) Αν το έθνος είναι έννοια συναισθηματική, που έγινε τέτοια από εκπεσμό του αρχικού φυλετικού και στη συνέχεια του πολιτιστι­κού της περιεχομένου, το κράτος είναι έννοια λογική μέχρι παραλογισμού. Τίποτε δεν είναι πιο υπαρκτό, πιο βασανιστικό και πιο καταπιεστικό απ” το σύγχρονο κράτος, σ” όλες του τις μορφές. Σε τελική ανάλυση, κράτος είναι οι νόμοι του κράτους, οι χωροφύλακες του κράτους, οι δεσμοφύλακες του κράτους. Και οι… παπάδες του κράτους, στην περίπτωση που οι παπά­δες πλην της πνευματικής θέλουν να ασκούν και κο­σμική εξουσία, καλή ώρα σαν τους δικούς μας δεσποτά­δες, που ολοένα και περισσότερο απομακρύνονται απ” τό πνεύμα και ολοένα και περισσότερο πλησιάζουν το… οινόπνευμα. (Το καλό κρασί θέλει και καλό φάϊ, λέει ο λαός.)

Παρόλο που το κράτος στηρίζεται συναισθηματικά στο έθνος, στις περιπτώσεις εκείνες που, όπως εδώ, δεν μπορεί να στηριχτεί σ“ αυτό ούτε φυλετικά ούτε πολιτιστικά, αδιαφορεί πλήρως για το έθνος. Και μη μου πείτε πως οι υδροκέφαλοι «κρατικοί λειτουργοί» εδώ στην Ελλάδα των Ελλήνων κομπιναδόρων πιστεύ­ουν έστω και μια λέξη απ” αυτά, που λένε στους εκφωνούμενους κατά τις εθνικές επετείους λόγους. Πρόκει­ται, απλώς, για λόγια παχιά που απευθύνονται σε εγ­κέφαλους αδύνατους. Και καμιά φορά, πρόκειται για λόγια παχιά που κυοφορούνται σε εγκέφαλους αδύνα­τους και απευθύνονται σε εγκέφαλους το ίδιο αδύνα­τους. (Είναι η περίπτωση των «εθνικών» άλογων λόγων του Γ. Παπαδόπουλου και των περί αυτόν κρετίνων.)

ΚΑΠΟΥ, λοιπόν, τα πράγματα έχουν μπλέξει επικίν­δυνα. Τόσο που εδώ στην Ελλάδα να μην ξέρουμε πια που σταματάει το κράτος και που αρχίζει το έθνος – και αντίστροφα. “Ετσι, τα κρατικά τα βαφτίζουμε εθνι­κά, ενώ τα εθνικά δεν είναι παρά κρατικά. Κουλουβά­χατα, κατά το δη λεγόμενο.

Μ” άλλα λόγια, ακόμα δεν καταλάβαμε πως Έλλη­νας, έτσι πεζά, είναι ο καθένας που έχει την ελληνική υπηκοότητα, που υπακούει, δηλαδή, στους νόμους του ελληνικού κράτους, άσχετα απ” τη φυλετική του προέ­λευση. Εντούτοις θέλουμε τους “ Ελληνες να υπακού­ουν και στους «νόμους του αίματος», ως γνήσιοι Αφρι­κανοί. Και παρά ταύτα δε μας πετούν με τις κλωτσιές απ” την ΕΟΚ, κι απ” όπου αλλού υπάρχουν πολιτισμέ­νοι άνθρωποι.

Ο Γεράσιμος Κακλαμάνης στο επίμοχθο και σχολα­στικά τεκμηριωμένο έργο του «Επί της δομής του Νεο­ελληνικού Κράτους» (έκδοση του συγγραφέα) λέει: «Η συνεπής επιδίωξη της θρησκευτικής κλειστότητας στην τουρκοκρατία, ενώ διατήρησε την εθνική συνείδηση μεγάλων τμημάτων του ανά την Μικρά Ασία ελληνι­σμού, επί των Βαλκανίων επέφερε ένα αξεδιάλυτο συ­νειδησιακό μείγμα μεταξύ Ελλήνων, Σλάβων, Βλάχων, Αλβανών», κλπ. Και συνεχίζει: «Η κατάσταση του νεο­ελληνικού εθνισμού των πρώτων επαναστατικών χρό­νων ήταν η συνειδησιακή πολλαπλότητα διαφόρων τμημάτων του ελληνισμού και συνεπώς η μη ύπαρξη συγκεκριμένης ιδεολογίας». Και διερωτάται ευλόγως: «Ποια εξωτερική πολιτική μπορεί να έχει μια χώρα μει­ονοτήτων;». Και διευκρινίζει αλλού: «Οι πολιτικοί δε δημιουργούν Ιστορία. Απλώς την υπηρετούν».

Εδώ όμως, ούτε ο λαός δημιουργεί ενσυνείδητα Ιστο­ρία. Διότι υπηρετεί τους πολιτικούς και όχι τον εαυτό του. Και η νεοελληνική Ιστορία δεν υπακούει σε καμιά πρόθεση. Απλώς, αναφύεται τυχαία και αναγκαία, όπως το χορταράκι στους αγρούς. Η νεοελληνική Ιστο­ρία είναι… αγροτική ιστορία στην πιο απόλυτη κυριολεξία.

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Έθνος (19.4.87)

Ήταν σαν σήμερα που ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας ξεβρώμισαν την Ακρόπολη

Δύο 19χρονοι έφηβοι, πριν από ακριβώς 73 χρόνια, κατεβάζουν τη ναζιστική σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό από το βράχο της Ακρόπολης και γράφονται στην Ιστορία με τα πιο χρυσά γράμματα. Ό,τι και να ειπωθεί για το μέγεθος του θάρρους και του ηρωισμού του Μανώλη Γλέζου και του Λάκη Σάντα είναι σε κάθε περίπτωση λίγο, καθώς μια τέτοια ενέργεια, σε περίπτωση που γινόταν αντιληπτή, συνεπάγονταν με την άμεση και επιτόπια εκτέλεσή τους.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλά και καλά αφιερώματα γι αυτό το ιστορικό γεγονός, ορόσημο της Εθνικής Αντίστασης κατά της ναζιστικής Κατοχής, στα οποία περιγράφονται αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες αυτής της ηρωικής ενέργειας. Η αφήγηση, όμως, των ίδιων των πρωταγωνιστών, όπως έζησαν αυτό το γεγονός και όπως το θυμούνται, έχει μια ιδιαίτερη αξία. Το βίντεο που ακολουθεί είναι από την εκπομπή «Πρώτη σελίδα» (1982) του Φρέντυ Γερμανού με προσκεκλημένους τους Μανώλη Γλέζο και Λάκη Σάντα.


Παρ' όλα αυτά υπάρχουν σήμερα και αυτοί που μισούν το Μανώλη Γλέζο. Φυσικά δεν είναι άλλοι από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Δικαιολογημένα θα λέγαμε, γιατί δεν ήταν άλλη παρά η δική τους σημαία αυτή που κατέβασε από το βράχο της Ακρόπολης.

Εκτός από τη Χρυσή Αυγή, όμως, τον μισεί και η χρυσαυγίτικη συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ένα μεγάλο μέρος του φάσματος που επεκτείνεται από τη δεξιά μέχρι την άκρα δεξιά. Και αυτό προφανώς από φθόνο, γιατί αυτός ο ιδεολογικός χώρος δεν έχει να επιδείξει τίποτα το ηρωικό ή έστω θετικό στα χρόνια της Κατοχής, παρά μόνο συνεργασίες με τους Γερμανούς κατακτητές, ήτοι δωσίλογους, χαφιέδες, προδότες και μαυραγορίτες. Γι αυτό άλλωστε και προσπαθούν με διάφορες ευφάνταστες θεωρίες να διαψεύσουν αυτό το γεγονός, με κύριο επιχείρημα ότι «δεν υπήρχε σημαία να κατεβάσουν», επειδή «οι σημαίες υποστέλλονται πριν τη δύση του ήλιου». Παρ' όλη τη στρατολατρεία τους, ομως, ξεχνούν, ή μάλλον θέλουν να ξεχνούν, ότι σε καιρό πολέμου η σημαία του κατακτητή δεν υποστέλλεται ποτέ. Εκτός αυτού, όλοι οι κακόβουλοι ισχυρισμοί των σημερινών αμφισβητιών διαψεύδονται περίτρανα από δημοσιεύματα του δωσιλογικού τύπου της Κατοχής.
Ιδού, για παράδειγμα, τι έγραφαν τότε οι εφημερίδες του ΔΟΛ «Ελεύθερον Βήμα» και «Αθηναϊκά Νέα» (σήμερα «Το Βήμα» και «Τα Νέα»), όπως και η «Βραδυνή»:


ΠΗΓΗ

Ανεπιθύμητη στη Λέσβο η Χρυσή Αυγή

«Καμιά δουλειά δεν έχουν οι φασίστες στη Λέσβο». Αυτό βροντοφώναξε η παλλαϊκή συγκέντρωση που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στη Μυτιλήνη, ενάντια στο άνοιγμα γραφείων της Χρυσής Αυγής. Τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης άνοιξαν και πέρσι γραφεία, τα οποία έκλεισαν πολύ γρήγορα. Φέτος, λίγες μέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, στις οποίες δεν κατέρχονταν υποψήφιοι επισήμως ούτε στο δήμο Λέσβου ούτε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αποφάσισαν να ανοίξουν τα γραφεία τους σε κεντρικό σημείο της πόλης. Η απάντηση όμως ήταν μαζική.

Με παλμό, εκατοντάδες Μυτιληνιοί διαδήλωσαν πραγματοποιώντας πορεία, παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης έως τα γραφεία του νεοναζιστικού κόμματος, τα μέλη του οποίου κρύβονταν πίσω από τα παράθυρα. Μέσα σε λίγη ώρα, τα τζάμια των γραφείων και η ταμπέλα δέχτηκαν πέτρες και μπογιές, με τον κόσμο, ακόμα και τον περαστικό να επικροτεί.

Πάντως η Λέσβος παραμένει μία από τις πιο «δημοκρατικές περιοχές της Ελλάδας» κατατάσσοντας στην πέμπτη θέση το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου (προηγούνται ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΚΚΕ, Ελιά), έναντι της τρίτης που κατέκτησε πανελλαδικά και με ποσοστό 7,27% (9,39% πανελλαδικά). Η αύξηση του ποσοστού της όμως από τις βουλευτικές εκλογές κατά 2% έκανε τους διαδηλωτές να φωνάζουν ότι «είναι ντροπή, 4.000 ψήφοι στη Χρυσή Αυγή).

Σοβαρό προβληματισμό προκαλεί, επίσης, η μεγάλη δύναμη σε ψήφους της Χρυσής Αυγής σε εκλογικά τμήματα του νησιού έως και 30% (!), όπου την περασμένη Κυριακή, με ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, ψήφισαν στελέχη Σωμάτων Ασφαλείας που δεν κατάγονται από τη Λέσβο.

Πηγή: efsyn.gr

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΜΟΣ.

Στον τελευταίο του δημόσιο λόγο πριν την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος εξηγεί στους υπερασπιστές της Πόλης τους τέσσερις λόγους για τους οποίους αξίζει να αγωνιστούν μέχρι θανάτου.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, αυτοί οι τέσσερις λόγοι είναι οι εξής:
1. Υπέρ της χριστιανικής πίστης.
2. Υπέρ της ελευθερίας της πατρίδας.
3. Υπέρ του βασιλιά (που, κατά τον Κων/νο, είναι «εκλεγμένος από το Θεό»).
4. Υπέρ των αγαπημένων προσώπων (σύζυγοι, συγγενείς, φίλοι).

Το πρώτο που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι η παντελής απουσία αναφοράς σε «καθαρόαιμο έθνος», φυλή, ράτσα και τα συναφή. Είτε συμφωνεί κανείς είτε διαφωνεί με τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, δεν μπορεί παρά να δει ότι τίποτα απ’ αυτά δεν τον απασχολούσε. Σημειωτέον ότι, αν υιοθετούσε κάποιος τα χρυσαυγίτικα εθνοφυλετικά κριτήρια, ο Κωνσταντίνος θα έβγαινε μόνο κατά 50% Έλληνας, καθότι η μητέρα του δεν ήταν Ελληνίδα, αλλά Σέρβα.

Το δεύτερο που μπορούμε να δούμε είναι ότι ορισμένες αξίες εκφράζονται με ποικίλους τρόπους στο διάβα των αιώνων. Για τους σύγχρονους χριστιανούς, η θρησκευτική τους πίστη μπορεί να παραμένει η υπέρτατη αξία – αλλά για τους μη χριστιανούς, αυτή τη θέση μπορεί να καταλαμβάνουν οι δικές τους υπέρτατες αξίες (π.χ. η πίστη στην ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη). Η ελευθερία της πατρίδας παραμένει διαχρονική αξία, απλώς για αρκετούς ανθρώπους πλέον ως πατρίδα νοείται συνολικά η Γη. Το «υπέρ του ελέω Θεού βασιλιά» είναι προφανώς παρωχημένο. Μια σύγχρονη εκδοχή του θα ήταν «υπέρ του λαού» ή «υπέρ της Δημοκρατίας». Η υπεράσπιση των αγαπημένων προσώπων είναι ασφαλώς διαχρονική.

Οι εθνοφυλετιστές δεν μπορούν να ισχυριστούν κάτι ανάλογο. Διότι, κατ’ εκείνους, η «φυλή» έχει απόλυτη αξία, που χρονολογείται από... αμνημονεύτων!

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: To σχετικό απόσπασμα από την τελευταία ομιλία του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου:
«Καλῶς οὖν οἴδατε, ἀδελφοί, ὅτι διὰ τέσσερά τινα ὀφείλεται κοινῶέ ἐσμεν πάντες ἵνα προτιμήσωμεν ἀποθανεῖν μᾶλλον ἢ ζῆν, πρῶτον μὲν ὑπέρ τῆς πίστεως ἡμῶν καὶ εὐσεβείας, δεύτερον δὲ ὑπέρ πατρίδος, τρίτον ὑπέρ τοῦ βασιλέως ὡς Χριστοῦ Κυρίου, καὶ τέταρτον ὑπέρ συγγενῶν καὶ φίλων. Λοιπόν, ἀδελφοί, ἐὰν χρεῶσταί ἐσμεν ὑπὲρ ἑνὸς ἐκ τῶν τεσσάρων ἀγωνίζεσθαι ἕως θανάτου πολλὰ μᾶλλον ὅπερ πάντων ἡμεῖς, ὡς βλέπετε προφανῶς, καὶ ἐκ πάντων μέλλομεν ζημιωθῆναι.

Ἐὰν διὰ τὰ ἐμὰ πλημμελήματα παραχωρήσῃ ὁ Θεὸς τὴν νίκην τοῖς ἀσεβέσιν, ὅπερ τῆς πίστεως ἡμῶν τῆς Ἁγίας, ἣν Χριστὸς ἐν τῷ οἰκείῳ αἵματι ἡμῖν ἐδωρήσατο, κινδυνεύομεν, ὅ ἐστι κεφάλαιον πάντων. Καὶ ἐὰν τὸν κόσμον ὅλον κερδίσῃ τις καὶ τῶν ψυχῶν ζημιωθῇ, τί τὸ ὄφελος; Δεύτερον πατρίδα περίφημον τοιούτως ὑστερούμεθα καὶ τὴν ἐλευθερίαν ἡμῶν. Τρίτον βασιλείαν τήν ποτε μὲν περιφανῆ, νῦν δὲ τεταπεινωμένην καὶ ἐξουθενωμένην ἀπωλέσαμεν, καὶ ὑπὸ τοῦ τυράννου καὶ ἀσεβοῦς ἄρχεται. Τέταρτον δὲ καὶ φιλτάτων τέκνων καὶ συμβίων καὶ συγγενῶν ὑστερούμεθα.»

Ολόκληρη την ομιλία μπορείτε να την δείτε εδώ:
http://users.uoa.gr/~nektar/history/2romanity/constantine_palaeologus_last_speech.htm

ΠΗΓΗ

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

«Καίει» ο γιατρός τον Χρυσαυγίτη που μαχαίρωσε τον 16χρονο αντιφασίστα

Ενώπιον του δικαστηρίου καταρρίφθηκε ο ισχυρισμός πως ο 23χρονος Χρυσαυγίτης, Γιώργος Αποστολόπουλος, δεν χρησιμοποίησε μαχαίρι.

Κατέρριψε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης, ο γιατρός που είχε χειρουργήσει το 16χρονο μαθητή Λυκείου ο οποίος είχε δεχθεί οργανωμένη επίθεση έξω από το σχολείο του στο Π. Φάληρο, πέρυσι τον Ιανουάριο. Ενώπιον του δικαστηρίου καταρρίφθηκε πως ο 23χρονος Χρυσαυγίτης, ΓιώργοςΑποστολόπουλος, δεν χρησιμοποίησε μαχαίρι.

Η επίθεση που παρολίγον να στοιχίσει τη ζωή στον 16χρονο έγινε για να …συνετισθεί επειδή είχε γράψει στο θρανίο του αντιφασιστικό μήνυμα. Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο κάθεται μόνο ο 23χρονος Γιώργος Αποστολόπουλος, καθώς για τον έτερο κατηγορούμενο που ήταν ανήλικος όταν έγινε η επίθεση η δικογραφία έχει διαχωριστεί.

Εξεταζόμενος χθες από το δικαστήριο ο Ιωάννης Γέμος, γιατρός ΩΡΛ, διευθυντής της αντίστοιχης κλινικής στο Ιατρικό Κέντρο Π.Φαλήρου, υπήρξε κατηγορηματικός και για το τραύμα στο λαιμό του μαθητή:

«Ήταν «τυφλό» χτύπημα, είπε, θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος ζωής. Αν υπήρχε κάκωση της τραχείας δεν θα προλαβαίναμε».

Ο κος Γέμος, αναφερόμενος στην κατάσταση του μαθητή όταν έφτασε στην κλινική, είπε:

«Τον είδα στο φορείο. Ήταν αιμόφυρτος και πανικόβλητος. Η μισή μύτη του είχε αποσπαστεί λόγω του τραύματος. Έφτανε μέχρι το οστό της κάτω γνάθου. Είχε κοπεί το διάφραγμα. Όμως δεν ήταν σοβαρό. Δεν ήταν επικίνδυνο για την ζωή του. Ήταν τραύμα που αντιμετωπίζεται. Το πιο σοβαρό ήταν στην υπογνάθια χώρα. Είχε κοπεί το δέρμα στην υποτραχηλιακή χώρα. Ήταν σε μήκος περίπου 6 εκατοστά και σε βάθος 3-4. Είχε κατεύθυνση προς το καρωτιδικό τρίγωνο. Με ανησύχησε. Αιμορραγούσε. Όλα τα τραύματα του τραχήλου είναι επικίνδυνα για την ζωή. Είχε φορά κωνοειδή, 1 εκατοστό από την καρωτίδα μπορεί και λιγότερο.

Από το τραύμα στο λαιμό, θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος ζωής. Αν υπήρχε κάκωση της τραχείας δεν θα προλάβαινε. Ήταν σε μια περιοχή γενικά επικίνδυνη. Ήταν «τυφλό» χτύπημα (σ.σ. ιατρικός όρος) που θα προκαλούσε θάνατο αν ήταν πιο βαθύ. Η περιοχή έχει πολλά αιμοφόρα αγγεία και είναι μαζί με τον θώρακα ζωτικής σημασίας. Οποιοδήποτε χτύπημα σε αυτή την περιοχή θα μπορούσε δυνάμει να οδηγήσει στον θάνατο. Μόνο αν ο θύτης είχε γνώσεις ανατομίας θα μπορούσε να ελέγξει το χτύπημα. Πιστεύω ότι το θύμα αιφνιδιάστηκε.

Τα τραύματα από μαχαίρι επουλώνονται καλύτερα γι’αυτό δεν έχει σημάδι».

Απ΄την πλευρά του ο ιδιώτης ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης, που διδάσκει στην αστυνομική ακαδημία και κλήθηκε από την υπεράσπιση ως …σχολιαστής της γνωμάτευσης για την κατάσταση του 16χρονου, την οποία συνέταξε ο κος Γέμος, αμέσως μετά την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του μαθητή, προκάλεσε με τους ισχυρισμούς του την αντίδραση του προέδρου του δικαστηρίου.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Τσαντίρης:«Το συγκεκριμένο τραύμα (στο λαιμό) είναι αβαθές γιατί αφορούσε επιπολής τραυματισμούς μαλακών μορίων. Είναι αδιανόητο επιστημονικά αυτό που είπε ο γιατρός για το βάθος του τραύματος. Είναι αντιεπιστημονικοί οι ισχυρισμοί του. Δεν ασκήθηκε ιδιαίτερη πίεση. Το τραύμα ήταν επιφανειακό».

Πρόεδρος: «Μου κάνει εντύπωση η βεβαιότητά σας όταν δεν έχετε δεί τον παθόντα. Εγώ δεν θα μιλούσα με τέτοια ζέση. Εσείς έχετε δει μόνο ένα έγγραφο!»

Μάρτυρας (επιμένει): «Θέλω να είμαι απόλυτος και σαφής. Δεν ασκήθηκε ιδιαίτερη πίεση. Δεν εισήλθε σε βάθος το μαχαίρι. Το τραύμα ήταν αβαθές και όχι πάνω από 1 εκατοστό. Δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση (σ.σ. με τρεις μαχαιριές στο πρόσωπο!), δεν ήταν θανατηφόρα τα τραύματα».

Το δικαστήριο διέταξε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των δύο μαρτύρων, κατά τη διάρκεια της οποίας ο γιατρός που χειρούργησε το θύμα επανέλαβε ότι «το τραύμα απείχε 1 εκατοστό από την καρωτίδα και ότι πρόκειται για ευπαθή περιοχή» ενώ ο ιδιώτης ιατροδικαστής επικαλέστηκε … ανατομικούς άτλαντες !

Τσαντίρης: «Δεν έχω σπουδάσει την ίδια ανατομία με τον κύριο (σ.σ. τον Γέμο). Το τραύμα δεν ήταν τόσο σοβαρό. Απέχει από την έξω καρωτίδα περισσότερο από 1 εκατοστό (νωρίτερα είχε μιλήσει για 5-6 εκατοστά) και δεν πεθαίνει κανείς από αυτό».

Γέμος:«Εξαρτάται από το ποιος θα του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες…».

Η δίκη συνεχίζεται.

Πηγη:efsyn.gr

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Ηχηρό χαστούκι στη «Χρυσή Αυγή» από τα Ανώγεια – Πήρε μόλις μια ψήφο, κι αυτή δεν… προέρχεται από Ανωγειανό!


Ηχηρό μήνυμα και στην υπόλοιπη Ελλάδα έστειλαν χθες οι Ανωγειανοί ,όταν στην ψηφοφορία για τις Ευρωεκλογές το Ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής απέσπασε μόλις μια ψήφο και κατέγραψε σαφώς το χαμηλότερο ποσοστό της Πανελλαδικά με μόλις 0,05 % !! Το χωριό των τριών Ολοκαυτωμάτων ,της Αντίστασης σε κάθε μορφή κατοχής γυρίζει την πλάτη σε αυτούς που εκμεταλλευόμενοι την κρίση προσπαθούν να εξαπλώσουν στην χώρα το φάντασμα του Ναζισμού.

Μάλιστα οι Ανωγειανοί επιμένουν ότι ακόμα αυτή η μια ψήφος δεν προέρχεται από αυτούς.

Ας ελπίσουμε το παράδειγμα αυτό να ακολουθήσουν σε επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και οι υπόλοιποι Έλληνες ψηφοφόροι.

Πηγη:anogi.gr

Ανω του 50% των αστυνομικών ψήφισε (και πάλι) Χρυσή Αυγή

Παρά τα... 500 ευρώ του πλεονάσματος, παραπάνω από τους μισούς αστυνομικούς στήριξαν (για άλλη μια φορά) Χρυσή Αυγή, επιβεβαιώνοντας πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στους ενστόλους.

Τα στοιχεία που αποκαλύπτει «Το Βήμα» είναι ενδεικτικά:

Σύμφωνα με τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους υπηρεσιών της ΓΑΔΑ συνολικά 2.738 αστυνομικοί ψήφισαν ανά 150-200 άτομα σε κάθε ένα από το 1014 ως το 1029 εκλογικά τμήματα, καθώς και από το 1046 έως το 1048 σε σχολεία της οδού Αμπελακίων και Αχαΐας, κοντά στο αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Κατά μέσον όρο σε αυτά τα 18 εκλογικά τμήματα (σ.σ. σε κάθε ένα ψήφιζαν περίπου 400-480 άτομα από τα οποία οι 150 έως 200 ήσαν αστυνομικοί) η Χρυσή Αυγή έλαβε από 16,32% ως 22,32% όταν ο μέσος όρος της στην Α' Αθηνών ήταν 7,81%. Είναι ακόμη χαρακτηριστικό ότι σε γειτονικά εκλογικά κέντρα, όπως το 1001 ή το 1030, όπου ψήφιζαν μόνο πολίτες, το ποσοστό του ακροδεξιού κόμματος ήταν 8,8% και 9,% αντιστοίχως. Δηλαδή, πιο απλά, όπου ψήφιζαν οι αστυνομικοί το ποσοστό της Χρυσής Αυγής υπερδιπλασιαζόταν.

Πιο αναλυτικά στο 1047 εκλογικό τμήμα η Χρυσή Αυγή έλαβε 22,32%, στο 1022 πήρε 21,18%, στο 1020 έλαβε 20% ενώ το «χαμηλότερο» ποσοστό το έλαβε στο 1029 τμήμα με... μόλις 16,54%.

Σημειώνεται ότι σε εκλογικά τμήματα που ψήφισαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. από το αρχηγείο της λεωφόρου Κατεχάκη το ποσοστό της Χρυσής Αυγής ήταν 13-15%.

- See more at: http://left.gr/news/ano-toy-50-ton-astynomikon-psifise-kai-pali-hrysi-aygi#sthash.wzLZGMdZ.JG7GQ15I.dpuf

Αυτό θα πει φασίστας. Εκποίησε το θάνατο του γιου του. Εκλέγεται ο πατέρας του δολοφονηθέντος Φουντούλη

Αυτό θα πει φασίστας. Εκποίησε το θάνατο του γιου του.

Δεύτερος σε σταυρούς σε όλη την Ελλάδα για την Ευρωβουλή με το κόμμα της Χρυσής Αυγής έρχεται (στο 7,8% της επικράτειας) ο πατέρας του δολοφονηθέντος έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο Γιώργου Φουντούλη, Λάμπρος.

Ο ίδιος ο κ. Φουντούλης σε συνέντευξή του για την υποψηφιότητά του ανέφερε ότι κατέβηκε υποψήφιος με το κόμμα της ΧΑ καθώς μόνο, όπως έλεγε, το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου ενδιαφέρθηκε για τον γιο του και την οικογένεια που άφησε πίσω του. Να θυμήσουμε ότι όταν σκοτώθηκε ο γιος του αρχικά είχε πει ότι είχε πάει εκεί “για καφέ” κι ότι ουδεμία σχέση είχε με τη Χρυσή Αυγή.

Σημειώνεται ότι η Χρυσή Αυγή στο 94,3% της επικράτειας, φαίνεται ότι αποσπά ποσοστό 9,4% και βγάζει τρεις ευρβουλευτές.

πηγή: iefimerida.gr

Η Χρυσή Αυγή και ο Εθνικιστής Δήμαρχος


Κλαυθμός κι οδυρμός στη Χρυσή Αυγή για τη μη εκπλήρωση της προφητείας για τον μεγάλο ερχομό του Εθνικιστή Δημάρχου μετά από δεκάδες έγκυρες δημοσκοπήσεις του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που τον έδειχναν πρώτο. Η μεγάλη πρωτιά στον Δήμο Αθηναίων και στην περιφέρεια Αττικής με ποσοστά πάνω από 20% διαψεύσθηκε. Ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε ετοιμάσει μάλιστα και πρόγραμμα 100 ημερών για όταν θα ανελάμβανε Δήμαρχος Αθηναίων από τη σιγουριά του, το οποίο θα μείνει στα αζήτητα. Άκυρη επίσης και η προφητεία για Εθνικιστή Περιφερειάρχη. Αλλά εκεί που υπάρχει η μεγαλύτερη ανησυχία, είναι στη μη εκπλήρωση των λεγομένων των μεγάλων προφητών (Μιχαλολιάκου, Παππά, Λαγού, Ηλιόπουλου, Κασιδιάρη) πως οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής έχουν ξεπεράσει το 1.000.000 μιας και είναι μετα βίας γύρω στις 500.000 φασίστες, αναμενόμενο ποσοστό δηλαδή το οποίο υπήρχε και θα υπάρχει πάντα. Φήμες που θέλουν μεγάλες παραγγελίες ξυδιού να καταυθάνουν συνεχώς στα γραφεία της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνονται ως αληθείς.

ΠΗΓΗ

Πεσμένα τα ποσοστά της χρυσής αυγής σε σχέση με όσα της έδιναν οι δημοσκοπίσεις, δεν έπιασαν διψηφια νούμερα. Στα εκλογικά τμήματα που ψηφίζουν οι μπάτσοι τα μεγαλύτερα ποσοστά της.


Είναι η τρίτη κατά σειρά εκλογική αναμέτρηση που η ΧΑ σημειώνει άνοδο των ποσοστών της. Στις ευρωεκλογές του 2009 είχε πάρει ποσοστό 0,46% και μέσα σε πέντε μόλις χρόνια σημείωσε άνοδο 9 ποσοστιαίων μονάδων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών και το αναλυτικό ρεπορτάζ του Έθνους, η ακροδεξιά οργάνωση σημείωσε νέα άνοδο σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2012 (είχε πάρει 6,92%) και τις αυτοδιοικητικές την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, έλαβε χαμηλότερα ποσοστά απ' αυτά που κατέγραφαν οι δημοσκοπήσεις, ενώ δεν κατάφερε να συγκεντρώσει διψήφιο ποσοστό όπως προσδοκούσαν η ηγεσία και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Στην εκλογική περιφέρεια Α' Αθηνών έλαβε ποσοστό 10,44% και στη Β' Αθηνών 8,31%, σημειώνοντας σε σχέση με τις εκλογές του 2012 - άνοδο 2,56% και 1,90% αντίστοιχα. Στην περιφέρεια Αττικής που την περασμένη Κυριακή ο Ηλ. Παναγιώταρος πήρε ποσοστό 11% η Χρυσή Αυγή σημείωσε νέάνοδο φτάνοντας το 12,20%.

Οι πολύπαθες γειτονιές της Α' και Β' Πειραιώς έδωσαν ποσοστά 10,19% και 11,34%. Είναι η εκλογική περιφέρεια που ανήκουν οι περιοχές της Νίκαιας, του Περάματος και του Κερατσινίου, όπου δολοφονήθηκε ο Φύσσας και ξυλοκοπήθηκαν άγρια τα μέλη του ΠΑΜΕ από χρυσαυγίτες. Σ' αυτές τις γειτονιές, που άλλοτε αποτελούσαν κάστρα της Αριστεράς, τα ποσοστά της ΧΑ ανέβηκαν κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με τις εκλογές του 2012.

Παράλληλα, η άνοδος κατά 3,47% και 4,21% στις εκλογικές περιφέρειες της Α' και Β' Θεσσαλονίκης αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους για την πόλη που πλήρωσε τη ναζιστική θηριωδία με το αίμα 50.000 Ελλήνων εβραϊκής καταγωγής.

TA «ΜΑΥΡΑ ΚΑΣΤΡΑ» ΤΗΣ ΧΑ

Σε «μαύρα κάστρα» της Χρυσής Αυγής αναδεικνύονται τα εκλογικά κέντρα όπου ψήφισαν οι ένστολοι. Πρόκειται για τις ειδικές λίστες των ετεροδημοτών αστυνομικών και στρατιωτικών, καθώς και των υπόλοιπων εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας που ψήφισαν για τις ευρωεκλογές εκεί όπου υπηρετούν.

Στα εκλογικά τμήματα γύρω από τη ΓΑΔΑ η ΧΑ συγκεντρώνει διψήφια ποσοστά. Το χαμηλότερο ποσοστό είναι το 8,91% στο 816 τμήμα, ενώ το μεγαλύτερο είναι στο 811, όπου η ΧΑ ήταν δεύτερη δύναμη με 17,34%. Εκεί όμως που η ΧΑ εκτοξεύεται σε ποσοστά είναι στα εκλογικά τμήματα που λειτούργησαν στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στην οδό Αμπελακίων. Τα περισσότερα αποτελέσματα από αυτά που είχαν ενσωματωθεί μέχρι το βράδυ της Κυριακής έφερναν τη ΧΑ δεύτερη δύναμη (μετά τη ΝΔ), όπως π.χ. με 23,77% στο 1025 τμήμα, 22,73% στο 1018 και 19,63% στο 1019.

Στις συνολικά 56 εκλογικές περιφέρειες στις οποίες χωρίζεται η ελληνική επικράτεια σε περισσότερες από τις μισές αναδείχθηκε τρίτη πολιτική δύναμη η Χρυσή Αυγή. Σε 29 περιφέρειες της χώρας περίπου ένας στους δέκα ψήφισε Χρυσή Αυγή.

Σε ποσοστό ενσωμάτωσης 42%, τα υψηλότερα ποσοστά της η ΧΑ κατέγραφε στον Νομό Λακωνίας (15,59%), στο Κιλκίς (13,16%), στην Πέλλα (12,97%), στην Ημαθία (12,86%) και στην Καστοριά (12,27%).

Τα χαμηλότερα ποσοστά της καταγράφηκαν για ακόμη μία φορά στην Κρήτη, όπου στο Ηράκλειο πήρε 4,21%, στο Λασίθι 3,54%, στο Ρέθυμνο 4,08% και στα Χανιά 6,43%. Το Ρέθυμνο είναι μάλιστα η μόνη εκλογική περιφέρεια της χώρας όπου η ΧΑ κατέγραψε μείωση της εκλογικής της δύναμης σε σχέση με το '12 με το ποσοστό της να υποχωρεί κατά 0,12%.

Πηγή: www.lifo.gr

Αναμένεται η παραίτηση του Άδωνη Γεωργιάδη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αρέσκεται να βάζει στοιχήματα, έχει όμως και μια τάση ενώ τα χάνει, να μην τηρεί τις υποσχέσεις του.

 Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο υπουργός Υγείας έβαζε το πρώτο στοίχημα μπροστά σε συνδικαλιστές και κάμερες ότι δεν θα υπάρξει καμιά απόλυση γιατρού από το δημόσιο. Απευθυνόμενος σε συνδικαλιστές γιατρούς, ο κ. Γεωργιάδης τόνιζε με στόμφο: «Ακόμα δεν έχεις πειστεί στα αλήθεια ότι δεν θα απολυθεί κανένας; Ακόμα το συζητάμε; Έλα να βάλουμε ένα στοίχημα. Ή θα παραιτηθώ εγώ ή εσύ». Καιρό μετά, μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη, επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την έφεσή του στην… ανακυβίστηση – λαϊκιστί, στην κωλοτούμπα. Ο υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα περάσουν από αξιολόγηση και όσοι περισσεύουν θα μείνουν εκτός συστήματος. «Είναι πιθανόν να γίνουν και απολύσεις, αφού γίνει πρώτα αξιολόγηση», ανέφερε χαρακτηριστικά, αλλά δεν τήρησε την υπόσχεσή του να παραιτηθεί.

Εκείνο το πρώτο στοίχημα, διαδέχθηκε ένα δεύτερο αυτή τη φορά με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε προεκλογικές δηλώσεις του στη Real News είχε προτείνει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να βάλουν στοίχημα για το ποιος θα βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές. «Ή θα παραιτηθώ εγώ, εάν χάσει η ΝΔ, ή θα παραιτηθεί αυτός εάν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ» έλεγε χαρακτηριστικά.

Και αυτό το στοίχημα χάθηκε για τον υπουργό Υγείας, αλλά μέχρι αυτή την ώρα παραμένει στη θέση του και μάλιστα με περίσσιο θράσος δηλώνει ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

Κι ενώ το κυβερνητικό επιτελείο αναμένει την παραίτηση του κ. Γεωργιάδη, αν βεβαίως αποφασίσει να τηρήσει αυτή τη φορά την υπόσχεσή του, ο Γιώργος Μουρούτης, ο προϊστάμενος του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο άνθρωπος που δεν κάνει άλλη δουλειά, από το να κατηγορεί, συχνά με ψεύδη, τους πολιτικούς αντιπάλους του μέσω των social media και να διαφημίζει το σπουδαίο έργο του Αντώνη Σαμαρά όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, φαίνεται πως έχει φορέσει πλερέζες.

Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι από το απόγευμα της Κυριακής, δεν έχει σχολιάσει πουθενά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Όσο κι αν μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός, ο κ. Μουρούτης έχει αρκεστεί να δώσει τα συγχαρητήριά του στο νέο δήμαρχο Αρχυρούπολης-Ελληνικού και να αναδείξει την κατανομή των εδρών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, προφανώς για να μας ενημερώσει ότι η Ευρώπη δεν ψήφισε Αριστερά. Αυτό άλλωστε αναφέρει και στο τελευταίο του σχόλιο, αναφέροντας: «Χωρίς να έχω καμία διάθεση ειρωνείας, το πανευρωπαϊκό ποσοστό του κ. Τσίπρα ως υποψηφίου προέδρου της Ε.Ε. δεν ξεπερνά το 6%. Με τέτοια ποσοστά δεν είναι εύκολο να αλλάξεις την Ευρώπη...». Καλή η διαπίστωση του κ. Μουρούτη, αλλά για την Ελλάδα δεν μας είπε. Θα περιμένουμε…


ΠΗΓΗ

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Αναπτήρες Χρυσής Αυγής made in china


Όταν παριστάνεις τον πατριώτη και τον εθνικιστή (τρομάρα τους) δεν αγοράζεις αναπτήρες made in china και ύστερα πάνω κοτσάρεις το κλεμμένο από τον Ανδρέα Παπανδρέου σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Ο λόγος για τη Χρυσή Αυγή, φυσικά, που για μια ακόμη φορά έδειξε πόσο… προτιμά τα ελληνικά προϊόντα, αφού ακόμα και οι κομματικοί αναπτήρες της δεν είναι από κάποια ελληνική βιοτεχνία, για να στηρίξει ελληνικά χέρια, αλλά made in china, για να κερδίσουν προφανώς μερικά λεπτά του ευρώ παραπάνω από τις πωλήσεις.

Τέτοιοι πατριώτες της φακής, που ύστερα τολμάνε και μιλάνε για αυτοδύναμη ανάπτυξη… made in china, να τους βλέπουν και να τους χαίρονται όσοι τους ψηφίζουν!

ΠΗΓΗ

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Μιχαλολιάκος & Χ.Α στο MHTSI SHOW

Γραφείο ευρέσεως εργασίας και εργοστάσιο παραγωγής ηρώων: "Χρυσή Αυγή".

Γραφείο ευρέσεως εργασίας και εργοστάσιο παραγωγής ηρώων: "Χρυσή Αυγή".

Μετά από τη μητέρα του Αλέξανδρου Γέροντα και τον πατέρα του Γιώργου Φουντούλη, ήταν σειρά και του "ήρωα" Αλέξανδρου Γέροντα, να εξαργυρώσει το αίμα των 2 νεκρών συναγωνιστών του και να γίνει υπάλληλος στην αντισυστημική Βουλή.

Ο Αλέξανδρος Γέροντας ήταν αυτός του οποίου η μητέρα προσπαθούσε να μας πείσει πως δεν είχε σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, ενώ ο πατέρας του μας έλεγε ξεκάθαρα εργαζότανε ως μπράβος και φυσικά πως χτύπαγε μετανάστες. Επίσης ο πατέρας του Αλέξανδρου Γέροντα μας λέει πως είχε υποψίες πως το χτύπημα ήταν προβοκάτσια υπέρ της Χρυσής Αυγής. Πως δηλαδή η Χρυσή Αυγή έβαλε πληρωμένους δολοφόνους να κάνουν χτύπημα στο ίδιο το κόμμα ώστε να θυματοποιηθεί. (https://www.youtube.com/watch?v=U9ET9pNouWk). Ο Αλέξανδρος Γέροντας είχε κάνει πολλές ηρωϊκές και αντισυστημικές πράξεις, όπως επιθέσεις σε μετανάστες και επιθέσεις σε μετανάστες. Επίσης μια φορά, με προσωπική αυτοθυσία, είχε πάει να πνίξει με τη ζώνη του ένα πακιστανό. Εκτός από ηρωϊκές επιθέσεις σε μετανάστες, ήταν και "Ίνδαλμα και Πρότυπο" για τους νέους, όπως μας λέει το site της Χρυσής Αυγής, γιατί κάθε νέος θα ήθελε μετά από ένα ηρωϊκό πογκρόμ σε καθεστωτικούς μετανάστες, να βολευτεί στην αντισυστημική Βουλή.

Χρυσή Αυγή: Εναντίον Όλων (όσων δεν έχουν βολευτεί ακόμα)

ΠΗΓΗ

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Λεπέν: Ο ιός Έμπολα μπορεί να λύσει το θέμα της δημογραφικής έκρηξης

Σάλο προκάλεσε για άλλη μια φορά στη Γαλλία ο Ζαν-Μαρί Λεπέν, ο ιστορικός ηγέτης του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) και υποψήφιος ευρωβουλευτής στις εκλογές της Κυριακής, με τη δήλωσή του ότι ο ιός Έμπολα θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα της «δημογραφικής έκρηξης».

Το βράδυ της Τρίτης, από τη Μασσαλία όπου βρισκόταν, ο επίτιμος πρόεδρος του FN είπε ότι «ο κ. Έμπολα μπορεί να λύσει το πρόβλημα μέσα σε τρεις μήνες», αναφερόμενος στην πληθυσμιακή έκρηξη σε όλον τον κόσμο και το θέμα της μετανάστευσης.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ καταδίκασε τις «απαράδεκτες» δηλώσεις του κ. Λεπέν, υπογραμμίζοντας ότι καταδεικνύουν πως το FN «δεν έχει αλλάξει». Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι το ακροδεξιό κόμμα θα κερδίσει τις ευρωεκλογές στη Γαλλία.

Ο 86χρονος Ζ.Μ. Λεπέν, πάντως, επανήλθε στο θέμα λέγοντας ότι δεν καταλαβαίνει «πώς γίνεται να διαφωνεί κανείς για ένα τέτοιο θέμα». «Εγώ λέω ότι η Γαλλία πρέπει να προετοιμαστεί για να υποστεί αυτό το σοκ, το μεταναστευτικό ρεύμα, λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού», σημείωσε.

Ο ιός Έμπολα προκαλεί μια «φοβερή ασθένεια», όπως τη χαρακτήρισε. «Όπως οι πυρηνικοί πόλεμοι, είναι στη φύση του να μεταβάλει αυτή την δημογραφική εξέλιξη που από μόνη της είναι καταστροφική», πρόσθεσε. «Σε ορισμένες χώρες με υψηλή δημογραφική αύξηση, όπως στη Νιγηρία, δυστυχώς δεν θα υπάρχουν τρόφιμα για όλους», συνέχισε, επιμένοντας ότι με τη δήλωσή του «έκανε απλώς μια παρατήρηση» για το θέμα.

Ο κ. Λεπέν παραδέχτηκε ότι η φράση προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο. «Ξέρω ότι ορισμένοι κακεντρεχείς θα προσπαθήσουν σκληρά να δαιμονοποιήσουν το FN. Έχουν άδικο», κατέληξε.

Ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου, που παρέδωσε την αρχηγία του κόμματος στην κόρη του Μαρίν το 2010, έχει καταδικαστεί στο παρελθόν κατ' επανάληψη απ' όλον τον πολιτικό κόσμο για τις ακραίες δηλώσεις του: από τους θαλάμους αερίων που τους χαρακτήρισε «μια ασήμαντη λεπτομέρεια της ιστορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου» (1987), μέχρι την «ανισότητα των φυλών» (1996) και τη γερμανική κατοχή της Γαλλίας που, όπως υποστήριξε το 2005, «δεν ήταν ιδιαίτερα απάνθρωπη».

- See more at: http://left.gr/news/lepen-o-ios-empola-mporei-na-lysei-thema-tis-dimografikis-ekrixis#sthash.K54v5UY2.dpuf

Η Χ.Α. στηρίζει Ν.Δ.: Το φίδι επέστρεψε στο σπασμένο κέλυφος

Τη στήριξη της Χρυσής Αυγής, τόσο στον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέα Κατσανιώτη (με στήριξη από τη ΝΔ), όσο και στον υποψήφιο δήμαρχο Πάτρας Κώστα Χριστόπουλο (ανεξάρτητο, προερχόμενο από τη ΝΔ), ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης "Ελληνική Αυγή για την Δυτική Ελλάδα", Χρήστος Ρήγας, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ξανάλατου και το Max Fm.

Λίγο μετά, ο Χρ. Ρήγας έσπευσε να αυτοδιαψευστεί, κατά τη συνήθη τακτική του χώρου του: "Οι εκπρόσωποι του μνημονιακού κατεστημένου που με τον πιο άθλιο και παράνομο τρόπο καταδίωξαν την Χρυσή Αυγή, της συστημικής αριστεράς που έγιναν ουρά του καθεστώτος, δεν πρόκειται να λάβουν καμία στήριξη από τους φίλους του Κινήματός μας. Οι κακοήθεις διαδόσεις διαφόρων ΜΜΕ στοχεύουν μόνο στον αποπροσανατολισμό του εκλογικού σώματος και είναι καταδικαστέες".

Είναι απορίας άξιο το πώς μια οργάνωση, η οποία διατείνεται ότι έχει στοχοποιηθεί από το σύστημα και ότι υπόκειται σε πολιτικό διωγμό από την κυβέρνηση, μία οργάνωση η οποία επιδίδεται διαρκώς σε μια αντισυστημική ρητορική και εκσφενδονίζει απειλές κατά κυβερνητικών στελεχών και ΜΜΕ, αποφασίζει να στηρίξει αυτούς τους "διώκτες" της;

Όχι, δεν είναι. Η Χρυσή Αυγή ανέκαθεν αποτελούσε το παρακράτος της δεξιάς, με στελέχη της σε νευραλγικά πόστα για τη διατήρηση μιας κυβέρνησης, στο απυρόβλητο του νόμου. Η Χρυσή Αυγή δεν υπήρχε μέχρι τη στιγμή που τόσο η κυβέρνηση, όσο και τα συστημική ΜΜΕ της έδωσαν πρόσωπο και βήμα.

Αρκεί να θυμηθούμε ορισμένες στιγμές "αντισυστημικής" παρουσίας του νεοναζιστικού μορφώματος στο κοινοβούλιο: Στήριξαν την εταιρία Ελληνικός Χρυσός, του Μπόμπολα και την Eldorado Gold, στις Σκουριές Χαλκιδικής. Μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, στήριξαν την υποψηφιότητα Σταυρίδη για τον ΤΑΙΠΕΔ. Καταψήφισαν τη συνέχιση της έρευνας για τη Λίστα Λαγκάρντ, πάλι σε ταύτιση με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Τάχθηκαν ενάντια στη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και των εφοπλιστών. Ταυτόχρονα, εναντιώθηκαν στην απεργία των εργαζομένων σε ΜΕΤΡΟ και Χαλυβουργία.

Οι μάτσο κορώνες του Ηλία Κασιδιάρη, ότι η νεοναζιστική συμμορία δέχεται "σφοδρή επίθεση" από το σύστημα και πως τα εκλογικά αποτελέσματα της προηγούμενης Κυριακής αποτυπώνουν την "οργή του κόσμου" για τη ΝΔ, αποδεικνύονται για άλλη μια φορά φθηνές επικοινωνιακές κυβιστήσεις της Χρυσής Αυγής, στην προσπάθειά της να ρίξει στάχτη στα μάτια. Η Χρυσή Αυγή, θα συνεχίσει να εναγκαλίζεται θερμά με τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, καθώς εκεί βρίσκεται το πολιτικό της κρησφύγετο και το εκκολαπτήριο του φιδιού...

ΠΗΓΗ

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΣΙΛΑ : Λόγοι για να ψηφίσεις ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άνθρωπέ μου, είσαι ναζί;

Άνθρωπέ μου, εσύ που μαζί με άλλους 180.000 πήγες την Κυριακή και ψήφισες στην Αττική τον χρυσαυγίτη Παναγιώταρο, είσαι ναζί; Γιατί αυτός που ψήφισες, ο Παναγιώταρος, είναι ναζί. Η’ μήπως δεν το ξέρεις ότι είναι ναζί; Ότι λατρεύει τον Χίτλερ; Ότι είναι έτοιμος να κάνει και εδώ, στην Ελλάδα, την «βρώμικη δουλειά» για την οποία θαυμάζει τον Χίτλερ;


Άνθρωπέ μου, εσύ που μαζί με άλλους 35.000 πήγες την Κυριακή και ψήφισες στην Αθήνα τον Κασιδιάρη, είσαι ναζί; Γιατί ο Κασιδιάρης, που ψήφισες, είναι ναζί. Η’ μήπως δεν το ξέρεις ότι είναι ναζί; Μόλις πριν δυο χρόνια, στο έντυπο της «Χρυσής Αυγής», στις 20/4/2011, αυτός που ψήφισες, ο Κασιδιάρης, εξυμνούσε το «ανανεωτικό» και «πνευματικό κίνημα» του ναζισμού. Με το ίδιο χέρι που αυτός ο άντρακλας χτυπάει γυναίκες, έγραφε: «Ποιο θα ήταν το μέλλον της Ευρώπης και ολόκληρου του σύγχρονου κόσμου, αν ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος (…) δεν σταματούσε την ανανεωτική πορεία του Εθνικοσοσιαλισμού; Είναι βέβαιο ότι θεμελιώδεις αξίες που πηγάζουν ως επί το πλείστον από την ελληνική αρχαιότητα, θα κυρίευαν πνευματικά όλα τα κράτη και θα όριζαν τις τύχες των λαών. Ο ρομαντισμός ως πνευματικό κίνημα και ο κλασικισμός θα υπερίσχυαν (…)». Πώς αλλιώς θέλεις να στο πει ο Κασιδιάρης, ο υμνητής του ναζιστικού «ρομαντισμού» και της χιτλερικής «ανανέωσης», ότι είναι ναζί; Για να στο δείξει μέχρι και τον αγκυλωτό σταυρό σταμπάρισε στο χέρι του (στο ίδιο χέρι με το οποίο αυτός ο άντρακλας χτυπάει γυναίκες). Τι δεν καταλαβαίνεις;



Άνθρωπέ μου, εσύ που μαζί με άλλους 10.000 πήγες την Κυριακή και ψήφισες στην Θεσσαλονίκη τον Ματθαιόπουλο, είσαι ναζί; Γιατί ο Ματθαιόπουλος είναι ναζί και χρυσαυγίτης. Σαν τον μαχαιροβγάλτη που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα. Η΄ μήπως δεν το ξέρεις ότι ο Ματθαιόπουλος που ψήφισες είναι ναζί; Πώς αλλιώς θέλεις να σου το πει ότι είναι ναζί; Μέχρι και τραγουδιστά στο έχει πει: «Γαμώ τον Βίζενταλ, γαμώ την Άννα Φρανκ/ γαμιέται κι όλη η φυλή του Αβραάμ./ Τ’ αστέρι του Δαβίδ με κάνει να ξερνάω/ αχ, το Άουσβιτς, πόσο το αγαπάω!/ Ρε κωλοεβραίοι, δεν θα σας αφήσω/ στο τείχος των Δακρύων θα ’ρθω να κατουρήσω./ Juden Raus! Καίγομαι στο Άουσβιτς»... Αυτά είναι τα… τραγουδάκια που σκάρωνε ο (και μουσικός) Ματθαιόπουλος λίγο πριν γίνει «βουλευτής του Έθνους». Αυτά τραγουδούσε ο Ματθαιόπουλος ως μέλος του συγκροτήματος «Πογκρόμ» (τι όνομα, έ;) για να εξυμνήσει το Αουσβιτς. Πώς αλλιώς θέλεις να σου το πει ότι είναι ναζί; Ότι είναι χιτλεράκι. Ότι είναι γκεσταμπιτάκος. Ανθρωπέ μου, δεν σε νοιάζει ότι ψήφισες ναζί, χιτλεράκια και γκεσταμπιτάκους;…



«Τι εμπόδιο μπορεί να σταθεί στο δρόμο μας αφού ακόμη και σήμερα νοιώθουμε ΕΚΕΙΝΟΝ να μας οδηγεί (...) με τη σκέψη και την ψυχή μας δοσμένη στη Μνήμη του Μεγάλου μας Αρχηγού, υψώνουμε το δεξί χέρι ψηλά, χαιρετούμε τον Ήλιο και με το θάρρος που μας επιβάλλει η Στρατιωτική μας Τιμή και το Εθνικοσοσιαλιστικό μας καθήκον κραυγάζουμε γεμάτοι πάθος, πίστη στο μέλλον και στα οράματά μας: HEIL HITLER!» (Από το άρθρο του Μιχαλολιάκου για τον Χίτλερ,«Χρυσή Αυγή», τεύχος 26, Μάιος 1987)...

Άνθρωπέ μου, εσύ που μαζί με άλλους πήγες την Κυριακή και ψήφισες τους υποψήφιους του Μιχαλολιάκου, είσαι ναζί; Γιατί ο Μιχαλολιάκος είναι ναζί. Η’ μήπως δεν το ξέρεις; Πώς αλλιώς να σου το πει; Μέχρι και σε βιβλίο στο έχει γράψει. Ο υμνητής του ναζισμού, ο φυρερίσκος της «Χρυσής Αυγής», ο Μιχαλολιάκος, στο βιβλίο του με τίτλο «Για μια μεγάλη Ελλάδα σε μια ελεύθερη Ευρώπη», παραληρεί υπέρ του ναζισμού. Παραληρεί εξυμνώντας τα «WAFFEN SS». Τις ορδές των στυγνών δολοφόνων, τα «Ες – Ες», ο ηγέτης του Κασιδιάρη, του «Καιάδα», του Παναγιώταρου, του Λαγού και του «Εγέρθητου», τις περιγράφει σαν... «Μήνυμα Φωτεινό» στην Ελλάδα και την Ευρώπη! Από τη σελίδα 46 του ναζιστικού οχετού, αντιγράφουμε: «Η Ελλάδα στη διάρκεια του πολέμου (…) ήταν από την πλευρά των συμμάχων. Σήμερα θα πρέπει επιτέλους χωρίς φόρτιση συναισθηματική να προβληματισθούμε σοβαρά εάν αυτή ήταν η σωστή επιλογή. Ο Γερμανικός Εθνικοσοσιαλισμός και η Νέα Ευρώπη των WAFFEN SS ήταν ένα Μήνυμα Φωτεινό σε μία σκοτεινή εποχή, που πιστεύω πως ο ελληνισμός θα έπρεπε να έχει δεχτεί». Αυτά εκπροσωπεί η Χρυσή Αυγή. Οι δήθεν «πατριώτες» που για να πουλήσουν «πατριωτισμό» μιλούν ενάντια στην Μέρκελ, εκπροσωπούν εκείνους που πριν 70 χρόνια σήκωναν αυτή τη σημαία στην Ακρόπολη. Πως αλλιώς θέλεις να σου το πουν ότι είναι ναζί;



Άνθρωπέ μου, εσύ που ψήφισες τους ναζί, αλλά όπως λες δεν είσαι ναζί, καταλαβαίνεις τι κάνεις; Λες ότι τους ψήφισες για να «τιμωρήσεις» τους άλλους που σε φέρανε ως εδώ. Αλλά πως θα «τιμωρήσεις» όσους σε πληβειοποίησαν; Ψηφίζοντας τους ναζί; Ψηφίζοντας τους ναζί, που σαλιαρίζουν με τους Μπαλτάκους, έτσι θα τιμωρήσεις τους Μπαλτάκους; Οι Μπαλτάκοι που σε πληβειοποίησαν σαλιαρίζουν με τους ναζί, κι εσύ ψηφίζεις ναζί για να «τιμωρήσεις» τους Μπαλτάκους; Οι ίδιοι που σε φτωχοποίησαν, με την κυβέρνηση Παπαδήμου άνοιξαν την πόρτα στους φασίστες. Και είπαν ότι το έκαναν για να σε «σώσουν». Και συ, τώρα, ψηφίζεις τους αρχιφασίστες, για να «τιμωρήσεις» τάχα, εκείνους που χρησιμοποιούν τους φασίστες για να σε φτωχοποιούν και να σε κοροϊδεύουν;

Άνθρωπέ μου, εδώ και δυο χρόνια, οι χρυσαυγίτες που παριστάνουν τους «αντισυστημικούς», ψηφίζουν στη Βουλή υπέρ της επιχορήγησης των τραπεζιτών με δισεκατομμύρια, την ώρα που εσύ δεν έχεις να φας. Ζητάνε μείωση της φορολογίας των πολυεθνικών, την ώρα που εσύ πληρώνεις χαράτσια. Φτιάχνουν «ΟΑΕΔ» για να σου «βρίσκουν δουλειές» που θα πληρώνεσαι με 400 ευρώ, δηλαδή όσα σου δίνει και ο κατώτατος του Στουρνάρα. Την ίδια ώρα οι ναζί σου πουλάνε «αντικαθεστωτικά» φούμαρα. Κι εσύ τους ψηφίζεις! Δεν σου φτάνει που τόσα χρόνια σε «δούλευε» η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ; Τόσο πολύ απόκαμες που προσφέρεσαι, πια, να σε «δουλεύουν» ακόμα και οι ναζί;

Άνθρωπέ μου, εσύ που πήγες την Κυριακή και ψήφισες αυτό το ναζιστικό μόρφωμα, αυτή τη μετενσάρκωση της «Ένωσης φίλων του Χίτλερ», αυτή τη δολοφονική συμμορία την απαρτιζόμενη από ελληνόφωνα «Ες - Ες» και από τους απόγονους των κουκουλοφόρων και των γερμανοτσολιάδων, εσύ που έδωσες έγκριση στον υπόκοσμο να περιφέρεται με την μάσκα του «πατριώτη», είσαι ναζί; Το σύστημα που εσένα σε καταστρέφει είναι το ίδιο σύστημα που θρέφει το ναζισμό. Δεν το αναλογίζεσαι; Δεν βλέπεις ότι ψηφίζοντας τους ναζί, στηρίζεις αυτό το ίδιο σύστημα; Κι αν, όπως λες, δεν είσαι ναζί, τότε – στην τελική - δεν ντρέπεσαι να ψηφίζεις τους ναζί;

ΠΗΓΗ

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Να μην ανέβει κατηγορία η Χρυσή Αυγή

Με την Χρυσή Αυγή υπάρχει δικαιολογημένη ανησυχία μετά τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Παρά την ενίσχυσή τους, η διάχυτη αίσθηση πως «σαρώνει η Χρυσή Αυγή» δεν είναι πραγματική. Στις περιφερειακές εκλογές σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του Ιούνη ενισχύθηκαν κατά 30.000 ψήφους πανελλαδικά (455.000 τώρα από 425.000 ψήφους τον Ιούνιο) ενώ το πανελλαδικό τους ποσοστό στο σύνολο της χώρας είναι 8% από 6% τον Ιούνιο του 2012.

Η επιτυχία στην Αθήνα με το 16% του Κασιδιάρη (36.000 ψήφοι) είναι πολύ μακριά από κάθε άλλο δήμο όπου εκτέθηκαν οι φασίστες. Στους μόλις 7 δήμους που κατέβασαν συνδυασμούς εκτός Αθήνας, πήραν: 7,7% στη Θεσσαλονίκη, 6,7% στα Σπάτα, 5,6% στον Πειραιά, 5,4% στον Άλιμο, 5,22% στη Γλυφάδα, 5% στην Κηφισιά και 4,5% στο Π.Φάληρο. Από τις περιφέρειες, καλύτερα τα πήγαν σε παραδοσιακά δεξιές περιοχές (Στερεά Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία και Πελοπόνησσο) όπου ξεπέρασαν το 7%. Αντίθετα στην περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου δεν κατάφεραν να κατεβάσουν παράταξη.

Στην περιφέρεια Ιονίου, την Κρήτη και την Ήπειρο πήραν από 3 – 5%, δηλαδή χαμηλότερα από τα ποσοστά τους στις βουλευτικές του 2012. Η άνοδος της εκλογικής δύναμης της Χρυσής Αυγής δεν συνοδεύεται από αντίστοιχη οργανωτική ανάπτυξη καθώς τόσο τα τάγματα εφόδου όσο και οι οργανωμένοι οπαδοί που περιφέρονται στις φιέστες της μετριώνται κυριολεκτικά στα δάχτυλα.

Παρ’ όλα αυτά ο κίνδυνος να μετουσιώσουν τις εκλογικές επιτυχίες της Αθήνας και της Αττικής σε ένα νέο πανελλαδικό άλμα στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαϊου, είναι πραγματικός και χρειάζεται αντιμετώπιση αυτή την εβδομάδα αλλά κυρίως από τη Δευτέρα 26 Μαϊου. Η Σαμαρική γραμμή «Μπαλτάκου» έδωσε στη Χρυσή Αυγή τη δυνατότητα να επιβεβαιώνει το κάλπικο «αντισυστημικό» της προφίλ σε πιο διευρυμένα ακροατήρια της δεξιάς, ενώ ο αχαλίνωτος ρατσισμός του Δένδια τους πρόσφερε το έδαφος της επιβεβαίωσης πως μπορούν να επιβάλλουν την ρατσιστική ατζέντα τους στα κυβερνητικά επιτελεία.

Από τη μεριά μεγάλων τμημάτων του κινήματος και της αριστεράς, η υπεκφυγή από τα αντιφασιστικά καθήκοντα επιβάλλεται να ανατραπεί άμεσα, τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή, όσο και τον δρόμο. Όπως όλοι έχουμε καταλάβει, η γραμμή Σπηλιωτόπουλου με τα τζαμιά και το παρεμπόριο που τον γκρέμισε στο 16,7% δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον Κασιδιάρη. Ούτε άλλωστε και ο Καμίνης που τους άφησε να αλωνίζουν επί τέσσερα χρόνια στην Αθήνα και να το παίζουν μάγκες. Αν δεν το κάνουμε εμείς, δεν πρόκειται να το κάνει κανείς. Το δρόμο δείχνουν οι Σκουριές, όπου – εκτός από την επικράτηση Μίχου έναντι Πάχτα στο Δήμο Αριστοτέλη – έδιωξαν τους φασίστες κακήν κακώς στην απόπειρα προεκλογικής τους εισβολής στα αγωνιζόμενα χωριά της περιοχής.

Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”

Τα Ανώγεια «πάτησαν» τη Χρυσή Αυγή

Μόλις 0,3%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 6 ψήφους συγκέντρωσε η Ελληνική Αυγή (παράταξη που στηρίζεται από τη Χρυσή Αυγή) στα Ανώγεια

Το χωριό που έχει ζήσει ολοκαύτωμα και βασανιστήρια "επέτρεψε" ... την είσοδο στους χρυσαυγίτες, ωστόσο τους έδωσε ένα από τα μικρότερα - αν όχι το μικρότερο - ποσοστό στη χώρα:



- See more at: http://left.gr/news/ta-anogeia-patisan-ti-hrysi-aygi#sthash.cTaLTd0R.hrc4RLDx.dpuf

ΗΘΕΛΑΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ..ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ..ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΚΑΙ Ο ΧΙΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΠΡΩΤΟ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ??ΤΑ ΙΔΙΑ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Ξεσκεπάζεται όλο το «θέατρο» της ναζιστικής οργάνωσης Χ.Α περί κοινωνικού της έργου. Είδη που υποτίθεται ότι συνέλεγαν για αναξιοπαθούντες κατέληγαν να πωλούνται από «εκλεκτούς» του κόμματος στα παζάρια.

Σύμφωνα με την κατάθεση που έχει δώσει –και δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Realnews- ένα πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής ξεσκεπάζεται όλο το «θέατρο» της ναζιστικής οργάνωσης περί κοινωνικού της έργου, αφού -όπως αποκαλύπτετε- είδη που υποτίθεται ότι συνέλεγαν για αναξιοπαθούντες κατέληγαν να πωλούνται από «εκλεκτούς» του κόμματος στα παζάρια.

Ο μάρτυρας-συνταξιούχος που είχε ανάγκη από τα τρόφιμα και τα ρούχα που έδιναν- πήρε την κάρτα μέλους δίνοντας 20 ευρώ από την πενιχρή του σύνταξη, γιατί έτσι μόνο, όπως του είπαν, θα είχε πρόσβαση στη βοήθεια. Όπως όμως καταγγέλλει, στη συνέχεια κατάλαβε ότι εκεί γινόταν… εμπόριο!

«Καθ’ όλο το διάστημα που ήμουν εγώ στη Χρυσή Αυγή, κάθε Παρασκευή που μοιράζονταν τα ρούχα, υπήρχαν δύο γυναίκες ξανθές μία αδύνατη και μία πιο εύσωμη, που ήσαν οι γυναίκες του Αγγου και του Ρουπακιά, αντίστοιχα, που κάθε φορά έπαιρναν 6-8 καρότσια με ρούχα η καθεμία, τα οποία διάλεγαν αυτές με αποτέλεσμα να μένουν προς διανομή λίγα και φθαρμένα, για να πάρουμε εμείς που είχαμε ανάγκη. Το αξιοσημείωτο είναι ότι όταν, προ δύο εβδομάδων, πέρασα την Π. Τσαλδάρη, στο ύψος της συμβολής της με την οδό Λαοδικείας είδα τις παραπάνω γυναίκες να έχουν στρώσει στο έδαφος ένα σεντόνι και πάνω να έχουν αραδιάσει τα ρούχα και να τα πουλάνε στους διερχόμενους».

Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο «παγίδευαν» αυτούς που είχαν ανάγκη, αφού η πρώτη βοήθεια ήταν δωρεάν, αλλά στη συνέχεια ζητείτο ως αντάλλαγμα η εγγραφή στην τοπική οργάνωση και η υποχρεωτική συμμετοχή σε ομιλίες πορείες και δράσεις του κόμματος.

«Την πρώτη φορά που πήγα σε διανομή τροφίμων, πράγματι μου δώσανε τρόφιμα αφού επέδειξα την ταυτότητά μου. Εκείνη την ημέρα μού είπαν ότι για να πάρω τρόφιμα και άλλη φορά έπρεπε πάω στα γραφεία της Τ.Ο. και να γραφτώ. Πράγματι πήγα στα γραφεία κάποια από τις επόμενες ημέρες και μου ζητήσανε 20 ευρώ. Εγώ τους είπα ότι δεν είχα τότε και τους υποσχέθηκα την επόμενη εβδομάδα που θα πληρωνόμουν τη σύνταξή μου θα πήγαινα το ποσό και θα γραφόμουνα».

Υστερα από κάποιο διάστημα, όμως λέει, βλέποντας τη δράση της Χ.Α., αγανάκτησε: «Ηθελα να καταγγείλω αυτά που έβλεπα μέσα στην τοπική να εξελίσσονται σαν εμπόριο αφού κάθε φορά ζητάγανε από τον κόσμο να δίνει χρήματα, ενώ παράλληλα γνώριζαν ότι δεν είχαμε, λόγος για τον οποίο ζητούσαμε και παίρναμε τρόφιμα και ρούχα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουν το φως τέτοιες καταγγελίες. Η συγκεκριμένη όμως περιέχεται σε επώνυμη κατάθεση πρώην χρυσαυγίτη και έχει την βαρύτητά της.

Πηγη:http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/05/blog-post_9009.html

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Χρυσαυγίτης δήλωσε ο επιχειρηματίας στη Θεσσαλονίκη που κατηγορείται για "συμβόλαιο θανάτου"

Πρόκειται για έναν 50χρονο -ελληνικής καταγωγής- επιχειρηματία κι έναν 42χρονο Γεωργιανό, οι οποίοι, απολογούμενοι, αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, χωρίς, όμως, να πείσουν τους δικαστικούς λειτουργούς που τους έκριναν προφυλακιστέους. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, ο 50χρονος, που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός, είχε συνάψει ιδιωτικό συμφωνητικό με τον 54χρονο, σύμφωνα με το οποίο, ο δεύτερος που κατέστη συνεταίρος σε επιχείρηση του πρώτου, θα λάμβανε μηνιαίως μέρος των μικτών κερδών από την εκμετάλλευση της επιχείρησης. Επρόκειτο για πρατήριο υγρών καυσίμων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και το ποσό που -κατά το συμφωνητικό- ορίστηκε να εισπράττει ο 54χρονος ξεπερνούσε τις 4.000 ευρώ.

Ωστόσο, στην πορεία προέκυψαν διαφωνίες μεταξύ τους -με επίκεντρο την οικονομική τους συμφωνία- γεγονός που εκτιμάται ότι αποτέλεσαν την αφορμή για τον 50χρονο να καταστρώσει σχέδιο εξόντωσης του 54χρονου, βάζοντας τον 42χρονο αλλοδαπό, τον οποίο απασχολούσε περιστασιακά στο βενζινάδικο, να το εκτελέσει.

Έτσι, αρχικά τον περυσινό Αύγουστο τοποθετήθηκε δύο φορές στο δίκυκλο του υποψήφιου θύματος χειροβομβίδα, που, όμως, δεν εξερράγη καθαρά από θέμα τύχης, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο, ο 42χρονος πυροβόλησε από κοντινή απόσταση τον 54χρονο, την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του, τραυματίζοντάς τον στο πρόσωπο, χωρίς όμως να κινδυνεύσει.

Στην απολογία του, ο 50χρονος φέρεται, μεταξύ άλλων, να ισχυρίστηκε ότι την ημέρα της δεύτερης απόπειρας δολοφονίας, ο ίδιος βρισκόταν στον Λαγκαδά, όπου μοίραζε έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής.

- See more at: http://left.gr/news/hrysaygitis-dilose-o-epiheirimatias-sti-thessaloniki-poy-katigoreitai-gia-symvolaio-thanatoy#sthash.8907ddeH.zx15h8IY.dpuf

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

«Δεν φταίει ο γιος μου, αυτοί είναι... ΣΥΡΙΖΑ»

Τα αδικαιολόγητα προσπάθησε να δικαιολογήσει χθες ο πατέρας του κατηγορουμένου για την επίθεση εις βάρος μαθητή έξω από το σχολείο του στο Π.Φάληρο τον Ιανουάριο του 2013. Με μία σειρά από ανεδαφικούς ισχυρισμούς, ο συνταξιούχος αστυνομικός κατηγόρησε ευθέως το θύμα και την οικογένειά του ακόμη και για... εξέγερση στις Φυλακές Αυλώνα, όπου κρατείται ο γιος του για την απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Οι χαρακτηρισμοί δεν είχαν τελειωμό, με τον κ. Αποστολόπουλο να υποστηρίζει ότι το θύμα, που σήμερα είναι 17 ετών, είναι... έμπορος ναρκωτικών, υποκινητής καταλήψεων, αλλά και ιδιόρρυθμος μαθητής που δεν ασχολείται με τα μαθήματά του.

Από το «στόχαστρο» του πρώην αστυνομικού, που υπηρέτησε στα ΕΚΑΜ, δεν γλίτωσαν ούτε οι γονείς του μαθητή και κυρίως η μητέρα του, για την οποία με ήρεμο και ψύχραιμο ύφος υποστήριξε μεταξύ πολλών άλλων: «είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και υποκινεί τους αλλοδαπούς σε εξέγερση στις Φυλακές Αυλώνα». Σε άλλο σημείο, ανέφερε: «Ο γιος μου δεν είναι μπράβος, ούτε νονός, ένας φοιτητής είναι. Καταστρέφεται ένα παιδί γιατί εμπλέκονται υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ και τα αρπακτικά αυτά της πολιτικής εκμεταλλεύθηκαν ένα μπλουζάκι της Χρυσής Αυγής, που φορούσε η κοπέλα του».

«Ευαίσθητο παιδί»

Ο μάρτυρας, που αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, στράφηκε και κατά άλλων εμπλεκομένων, ενώ χαρακτήρισε το επίμαχο σχολείο του Π. Φαλήρου «άντρο ακολασίας».

Πρόεδρος: Μιλάτε για το ίδιο σχολείο, στο οποίο έμπαινε ο γιος σας, αν και δεν ήταν μαθητής, με τη συγκατάθεση καθηγητή;

Μάρτυρας: Εμπαινε ως μελλοντικός συνάδελφος επειδή σπούδαζε θεολογία και θα γινόταν καθηγητής.

Παράλληλα, κατέθεσε πως ο γιος του δεν επιτέθηκε στο μαθητή, απλά τσακώθηκαν, καθώς και ότι δεν τραυματίστηκε κανείς βαριά. Ισχυρίστηκε δε πως μερικές ημέρες μετά το περιστατικό, ο ίδιος είδε το θύμα με ένα φίλο του να κάθονται σε παγκάκι. «Είχε ένα μικρό τσιρότο στο λαιμό και ένα στη μύτη και κάπνιζε τσιγάρο», κατέθεσε.

Εισαγγελέας: Γιατί προανακριτικά ο γιος σας είπε ότι βρισκόταν στο Πανεπιστήμιο τη στιγμή του περιστατικού;

Μάρτυρας: Υπάρχουν ευαίσθητα παιδιά. Σεβάστηκε τον πατέρα του, που ήταν αστυνομικός. Το αμάρτημά του ήταν που έφυγε από το σημείο.

Εισαγγελέας: Αν το τραύμα ήταν μικρό, όπως λέτε, γιατί να φύγει;

Μάρτυρας: Από σεβασμό σε εμένα και στους καθηγητές του Πανεπιστημίου...

ΠΗΓΗ

Ο εγγονός του Ες κατά του φασισμού

Ο Ράινερ Ες ήταν 12 ετών όταν έμαθε ότι ο παππούς του, ο Ρούντολφ Ες, ήταν ο διαβόητος διοικητής του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Aουσβιτς που εκτελέστηκε μετά τη νίκη των Συμμάχων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σήμερα ο Ράινερ, στα 48 του χρόνια πλέον, στρατολογήθηκε από μια σουηδική οργάνωση για να πείσει τους Ευρωπαίους να ψηφίσουν στις ευρωπαϊκές εκλογές με την ελπίδα ότι θα βάλουν στο περιθώριο την ακροδεξιά.

Ο μικρός Ράινερ φοιτούσε σε οικοτροφείο και δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί ο κηπουρός του σχολείου του φερόταν άσχημα. Μέχρι την ημέρα που ένας δάσκαλος του εξήγησε ότι ο παππούς του ευθυνόταν για τον θάνατο τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου αθώων Εβραίων.

«Αγνοούσα τα πάντα για το Αουσβιτς, δεν ήξερα τίποτα για την οικογένειά μου παρά μόνο ότι ο παππούς πολέμησε στον πόλεμο, όπως και χιλιάδες άλλοι άνθρωποι. Για έναν 12χρονο, ήταν τεράστια η αποκάλυψη», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το βάρος της αποκάλυψης και της οικογένειάς του μετατράπηκε από τον Ράινερ Ες σε κινητήριο μοχλό του αγώνα του κατά της ακροδεξιάς. Σε τέτοιο βαθμό που σήμερα είναι το βασικό πρόσωπο της εκστρατείας που ξεκίνησε η σουηδική οργάνωση κατά της ανόδου των νεοναζιστών στην Ευρώπη, με αφορμή και τις επικείμενες ευρωεκλογές.

Η εκστρατεία που τιτλοφορείται «Μην ξεχάσετε ποτέ. Να ψηφίζετε» αποτελεί μια πρωτοβουλία του Κινήματος της Σοσιαλδημοκρατικής Νεολαίας της Σουηδίας (SSU). Η οργάνωση θεωρεί ότι ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσουν οι Ευρωπαίοι «την αυξανόμενη απειλή των νεοναζιστών», είναι να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα και να ψηφίσουν.
«Το να έχουμε τον Ράινερ σε πρώτο πλάνο αποδεικνύει ότι εκείνος δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεχάσει και ότι ούτε κι εμείς πρέπει να ξεχάσουμε», τόνισε ο γενικός γραμματέας του SSU, Γκάμπριελ Βίκστρεμ.

Μολονότι πολλά μέλη της οικογένειάς του προτίμησαν να «θάψουν» το παρελθόν και να συνεχίσουν τη ζωή τους, ο Ράινερ Ες πέρασε περισσότερα από 20 χρόνια κάνοντας έρευνες τόσο για τις δικές του ρίζες όσο και για τον ναζισμό.

Η θεία του η Μπριγκίτε, ένα από τα πέντε παιδιά του παππού, επέλεξε επίσης τη σιωπή. Μόλις πέρσι, σε ηλικία 80 ετών και ετοιμοθάνατη από καρκίνο, αποφάσισε να αφηγηθεί την ιστορία της στην εφημερίδα Washington Post. Η Μπριγκίτε έφυγε από τη Γερμανία για να ακολουθήσει καριέρα μανεκέν στην Ισπανία. Εκεί γνώρισε έναν αμερικανό μηχανικό, τον ακολούθησε στις ΗΠΑ και τελείωσε την καριέρα της σε μια πολυτελή μπουτίκ της Ουάσιγκτον, η ιδιοκτήτρια της οποίας ήταν Εβραία. Μολονότι η θεία τελικά αποκάλυψε την ταυτότητά της, η ιδιοκτήτρια όχι μόνο δεν την απέλυσε αλλά φύλαξε και το «μυστικό» της.

Ο Ρούντολφ Ες ήταν ο μακροβιότερος διοικητής του Αουσβιτς και εκείνος που δοκίμασε διάφορες μεθόδους για να επιταχύνει την «τελική λύση», δηλαδή την εξόντωση των Εβραίων, μέχρι να καταλήξει στη χρήση του εντομοκτόνου Zyklon B. Συνελήφθη από τους Συμμάχους το 1946 και απαγχονίστηκε την επόμενη χρονιά κοντά σε ένα από τα κρεματόρια του Άουσβιτς.

«Προκάλεσε μεγάλο πόνο στην οικογένειά μας, όχι μόνο στα παιδιά του αλλά και στους απογόνους του για τις επόμενες δεκαετίες. Από γενιά σε γενιά, κουβαλάμε τον ίδιο σταυρό, αυτόν που εκείνος έβαλε στους ώμους μας», είπε ο Ράινερ.

Ο Ράινερ Ες, που φοράει με υπερηφάνεια το αστέρι του Δαβίδ, τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχε αφιερώσει όλη του την ενέργεια στην ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών απέναντι στους κινδύνους του ρατσισμού και του αντισημιτισμού, στη Γερμανία και σε άλλες χώρες. «Οι ακροδεξιοί δεν είναι ηλίθιοι. Διευρύνουν τις τάξεις τους, κερδίζουν έδαφος, πολύ αργά αλλά και πολύ αποτελεσματικά», προειδοποίησε. «Είμαι πολύ επιθετικός απέναντι τους. Όποτε μπορώ να δράσω εναντίον τους, το κάνω», παραδέχτηκε.

Στο πλαίσιο των ερευνών του ο Ράινερ Ες γνωρίστηκε με πολλούς επιζώντες του Ολοκαυτώματος. Συμμετείχε μάλιστα και σε ένα ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε στο Ισραήλ. «Είναι κάπως δύσκολο να επισκεφθείς το Ισραήλ, όντας εγγονός ενός κατά συρροή δολοφόνου», σημείωσε.

Την εποχή εκείνη, όπως θυμάται, είχε συναντηθεί με μια ομάδα φοιτητών που τον ρώτησαν τι θα έκανε εάν είχε προλάβει να γνωρίσει τον παππού του. Μολονότι σήμερα χαρακτηρίζει «υπερβολικά αυθόρμητη» την απάντησή του, την εποχή εκείνη δεν το σκέφθηκε καθόλου όταν δήλωσε αβίαστα: «Θα τον σκότωνα».

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Αποτυχημένη η προεκλογική εξωστρέφεια της Χρυσής Αυγής

Οι ήττες που γνώρισαν σε αυτή τους την προσπάθεια ήταν αλλεπάλληλες. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη που επιχείρησαν να εμφανιστούν, είτε διώχθηκαν είτε δεν κατόρθωσαν να μαζέψουν τόσο κόσμο ώστε να έχουν μια αξιοπρεπή παρουσία.

Η «εθνικιστική Πρωτομαγιά», δηλαδή η συγκέντρωση που είχαν καλέσει στα γραφεία τους στο Σταθμό Λαρίσης, εξελίχθηκε σε «εθνικιστική τραγωδία». Μόλις καμιά εκατοστή χρυσαυγίτες μαζεύτηκαν, την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι διαδήλωναν στο κέντρο της πόλης. Μάλλον κατάλαβαν από την πικρή τους αυτή εμπειρία ότι η Πρωτομαγιά είναι η μέρα των εργατικών αγώνων και όχι του εθνικιστικού και ρατσιστικού μίσους.

Την ίδια απογοήτευση δοκίμασαν και στις 5 Μαΐου, ημέρα της απολογίας των Ζαρούλια, Αρβανίτη, Κούζηλου και Κουκούτση, που στο κάλεσμα για πανκινητοποίηση στα δικαστήρια ανταποκρίθηκαν μόλις 100 χρυσαυγίτες.

Αλλά και στις πορείες που επιχειρούν να κάνουν στις γειτονιές, συμμετέχουν μόνο οι μεταφερόμενοι τραμπούκοι, ενώ ακόμα και τα μέλη τους διστάζουν να εμφανιστούν ανοιχτά σε πορείες στην περιοχή τους. Αυτό έγινε, για παράδειγμα, σε πορεία με επικεφαλής τον Κασιδιάρη στον Κολωνό, που τους συνόδευε και διμοιρία ΜΑΤ, και δεν υπήρχε κανένας χρυσαυγίτης από την περιοχή. Αντίθετα, η απάντηση σε αυτό ήταν η πορεία που κάλεσαν φορείς και συλλογικότητες της γειτονιάς, με τους κατοίκους να κάνουν ξεκάθαρο ότι οι φασίστες δεν είναι ευπρόσδεκτοι.

Στο Νέο Ηράκλειο η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να της παραχωρηθεί από το Δήμο χώρος για εκλογικό περίπτερο συνάντησε τις έντονες αντιδράσεις της οργάνωσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ, της κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» και άλλων σχημάτων της Αριστεράς. Οι αντιδράσεις είχαν αποτέλεσμα: το αίτημα των χρυσαυγιτών, όπως ήταν φυσικό, δεν ικανοποιήθηκε.

Η εκδήλωση της «Ελληνικής Αυγής», της δημοτικής παράταξης της Χρυσής Αυγής με θέμα το γήπεδο του Παναθηναϊκού και την ανάπλαση των προσφυγικών της Λ.Αλεξάνδρας που επρόκειτο να γίνει στο Πολυδύναμο Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην Πανόρμου δεν έγινε ποτέ, χάρη στα αντανακλαστικά των αντιφασιστών της περιοχής. Γύρω στους 80 αντιφασίστες κατέλαβαν το χώρο, με αποτέλεσμα οι χρυσαυγίτες με την ουρά στα σκέλια να μεταφέρουν την εκδήλωση στα γραφεία τους στο Σταθμό Λαρίσης.

Τέλος, ενώ οι παρατάξεις της Αριστεράς κάνουν τις αφισοκολλήσεις, τις εξορμήσεις και τις περιοδείες τους στο φως της ημέρας, οι φασίστες κατά κανόνα πετάνε τα εμετικά τους φυλλάδια και τρικάκια τη νύχτα και στα κρυφά. Και δεν έχουν άδικο που επιλέγουν αυτή την τακτική, γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις που έχουν εμφανιστεί μέρα δεν είχε καλή κατάληξη γι’αυτούς – έφυγαν κυνηγημένοι από αντιφασίστες, όπως στον Κεραμεικό, στο Μαρούσι, στα Γιάννενα, στην Καβάλα και αλλού.

Είναι πολλά ακόμα τα παραδείγματα της αποτυχίας των φασιστών να ανακαταλάβουν το χώρο που έχασαν. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι μπορούμε να εφησυχάζουμε και ότι έχουν νικηθεί. Αλλά δεν πρέπει και να τους υπερτιμάμε, και πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το αντιφασιστικό κίνημα έχει πετύχει πολλές νίκες που έχουν στερήσει από τους φασίστες ζωτικό χώρο. Αν μείνουν τα αντανακλαστικά μας οξυμένα και οι αντιδράσεις μας στις προσπάθειές τους δυναμικές, πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να έχουν παρουσία στις γειτονιές και στις πόλεις μας.

- See more at: http://left.gr/news/apotyhimeni-i-proeklogiki-exostrefeia-tis-hrysis-aygis#sthash.pFVmkLIF.dpuf

αντιφασιστικη δραση στη βεροια


2 φορες κατα την προεκλογικη περιοδο σπασαμε το αυτοκινητο του υποψηφιου συμβουλου των φασιστων της χρυσης αυγης στην περιφερεια ημαθιας στεφανου βαφειδη.

ο συγκεκριμενος φασιστας ειναι ο μονος που επιμενει κοντρα στο κλιμα της πολης να προπαγανδιζει τις νεο-ναζιστικες του ιδεες, πιστευοντας πως επειδη ειναι καποιας ηλικιας και λιγο αφελης θα τον αφησουμε ησυχο.

οσο δεν βαζει μυαλο δεν θα βαζουμε ουτε εμεις

αντιφασιτικη περιπολια

ΠΗΓΗ

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Ενθουσιασμένος με τη νίκη της Conchita στη Eurovision o Στ. Μπούκουρας καθώς τα παιδιά του τον ρωτούν πλέον μόνο γι' αυτήν


Ανανεωμένος και ιδιαίτερα χαρούμενος είναι από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ο Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος υποδέχτηκε τη νίκη της Conchita Wurst στο διαγωνισμό της Eurovision με ιδιαίτερη ικανοποίηση. Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής πανηγύρισε τη νίκη της Αυστρίας σαν μικρό παιδί, καθώς η εικόνα της «γυναίκας με τα μούσια» κέντρισε την προσοχή των μικρών παιδιών του με αποτέλεσμα αυτά να σταματήσουν πλέον να τον ρωτούν γιατί είναι στη φυλακή.

«Από τότε που ήρθε στις φυλακές η ζωή μας έγινε μαρτύριο. Κλαίει συνεχώς και κάθε φορά που τον παίρνουν τα παιδιά του τηλέφωνο και τον ρωτάνε γιατί είναι μέσα ουρλιάζει "δεν ξέρω". Δεν μπορούμε να ησυχάσουμε με τίποτα, ειδικά τα μεσημέρια που γυρνάνε τα παιδιά από το σχολείο και παίρνουν τον μπαμπά τους τηλέφωνο δεν μπορούμε να κοιμηθούμε με τίποτα. Μέχρι να έρθει το βράδυ ηρεμεί λιγάκι αλλά μετά πάλι τον ξαναπαίρνουν πριν πέσουν για ύπνο και τον ταράζουν. Όλοι έχουμε αιτηθεί μεταγωγή, ακόμη και οι δεσμοφύλακες θέλουν να πάνε αλλού», μεταφέρει μιλώντας στο «Κουλούρι» συγκρατούμενος του Στάθη Μπούκουρα στις φυλακές Ναυπλίου.

Φαίνεται ωστόσο πως η πρόσφατη νίκη της Conchita Wurst στη Eurovision απάλλαξε το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής από το μαρτύριό του, καθώς πλέον η μοναδική απορία των παιδιών του - όπως άλλωστε και όλων των παιδιών στη χώρα μας- είναι το πως γίνεται μια γυναίκα να έχει μούσια. «Μια απόκοσμη κραυγή τάραξε την ηρεμία μας το βράδυ του Σαββάτου, η οποία προερχόταν από το κελί του Στάθη. Θεωρήσαμε πως πάλι δεν θα ήξερε τι να πει στα παιδιά του για τους λόγους που είναι στη φυλακή, ωστόσο τελικά διαπιστώσαμε πως ήταν κραυγή χαράς, καθώς μόλις είχε ολοκληρωθεί ο τελικός και ήδη τα παιδια του τον ρωτούσαν γιατί η κυρία αυτή είχε μούσια», περιγράφει άλλος συγκρατούμενος του Στάθη Μπούκουρα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αυτή τη φορά ο ανεξάρτητος βουλευτής είχε όλες τις απαντήσεις που ήθελαν τα παιδιά του και ξεκίνησε ένα δριμύ κατηγορώ προς όλους τους ομοφυλόφιλους, το οποίο κατέληξε σε προφορική απαγγελία στίχων από το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ, «Ο Αγών Μου» σε άπταιστα γερμανικά. Πλέον, ο κ. Μπούκουρας περνάει τις ημέρες του γαλήνιος μέσα στο κελί του, με ένα διαρκές χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του, ευχαριστώντας διαρκώς την Conchita Wurst που όπως ο ίδιος επαναλαμβάνει διαρκώς γελώντας «κοιμήθηκε άνδρας και ξύπνησε γυναίκα».

ΠΗΓΗ

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Παραμύθια βγαλμένα απ’ τη ζωή…

Σε προεκλογική περίοδο τα σενάρια και τα σχέδια έχουν διαχρονικά την τιμητική τους. Έτσι, στις 11 του Μάη, η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να κάνει παρουσίαση του ψηφοδελτίου της στην Ιερισσό. Είχαν προηγηθεί συνθήματα υπέρ της φασιστικής οργάνωσης σε όλο το χωριό και απόπειρα να κολληθούν αφίσες που προπαγάνδιζαν την εκδήλωση.

Ποιος όμως έδωσε την άδεια να μιλήσει στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού η Χρυσή Αυγή; Σύμφωνα με την Αστυνομία: «η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου δόθηκε στη Χρυσή Αυγή από τον δήμο και έχουν άδεια να κάνουν την ομιλία τους». Είναι τόσο καλοστημένο το σκηνικό, αλλά απλή η ερμηνεία του. Οι κάτοικοι της περιοχής γίνονται ένα με το «άλλο άκρο» και δεν αντιδρούν στην άφιξη της Χρυσής Αυγής. Και αυτό θα γινόταν φυσικά και υπέροχο θέμα στα κανάλια της λάσπης και της διαπλοκής.

Ποια όμως είναι η Χρυσή Αυγή που διάλεξε την Ιερισσό να κάνει εκδήλωση; Είναι αυτή, που πρωτοκλασάτα στελέχη της φωτογραφήθηκαν με υπαλλήλους της εταιρίας και στήριξε έτσι φανερά αυτό που όλοι ξέρουμε ότι στηρίζει, τις εταιρίες και το κεφάλαιο. Γιατί κανείς δεν έχει αμφιβολία ότι η Χρυσή Αυγή είναι δεκανίκι του συστήματος και όχι πολέμιός του.

Όμως το σενάριο δεν επιβεβαιώθηκε. Οι κάτοικοι της Ιερισσού, της Μεγάλης Παναγίας, των γύρω περιοχών και της Θεσσαλονίκης αντέδρασαν στην παρουσία μελών μιας φασιστικής οργάνωσης στην Ιερισσό. Αρνήθηκαν να δεχτούν να μιλήσουν οι επίγονοι του ναζισμού στην Ελλάδα και τους έδιωξαν από τον τόπο τους. Γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι αγωνίζονται εδώ και καιρό με στόχο τη ζωή και την ελευθερία τους, αγωνίζονται κατά των συμφερόντων που λεηλατούν τα δικαιώματά τους και δεν είναι δυνατόν να ανεχθούν όλους αυτούς που θεωρούν ότι η αξία της ζωής κάθε ανθρώπου εξαρτάται από το χρώμα του, τις απόψεις του, την καταγωγή του και τις προτιμήσεις του.

Για άλλη μια φορά οι άνθρωποι του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού απέδειξαν ότι ο αγώνας τους είναι πολιτικός, κοινωνικός και βαθιά ανθρωπιστικός. Ένας αγώνας με στόχο την απελευθέρωση από όλα τα δεσμά που καταδυναστεύουν τη ζωή μας.

Και αν το παραμύθι δεν είχε καλό τέλος για τη Χρυσή Αυγή, είχε το αναμενόμενο τέλος για τους ανθρώπους που δεν υποχωρούν και δεν τρομοκρατούνται από τις προκλήσεις.

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

Συντονιστικό Ιερισσού & Επιτροπή Αγώνα Μ. Παναγίας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Φασιστοκυνηγητό στη συρο

Σήμερα Τρίτη 13/5 πραγματοποιήθηκε στη Σύρο μαζική πορεία των απεργών του ναυπηγείου «Νεωρίου» και αλληλέγγυου κόσμου. Μετά το τέλος της πορείας και αφού ο περισσότερος κόσμος κατευθύνθηκε πίσω στο χώρο του ναυπηγείου, τα φασιστοειδή της χρυσής αυγής μάλλον θεώρησαν καλή ευκαιρία να κάνουν δημόσια εμφάνιση στο κέντρο της πόλης για να μοιράσουν το εμετικό υλικό τους. Τους πήρε το πολύ ένα τέταρτο μέχρι να αρχίσουμε να μαζευόμαστε και να τους ακολουθούμε με σκοπό να τους δείξουμε πως στους δρόμους της ερμούπολης είναι ανεπιθύμητοι, όπως και παντού. Στο δεκάλεπτο χώθηκαν σε μία καφετέρια έχοντας μείνει 4 από τους 8 που ξεκίνησαν –ανάμεσά τους και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Στράτος Μαύρος με το συνδυασμό της ελληνικής αυγής. Παραμείναμε στο σημείο, μέχρις ότου να ξεκουμπιστούν και να πάρουν τα κωλόχαρτά τους μαζί τους, οι περίπου 25 αντιφασίστες κάθε ηλικίας, φωνάζοντας συνθήματα.

Στην προσπάθειά του να αποποιηθεί την ταυτότητά του, ο Μαύρος απαρνιόταν τα αφεντικά του λέγοντας πως δεν είναι με αυτούς και να μπούνε όλοι φυλακή.

Μετά από μισή περίπου ώρα βγήκαν από την κρυψώνα τους και με γιουχαρίσματα και αντιφασιστικά συνθήματα τους “συνοδέψαμε” μέχρι τα ταξί όπου επιβιβάστηκε ο αρχηγός τους. Τα τσιράκια πήραν το λεωφορείο.

Το γεγονός προκάλεσε αίσθηση στους περαστικούς, που ήταν αρκετοί λόγω της ανοιχτής αγοράς, ενώ οι μπάτσοι δεν τους υπερασπίστηκαν , όπως συνήθως κάνουν, παίζοντας και αυτοί τον ρόλο του περαστικού. Μελανά σημεία της παρέμβασης ήταν η στάση του ιδιοκτήτη και της εργαζόμενης της καφετέριας οι οποίοι υπερασπίζονταν με επιμονή τους “ανθρώπους -πελάτες” και το “δικαίωμά τους στον καφέ” και των γραφικών ανά την περιφέρεια, με τους γνωστούς λαϊκισμούς περί δημοκρατίας.

Φασίστες σας ξέρουμε και θα μας βρίσκετε μπροστά σας κάθε φορά που θα επιχειρείτε να ξεμυτίσετε από τις τρύπες σας.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ – ΑΝΤΙΙΕΡΑΡΧΙΚΑ – ΟΡΕΞΑΤΑ

Υ.γ. Προεκλογικά ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση της ελληνικής αυγής στη Σύρο. Είχε προηγηθεί, όπως ενημερωθήκαμε εκ των υστέρων από τοπικό blog, μία μάλλον μυστική συνάντηση του Μαύρου με τον υπόδικο –πρώην μπάτσο –υποψήφιο περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Σάββα Σπυρίδη.

ΠΗΓΗ

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

Σήμερα 13/5 κάνουν την εμφάνιση τους 15-20 φασίστες της χρυσής αυγής στο κέντρο της Άρτας, εκ' των οποίων οι περισσότεροι ήταν από την πόλη των Ιωαννίνων. Προστατευμένοι από άντρες της ασφάλειας, μοίραζαν τις εμετικές φυλλάδες θέλοντας να δηλητηριάσουν την πόλη.

Αυτό δεν έμεινε αναπάντητο. Άμμεσα αντιφασίστες συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του Αγ.Δημητρίου, όπου φωνάζανε συνθήματα εναντίον των φασιστών και τους γιούχαραν μέχρι την Λαική αγορά. Ο κόσμος που βρισκόταν στο κέντρο της Άρτας βλέποντας τα γεγονότα, στήριξε τους αντιφασίστες φωνάζοντας μαζί τους και κάποιοι απ΄ αυτούς ακολουθώντας τους.

Οι φασίστες εγκλωβίζονται στη λαική και οι μπάτσοι φυλάνε τις εισόδους της, μην αφήνοντας τους αντιφασίστες να μπουν. Φεύγουν από τις πίσω πόρτες, ανασυγκροτούνται και σε διπλανό στενό επιτήθονται στους αντιφασίστες, οι οποίοι απ΄τη μεριά τους τους απωθούν με πέτρες.

Το σκηνικό δεν κράτησε πάνω από λίγα δευτερόλεπτα καθώς ομάδα ΟΠΚΕ των Ιωαννίνων, σε συννενόηση πιθανότατα με τον υποψήφιο περιφερειάρχη της Χρυσής Αυγής Ιωαννίνων (Γ.Γιώτης - πρώην κυπατζής), επιτέθηκε βίαια προς το μέρος των αντιφασιστών και προέβη σε 4 προσαγωγές.

Αυτόματα πλήθος κόσμου δείχνει την έμπρακτη αλληλεγγύη του, συγκεντρωμένο έξω από το Α.Τ. Άρτας , με δυναμικό παρόν φωνάζοντας συνθήματα προς τους λιγοστούς φασίστες. Οι προσαχθέντες αφήνονται ελεύθεροι, ενώ οι φασίστες με επικεφαλή τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη της ΧΑ στην Άρτα (Α.Κουρεμένο) απειλούν προκλητικά με μηνύσεις.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η εμφάνιση των χρυσαυγιτών και της ομάδας ΟΠΚΕ από τα Γιάννενα. Πλέον γίνεται φανερά και απροκάλυπτα η συνεργασία της Χρυσής Αυγής με τους μπάτσους, καθώς οι φασίστες δε μπορούν να σταθούν μόνοι τους ούτε στην Άρτα, ούτε στα Γιάννενα ούτε και πουθενά.

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΜΠΑΤΣΟΙ - TV - ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

αντιφασίστες/αντιφασίστριες

Αντιφασιστική συγκέντρωση – πορεία σήμερα 13/5 στις 7.30 μ.μ πλατεία Αγ. Δημητρίου με αφορμή την εμφάνιση των νεοναζί της ΧΑ στο κέντρο της Άρτας και τις 4 προσαγωγές αντιφασιστών.


ΠΗΓΗ

Άρτα: Προσαγωγή μέλους της Ν. ΣΥΡΙΖΑ σε αντιφασιστική κινητοποίηση

Μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ προσήγαγε η αστυνομία νωρίτερα σήμερα στην Άρτα, κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής κινητοποίησης.

Ειδικότερα, μέλη της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν έξω από το εκλογικό κέντρο της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ και προκλητικά μοίραζαν το υλικό της νεοναζιστικής οργάνωσής τους. Όταν μέλη της νελαίας ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος, της δημοτικής παράταξης, αλλά και ανένταχτος κόσμος έδιωξαν τους χρυσαυγίτες, τότε έφτασε η αστυνομία στο χώρο, "μόνο και μόνο για να προσάγει μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ", καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση.

"Η ασυδοσία των μελών της Χρυσής Αυγής ζει και βασιλεύει παρ' όλους τους λεονταρισμούς της κυβέρνησης για τη σύλληψη των ηγετικών στελεχών της", υπογραμμίζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:
"Την ίδια στιγμή που η δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής μένει ανενόχλητη να μοιράζει το υλικό της με τα κηρύγματα μίσους, η αστυνομία επιλέγει να επιτεθεί και να στοχοποιήσει τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ".

Αναφερόμενη στις επερχόμενες εκλογές, η οργάνωση τονίζει ότι "στις 18 και 25 Μάη δεν τελειώνουμε μονάχα με την κυβέρνηση Σαμαρά, τελειώνουμε και με το φασισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό, τελειώνουμε με την καταστολή και τη στοχοποίηση αγωνιστών κι αγωνιστριών".
Τέλος, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ζητά ν' αφεθεί τώρα ελεύθερο το μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να του απαγγελθεί καμία κατηγορία.

Πηγή: Η Αυγή

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ «ΜΑΓΚΑΣ» - ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΣΗ «ΣΟΥΖΑ»!


Δείτε τι έγραφε το 2012 ο Η. Παναγιώταρος στην ιστοσελίδα του για την επίθεση των χρυσαυγιτών σε μικροπωλητές στη Ραφήνα – και τι είπε το 2013 στην ανάκριση!
Ηλίας Παναγιώταρος, Σεπτέμβριος 2012, στην προσωπική του ιστοσελίδα: «Μέλη της Χρυσής Αυγής έκαναν απόψε αυτό που θα έπρεπε να είχε πράξει από καιρό το ανύπαρκτο ελλαδικό κράτος.... Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν σε ολόκληρη τη χώρα...»
(ΠΗΓΗ: http://ipanagiotaros.blogspot.gr/2012/09/blog-post_7.html)

Ηλίας Παναγιώταρος, Οκτώβριος 2012, στην ανάκριση: «Ήταν πράγματι μια λάθος ενέργεια, που αν ήταν έκνομη, ας τιμωρηθούν από τη Δικαιοσύνη»
(ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=242367&catid=4)

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η «ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ», Ε;;;

ΠΗΓΗ