Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Για την επίθεση στο χρυσαυγίτη Π. Καπράλο


Ο εικονιζόμενος -δεύτερος από αριστερά- είναι ο Παναγιώτης Καπράλος, χρυσαυγίτης διαμερισματικός σύμβουλος (εκλεγμένος στη 1η Δημοτική Κοινότητα Αθηνών με την «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα»), αντιπρόσωπος του Εμπορικού συλλόγου Αθηνών στην Εθνική συνομοσπονδία Ελληνικού εμπορίου και στην περίοδο δράσης της ένα από τα βασικά μέλη της επιτροπής «Παρεμπόριο Stop».

Την Πέμπτη 02/10 του επιτεθήκαμε έξω από το κατάστημά του που βρίσκεται στη Θεμιστοκλέους 10 στο κέντρο της Αθήνας. Λαμβάνοντας υπόψιν την ηλικία του επιλέξαμε να τον χτυπήσουμε από τη μέση και κάτω. Όχι για λόγους φιλευσπλαχνίας, αλλά για λόγους τακτικής.

Η επιτροπή «Παρεμπόριο Stop» εμφανίστηκε το 2010 και απαρτιζόταν από πρωτοκλασάτα στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ., της Ν.Δ. και της Χ.Α.. Η περίπτωσή της αποτελεί ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα που υπενθυμίζει (σε όσους κάνουν πως ξεχνούν) πως το «ακροδεξιό φαινόμενο» δεν είναι κάτι που προέκυψε ξαφνικά το Μάιο του 2012. Επισημαίνει πως η αφομοιωτική ομπρέλα της Δεξιάς είχε (και μπορεί να έχει) χώρο για κάθε λογής κόμμα που εναρμονίζεται με την προάσπιση των ταξικών τους συμφερόντων. Για κάθε συνδιασμό που μιλάει τη γλώσσα του δόγματος «Νόμος & Τάξη».

Αφιερώνουμε την ενέργεια αυτή στους Παύλο Φύσσα και Σαχζάτ Λουκμάν και στέλνουμε ένα μήνυμα στα επίδοξα στελέχη της Χ.Α. και στις εκάστοτε φασιστοεπιτροπές πως οι επιλογές τους μπορεί για κάποιους να έχουν προσωρινή «Τιμή», αλλά πολύ συχνά έχουν και κόστος. Οι δρόμοι τους οποίους ονειρεύονται «καθαρούς» δεν παύουν να κρύβουν κινδύνους και εκπλήξεις.

Στους καιρούς αυτούς που το κράτος διατυμπανίζει τον «αντιφασισμό» του, την ίδια στιγμή η (συγ)κυβερνητική ατζέντα εναρμονίζεται με το πρόγραμμα της Χ.Α. στην αντιμεταναστευτική πολιτική (και όχι μόνο).

Στους καιρούς αυτούς που οι διώξεις των ναζί διαφημίζονται ως επιτυχίες του «συνταγματικού τόξου», την ίδια στιγμή οι ομάδες ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, ΜΑΤ δείχνουν στο δρόμο & στις κάλπες το πώς εννοεί η κυριαρχία τη «μάχη» ενάντια στο φασισμό...

Στους καιρούς αυτούς που η αστική δικαιοσύνη, τα μμε και τα κυβερνητικά επιτελεία θέλουν να παίζουν μπάλα μόνοι τους, θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε ενάντια στις επιθέσεις των φασιστών, ενάντια στα πογκρόμ, στις συνοριακές δολοφονίες και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της αστικής δημοκρατίας, ενάντια στο κράτος, στο κεφάλαιο και στις «έκτακτες» ή «μόνιμες» ανάγκες τους.

Επιτροπή για τον καθαρισμό των δρόμων από τους φασίστες

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου