Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Βαριές ποινές στους χρυσαυγίτες μαχαιροβγάλτες

Ποινή κάθειρξης 11 ετών και 6 μηνών στον Βασίλη Σιατούνη και 13 ετών και 6 μηνών στον Αθανάσιο Στράτο επέβαλε σήμερα το δικαστήριο. Στους δύο φασίστες επιβλήθηκε επίσης επταετής στέρηση πολιτικών δικαωμάτων ενώ οι ποινές είναι χωρίς αναστολή.

Οι καταδιασθέντες χρυσαυγίτες κατηγορούνταν για την επίθεση που είχε σημειωθεί τον Ιουνίο του 2008 στο στέκι “Αντίπνοια” στα Κάτω Πετράλωνα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η επίθεση είχε γίνει από περίπου είκοσι μέλη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και οι δύο κατηγορούμενοι, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες και είχαν εισβάλει στον χώρο την ώρα που γινόταν μάθημα ισπανικών σε μικρά παιδιά.

Η ομάδα των κρανοφόρων είχε προκαλέσει καταστροφές στον χώρο και είχε μαχαιρώσει δύο καθηγητές, έναν Έλληνα κι έναν Ισπανό.

Οι καταδικασθέντες, ένας εκ των οποίων φέρεται ως υψηλόβαθμο στέλεχος της Χρυσής Αυγής και ήταν υποψήφιος του κόμματος στις δημοτικές εκλογές του 2009, είχαν συλληφθεί μετά το περιστατικό και είχαν οδηγηθεί στο Αυτόφωρο, κατηγορούμενοι για σωματικές βλάβες.

Το δικαστήριο, ωστόσο, είχε κηρύξει εαυτό αναρμόδιο, κρίνοντας πως η υπόθεση έπρεπε να εκδικαστεί στο Κακουργιοδικείο για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Εν τω μεταξύ, επεισόδια σημειώθηκαν την ώρα που η αστυνομία οδηγούσε στην κλούβα τους δύο χρυσαυγίτες ώστε να πάρουν τον δρόμο για τη φυλακή. Αντιφασίστες φώναζαν συνθήματα κατά των ναζί, οι οποίοι αντέδρασαν με βρισιές. Η αστυνομία, όπως ήταν αναμενόμενο, επιτέθηκε στους αντιφασίστες…

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου