Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Τι δεν λέει η Χρυσή Αυγή για την Χαλυβουργική;

Σχόλιο του Antinazi zone

“Η χούντα του μνημονίου διέλυσε την οικονομία και την εθνική μας παραγωγή. Το ουσιαστικό κλείσιμο της χαλυβουργικής σηματοδοτεί το οριστικό τέλος της ελληνικής βιομηχανικής παραγωγής. Απαιτείται μια εθνική ηγεσία που θα στρέψει τα εκατομμύρια των Ελλήνων ανέργων στον πρωτογενή τομέα με στόχο την εθνική αυτάρκεια.”
Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου 13-2-14

Αυτή είναι η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής(ΧΑ) για την Χαλυβουργική. Τι λείπει από την ανακοίνωση; Ότι εκτός από τη «χούντα του μνημονίου» υπάρχει και μια οικογένεια βιομήχανων ιδιοκτητών της Χαλυβουργικής ονόματι Αγγελόπουλοι οι οποίοι πήραν τις συγκεκριμένες αποφάσεις.

Αυτοί έκοψαν τους μισθούς, αυτοί έδιωξαν 148 εργαζόμενους πριν από 8 μήνες με την μέθοδο της εθελούσιας εξόδου, αυτοί αποφάσισαν τώρα το μέτρο της διαθεσιμότητας για 200 από τους 263 εναπομείναντες εργαζόμενους.

Ανάλογα έπραξε και ο Μάνεσης της Ελληνικής Χαλυβουργίας στα εργοστάσιά του στο Βόλο και στην Ελευσίνα, στον οποίο η ΧΑ παρείχε αμέριστη στήριξη πριν από 2 χρόνια, όταν ξεκίναγαν τις απεργίες τους οι εργαζόμενοι στον μεγάλο αγώνα τους που κράτησε για 9 μήνες.

Επομένως το τέλος της ελληνικής βιομηχανικής παραγωγής έχει πρώτο και κύριο υπεύθυνο το ελληνικό κεφάλαιο τους έλληνες βιομήχανους για τους οποίους η δήθεν αντισυστημική ΧΑ δεν λέει κουβέντα.

Όπως δεν λέει και ότι η χούντα του μνημονίου έχει πολιτικό προϊστάμενο το ελληνικό και ξένο κεφάλαιο(βιομήχανους και τραπεζίτες).

Και ποια είναι η πρόταση της Χρυσής Αυγής για το θέμα; Η στροφή στον πρωτογενή τομέα. Δηλαδή να γίνουμε όλοι αγρότες και κτηνοτρόφοι. Την στιγμή που οι αγρότες και κτηνοτρόφοι εξεγείρονται ενάντια στις πολιτικές κυβέρνησης και ΕΕ που τους έχουν αφανίσει. Όμως είναι δυνατόν να είναι η απάντηση ο πρωτογενής τομέας στο κλείσιμο της βιομηχανίας; Την εποχή που η ανάπτυξη της τεχνολογίας θα μπορούσε να κάνει θαύματα αν η βιομηχανία ήταν στα χέρια της κοινωνίας και των εργαζομένων στα πλαίσια ενός συνολικού σχεδίου για την οικονομία απαλλαγμένου από το «άγχος» του κέρδους των βιομήχανων και με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες και τις δυνατότητες της ελληνικής παραγωγής;

Είναι δυνατόν να αναπτυχθεί ο πρωτογενής τομέας χωρίς τον δευτερογενή; Χωρίς δηλαδή φτηνά και ποιοτικά μηχανήματα, λιπάσματα, φυτοφάρμακα κτλ;

Αυτές είναι οι προτάσεις της ΧΑ. Κουβέντα για το κεφάλαιο και στροφή στα βουστάσια. Ας το έχουν υπόψη τους αυτό τα 2/3 των ψηφοφόρων της που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι(γκάλοπ GPO – εκπομπή ΑΝΑΤΡΟΠΗ 17/2/14) και νομίζουν ότι ψηφίζοντας την ΧΑ θα στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας

Όσο για την «εθνική ηγεσία» που οραματίζεται η ΧΑ μπορούμε να φανταστούμε ποιοι θα είναι. Ότι πιο εκλεκτό έχει ο βούρκος της ελληνικής ακροδεξιάς σε χουντική και ναζιστική παραλλαγή. Γνήσια τέκνα του Χίτλερ, του Μουσολίνι, του Φράνκο, του Μεταξά, του Παπαδόπουλου και τόσων άλλων «ηγετών» που οι θητείες τους είχαν τα γνωστά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου