Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Τα χουντικά γλέντια της ΕΛ.ΑΣ και η Ανάσταση του Κασιδιάρη

Έχουν περάσει 21 χρόνια από τη στιγμή που γυρίστηκε το περίφημο βίντεο με το χουντικό γλέντι που πραγματοποιούσαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και μια νέα πασχαλινή είδηση» έρχεται να μας θυμίσει τις σχέσεις που διατηρεί εδώ και χρόνια το βαθύ κράτος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τη φασίζουσα δεξιά.

Όπως έγινε γνωστό ο νεοναζιστής βουλευτής της Χ.Α, Η. Κασιδιάρης έκανε Ανάσταση με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ στην εκκλησία εντός του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Υπενθυμίζουμε ότι στο βίντεο, του 1993 μια ομάδα αξιωματικών και ανδρών των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας (ΕΚΑΜ) γιόρταζε το Πάσχα υπό τους ήχους ασμάτων της χούντας και συνθημάτων υπέρ του βασιλιά ενώ πραγματοποιήθηκε και βίαιη απομίμηση «βάπτισης ενός γυμνού κρατούμενου».



Στο βίντεο εμφανίζονταν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ όπως ο Ι. Ζιάκας και ο μετέπειτα διοικητής των ΜΑΤ της Θεσσαλονίκης, Σπ. Κουτρομάνης, ο τότε διοικητής των ΝΑΤ, Ατρέας, ο ανθυπαστυνόμος Γ. Αναστασιάδης, ο τότε διμοιρίτης των ΜΑΤ Ν. Κελίδης κ.α

Από τότε στελέχη της ΝΔ όπως ο Ψωμιάδης προσπαθούσαν μάταια να αποδείξουν ότι το βίντεο είναι πλαστό – περίπου όπως σήμερα ο υπουργός Υγείας, Α. Γεωργιάδης, προσπαθούσε να αποδείξει ότι ήταν πλαστό το βίντεο στο οποίο ο ίδιος φωνάζει ναζιστικά συνθήματα του Γκέμπελς.



Τι έγινε στις δυο δεκαετίες που ακολούθησαν; Διαδοχικοί υπουργοί Δημόσιας Τάξης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ επέτρεψαν στα σταγονίδια του φασισμού να αναπτυχθούν μέσα στην ελληνική αστυνομία.

Τα χουντικά γλέντια βέβαια συνεχίζονταν με τη συμμετοχή και βουλευτών του ΛΑΟΣ όπως η Χρυσούλα Ζαρογιάννη. Τότε όμως το ακροδεξιό ανισημιτικό κόμμα ήταν το εκλεκτό μόρφωμα της ΕΕ για την επιβολή της τεχνοκρατικής δικτατορίας του Λ.Παπαδήμου.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου