Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

«Ο Μπαλτάκος μάς απειλούσε πως η κυβέρνηση θα συνεργαζόταν με τη Χρυσή Αυγή»

«Είχαμε ομολογημένο δημόσιο λόγο ότι «αν δεν ψηφίσετε εσείς της ΔΗΜΑΡ το τάδε νομοσχέδιο, δεν θα πέσει η κυβέρνηση διότι θα συνεργαστούμε με τη Χρυσή Αυγή» » δήλωσε νωρίτερα ο Φ. Κουβέλης

Αιχμές για τον πρώην γ.γ. της κυβέρνησης, Τ. Μπαλτάκο, άφησε ο Φώτης Κουβέλης, δηλώνοντας ευθέως ότι όσο η ΔΗΜΑΡ συμμετείχε στην κυβέρνηση δεχόταν από τον κ. Μπαλτάκο πιέσεις για να στηρίξει νομοσχέδια με αντίβαρο τη Χρυσή Αυγή.

Χθες, η ΔΗΜΑΡ έκανε λόγο για τεράστιο πολιτικό ζήτημα που ανακύπτει «μέσα στον κορυφαίο ηγετικό πυρήνα της κυβέρνησης», καλώντας τον Α. Σαμαρά και την κυβέρνηση «να δώσουν εξηγήσεις για τα πολιτικά παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή». Σε κοινή εκδήλωση του S&D και της Δημοκρατικής Αριστεράς για την «ανάγκη μιας προοδευτικής Ευρώπης», ο επρόσωπος Τύπου του κόμματος, Χ. Μαχαιρας, κατηγόρησε την παρακρατική λειτουργία της κυβέρνησης, τονίζοντας πως η ΔΗΜΑΡ είχε καταλάβει από πριν τα «πιστεύω» Μπαλτάκου, όταν αυτός προσπάθησε να μποϊκοτάρει με κάθε μέσο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως o νέος γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, αεροπαγίτης, Φ. Καϊμενάκης, ως πρόεδρος του νομοπαρασκευαστικού είχε απορρίψει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ως αντισυνταγματικό, καθώς υποστήριζε ότι το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο καλύπτει όλες τις διατάξεις.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου