Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Αυτά παθαίνεις άμα μπλέκεις με τα σκατά.“Με μαχαίρωσαν τρεις φορές επειδή ήθελα να αποχωρήσω από την Χρυσή Αυγή”

Η φύση της ως εγκληματικής οργάνωσης, με μαφιόζικες μεθόδους και «ομερτά» στα μέλη της, αποκαλύπτεται από μια νέα υπόθεση που συμπεριλαμβάνεται στο πόρισμα των ειδικών ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Σοκάρουν όσα καταθέτει ενόρκως στις Αρχές μάρτυρας που υπήρξε στο παρελθόν μέλος της Χρυσής Αυγής, αλλά αποχώρησε οικειοθελώς. Ο Γ.Μ. δέχτηκε τρεις φορές δολοφονική επίθεση από τους πρώην «συναγωνιστές» του, επειδή τόλμησε να τους… εγκαταλείψει.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, την οποία αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», στις 5 Ιουλίου του 2013, μία αντιφασιστική οργάνωση στην Καλλιθέα (antifa Kalithea) διοργάνωνε συναυλία. Πενήντα αντιφασίστες είχαν βρεθεί στον χώρο και διασκέδαζαν, όταν δέχθηκαν επίθεση από ομάδα τριάντα ατόμων. Φορούσαν τις μαύρες μπλούζες της Χρυσής Αυγής και κρατούσαν ρόπαλα στα χέρια και ελληνικές σημαίες. Τους πέταξαν βόμβες μολότοφ και επικράτησε πανδαιμόνιο. Το θύμα, ο Γ.Μ., προσπάθησε να απομακρυνθεί από το σημείο που έπεφταν οι μολότοφ, αλλά για κακή του τύχη δεν τα κατάφερε.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, σκόνταψε και έπεσε στο οδόστρωμα και καθώς ήταν ξαπλωμένος στο έδαφος δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση. Αγνωστος τον μαχαίρωσε τρεις φορές και τον άφησε αιμόφυρτο στο οδόστρωμα. Ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε γίνει στόχος χρυσαυγιτών. Οπως καταγγέλλει, υπήρξε μέλος της Χρυσής Αυγής από το 1998-2000.«Συγκεκριμένα ήμουν γραμμένος στην Τοπική Οργάνωση της Αθήνας. Απ’ όταν διαγράφηκα από το κόμμα οικειοθελώς, στην περιοχή Καλλιθέα όπου διαμένω, έχω βρει σε κολόνες, αφίσες με τη φωτογραφία μου, οι οποίες αναγράφουν το σύνθημα ?πρώην μέλος, προδότης, ψάξτε τον, τσακίστε τον?. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν οι δύο επιθέσεις που έχω δεχτεί», καταθέτει ο παθών.

Η πρώτη επίθεση καταγράφηκε αμέσως μετά την αποχώρησή του από τη Χρυσή Αυγή, το 2010. Τότε, δύο άτομα του είχαν επιτεθεί και προσπάθησαν να τον χτυπήσουν αλλά ο Γ.Μ. κατάφερε να τους απωθήσει και να γλιτώσει.

Ομως δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός, τρία χρόνια αργότερα και τέσσερις μήνες πριν από το μαχαίρωμα στην αντιφασιστική συναυλία.Εντελώς άνανδρα, έξι επιτέθηκαν σε έναν και τον έσπασαν στο ξύλο. Και πάλι ήταν χρυσαυγίτες, που φορούσαν ρούχα και διακριτικά της οργάνωσης. «Μου έσπασαν ένα μπουκάλι στο κεφάλι με αποτέλεσμα να χρειαστώ επτά ράμματα. Οταν έπεσα στο οδόστρωμα από το ισχυρό χτύπημα που δέχτηκα, με κλωτσούσαν συνέχεια και επανειλημμένως. Μου έσπασαν δύο δόντια και τα πλευρά». Συνομιλίες που σοκάρουν

Η ναζιστική και αντιδημοκρατική ιδεολογία αλλά και η παραδοχή συμμετοχής τους σε εγκληματικές ενέργειες, αποκαλύπτεται περίτρανα μέσα από διαλόγους και αποσπάσματα ομιλιών του αρχηγού της ΧΑ, των βουλευτών και των μελών της.Ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει καταγραφεί σε δεκάδες βίντεο, που βρέθηκαν σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, να λέει την αλήθεια για τη Χρυσή Αυγή και τον ίδιο. Είμαστε στρατιώτες, είμαστε πειθαρχημένοι, είμαστε χρυσαυγίτες. Είστε σαν στρατός πειθαρχημένος. Να ευχαριστήσω τα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες.

Το 2009 στις ευρωεκλογές βρέθηκαν 25.000 ψηφοφόροι, δύο τουλάχιστον, αυξημένης συνθέσεως μεραρχίες, όπως λέμε εμείς. Εμείς πιστεύουμε στην πατρίδα όχι στη δημοκρατία. Αν είναι να σωθεί η πατρίδα, ας πάει στον διάολο η δημοκρατία… Τι καταλάβατε από τους δημοκράτες; Τι χειρότερο θα σας κάνουν οι φασίστες;

Το να καταλάβεις τη Βουλή είναι εύκολο. Σημασία έχει το τι θα κάνεις μετά. Στη Βουλή δεν μπαίνει και αστυνομία. Περιφρονώντας τα δημοκρατικά ήθη, χαιρετώντας με το δεξί χέρι υψωμένο ψηλά…
Ο λαός ή ο ψηφοφόρος είναι άτιμο πράγμα και δεν θα το σεβαστούμε ποτέ.
Κι αν χρειαστεί, να λερώσουμε τα χέρια μας. Και ας μας πουν ρατσιστές ή ό,τι άλλο θέλουν. Δεν μας ενδιαφέρει. Κι αν υπάρχει δίκαιο (σ.σ.: αναφερόμενος σε Ελληνα εκδότη) αυτός θα γίνει σαπούνι. Αυτός και τα εβραιόπουλα. Μη λογαριάζετε εσείς οι απλοί άνθρωποι αν σας πουν φασίστες, αν σας πουν ναζιστές.
Οχι πως πιστεύω στις εκλογές. Δεν παριστάνω τον δημοκράτη, γιατί υποκριτής δεν είμαι. Αλλά αυτόν τον τρόπο έχουμε να πολεμήσουμε, αυτόν χρησιμοποιούμε (…) Η Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές θα είναι «Βουλή της Βαϊμάρης». Ξέρετε τι ακολούθησε μετά. Ε, γι’ αυτό αγωνιζόμαστε, δεν το κρύβουμε. Είμαι περήφανος γι’ αυτό.

Παραστρατιωτική οργάνωση

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει «πιαστεί» να παραδέχεται με περηφάνια ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια παραστρατιωτική οργάνωση. «Οι συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις μας δεν είναι εκδηλώσεις πολιτικού κόμματος. Σε καμία περίπτωση δεν το βλέπουμε έτσι ή ότι εμείς είμαστε πολιτικοί. Πιο πολύ θυμίζουν οι συγκεντρώσεις αυτές κάτι από στρατιωτική μονάδα», έλεγε σε χρυσαυγίτες. Ενώ στο Ηράκλειο Κρήτης παραδεχόταν ότι εκμεταλλεύονται τη βουλευτική τους ιδιότητα για να παρανομούν. «Εκμεταλλευόμαστε τα προνόμια του βουλευτή. Εχουμε οπλοφορία πλέον με άδεια, δεν έχει αυτόφωρο αν γίνει επεισόδιο και είμαστε λίγο πιο άνετοι στις κινήσεις μας». Ο Ιωάννης Χρυσοβιτσάνος, σε ομιλία του λέει: «Είναι προδότες όλοι τους και τους αξίζει πέλεκυς βαρύς. Ζήτω η νίκη, Ζήτω ο Αρχηγός, Ζήτω η Χρυσή Αυγή».

Η ομιλία του Γιώργου Μισιάκα ή Μάστορα προκαλεί ανατριχίλα. «Τσακίστε με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο, ό,τι κι αν χρειαστεί, τον κάθε βλάκα που θα αμφισβητήσει εσάς και τις ιδέες σας. Κάντε τους να μετανιώσουν για τις επιλογές τους», προέτρεπε τα μέλη της οργάνωσης. Ενώ δήλωνε ξεκάθαρα τις προθέσεις της Χρυσής Αυγής: «Την ημέρα της κρίσης (…) θα κλείσουμε τους λογαριασμούς μας, οριστικά και αμετάκλητα με όλους όσους παρίσταναν τους επιτήδειους ουδέτερους. Τότε, δεν θα τους ρωτήσουμε αν ταλαντευόντουσαν προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά, γιατί απλούστερα θα ταλαντεύονται από τον κρεμασμένο τους λαιμό».

Από τα κινητά τηλέφωνα των μελών του Τάγματος Εφόδου της Νίκαιας, που συμμετείχε στη δολοφονία Φύσσα και στην επίθεση στο Πέραμα, έχουν καταγραφεί οι εξής συνομιλίες:
Ι. Καζαντζόγλου: «Καλά ήταν έδωσα και με το Τσάκα χαστούκια στην Πηγάδα ξεκ@ύλωσα,χα,χαα».
Νίκος Μάντελος: «Εγώ δεν πρόλαβα γαμώτο».
Το SMS που είχε στείλει ο Ι. Λαγός στον Γ. Πατέλη αποδεικνύει ότι η Χρυσή Αυγή, με κεντρική εντολή, επιτέθηκαν στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα. Λαγός: «Παρεμπιπτόντως μάλλον θα φάνε γερό πέσιμο τα κομμούνια σήμερα στο Πέραμα. Εχουν βγει και βάφουν και μάζεψε ο Τάσος καμιά 30άρα και θα πάνε από εκεί». Ενώ ο βουλευτής Πειραιά στέλνει στον πιστό πυρηνάρχη του μετά την επίθεση: «Πήραν μία πρώτη απάντηση».

«Πειραγμένα» αλλά λειτουργικά πυροβόλα-Εκρυβαν πυρομαχικά στα σπίτια τους

Λειόκαννο επαναληπτικό όπλο διαμετρήματος 12, που τροποποιήθηκε για να δεχθεί πάνω από 3 φυσίγγια εντοπίστηκε στο σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου. Ημιαυτόματο ρωσικό πιστόλι που, ενώ είναι κατασκευασμένο να ρίχνει αβολίδωτα φυσίγγια «κρότου-αερίων», είχε μετατραπεί σε λειτουργικό πιστόλι διαμετρήματος 7,65 και μάλιστα με ραβδώσεις, έκρυβε επιμελώς στο λεβητοστάσιό του ο βουλευτής Γιάννης Λαγός. «Πειραγμένα» λειόκαννα όπλα που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως κυνηγετικά εξαιτίας μετατροπών βρέθηκαν στο σπίτι του Ηλία Κασιδιάρη.

Καταπέλτης είναι το πόρισμα των ειδικών ανακριτριών για τον αρχηγό, τους βουλευτές και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, καθώς αποκαλύπτεται ότι είχαν στην κατοχή τους παράνομα πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά.

Πιο αναλυτικά, από την έρευνα που πραγματοποίησε η Αντιτρομοκρατική στην οικία του Νίκου Μιχαλολιάκου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν λειτουργικά πυροβόλα όπλα τα οποία κατείχε χωρίς άδεια. Συγκεκριμένα, ο προφυλακισμένος αρχηγός της οργάνωσης, είχε στο σπίτι του ένα ημιαυτόματο όπλο μοντέλο VZOR 70 από εργοστάσιο της πρώην Τσεχοσλοβακίας, το οποίο έχει ραβδώσεις.

Επίσης, ένα περίστροφο 38 Special από εργοστάσιο της Βραζιλίας, ένα λειόκαννο επαναληπτικό όπλο (καραμπίνα ? pump action) αμερικανικής προελεύσεως, το οποίο παρότι θεωρείται κυνηγετικό, αλλά ήταν τροποποιημένο, χαρακτηρίζεται ως όπλο. Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής φύλαγε στο σπίτι του μεγάλο αριθμό πυρομαχικών. Περισσότερα από 280 φυσίγγια για πυροβόλα και λειόκαννα όπλα, διαφόρων διαμετρημάτων, εντοπίστηκαν στην κατοχή του.

Η «συλλογή» του Ηλία

Οταν συνελήφθη ο Ηλίας Κασιδιάρης, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν ένα πιστόλι τύπου GLOCΚ και 50 σφαίρες, για το οποίο είχε νόμιμη άδεια, αλλά και ένα πυροβόλο όπλο χωρίς άδεια. Στην έρευνα της οικίας των γονιών του, όπου διαμένει μέχρι και σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, εντοπίστηκε και ένα λειόκαννο επαναληπτικό όπλο με πτυσσόμενο κοντάκιο και χωρητικότητας επτά κυνηγετικών φυσιγγίων, αλλά λόγω του ότι έχει τροποποιηθεί, χαρακτηρίζεται σύμφωνα με τα εγκληματολογικά εργαστήρια ως όπλο!

Στην κατηγορία του παράνομου όπλου εμπίπτει και η επαναληπτική καραμπίνα μάρκας Winchester αμερικανικής προελεύσεως, για την οποία άδεια έχει ο πατέρας του κατηγορούμενου βουλευτή. Βρέθηκε να είναι τροποποιημένη κι άρα χαρακτηρίζεται ως λειτουργικό όπλο. Τέλος, ένα 9άρι ναζιστικό LUGER είχε επιλέξει να έχει σπίτι του ο Ευστάθιος Μπούκουρας, αλλά χωρίς άδεια. Και ο βουλευτής Κορινθίας είχε μετατρέψει την καραμπίνα σε κανονικό όπλο και μάλιστα της είχε προσθέσει διόπτρα με λέιζερ.

Το αυτόματο του Λαγού

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η έρευνα στο σπίτι του Ιωάννη Λαγού, ο οποίος είχε επιδοθεί τότε σε χυδαίους χαρακτηρισμούς κατά των δικαστικών και αστυνομικών Αρχών, «διαμαρτυρόμενος» για τον έλεγχο λέγοντας ότι δεν μπορούν να του προσάψουν το παραμικρό. Ομως, ο βουλευτής Πειραιά είχε επιμελώς κρύψει σε λέβητα στην αυλή του σπιτιού του ένα ημιαυτόματο ρωσικό πιστόλι μαζί με πυρομαχικά. Το όπλο αυτό είναι κατασκευασμένο να ρίχνει αβολίδωτα φυσίγγια «κρότου-αερίων», αλλά ο Λαγός το είχε μετατρέψει αλλάζοντας την κάννη σε λειτουργικό πιστόλι διαμετρήματος 7,65.

Μ. ΨΑΡΑ – Λ. ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ – Γ. ΠΙΚΟΥΛΑΣ
Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου