Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Στο Ντονιέτσκ “παρελαύνουν” οι όμηροι της πολιτοφυλακής της ΛΔ

Σήμερα 24/08, ημέρα ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, στο Ντονιέτσκ έγινε μια διαφορετική παρέλαση. Οι δυνάμεις της πολιτοφυλακής της ΛΔ του Ντονιέτσκ “συνόδευσαν” στους κεντρικούς δρόμους της πόλης τους αιχμαλώτους απ’ τον ουκρανικό στρατό και τις ακροδεξιές ένοπλες ομάδες του Κιέβου. Ο κόσμος γιουχάιζε τους αιχμαλώτους αποκαλώντας τους “φασίστες”. Ίδιου τύπου παρέλαση αιχμαλώτων είχε γίνει και στη Μόσχα το ’44 με Γερμανούς ναζί αιχμαλώτους.


Επίσης, πηγές των εξεγερμένων του Ντονμπάς αναφέρουν ότι έχουν περικυκλώσει γύρω στους 1.000 ενόπλους του κρατικού στρατού και των δεξιών παραστρατιωτικών ομάδων στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας του Ντονιέτσκ παίρνοντας σημαντικά λάφυρα σε οπλισμό κι εξοπλισμό (από πυρομαχικά έως τανκς κι εκτοξευτές ρουκετών). Το ουκρανικό υπουργείο άμυνας αρνείται ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Περισσότερα στα αγγλικά εδώ: http://rt.com/news/182404-donetsk-forces-trap-hardware/

Τέλος, στο Χάρκοβο (δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, υπό κυβερνητικό έλεγχο) πραγματοποιήθηκε διαδήλωση κομμουνιστών με αντιφασιστικά συνθήματα και άλλα υπέρ της Σοβιετικής Ένωσης.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου