Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Πέταξαν έξω το βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση πέταξαν έξω από τη συνέλευσή τους χτες οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Η φασιστική οργάνωση δεν είχε προσκληθεί. Οταν όμως ξεκίνησε η συνέλευση, εμφανίστηκε στο προεδρείο ο βουλευτής Καλαμάτας της Χρυσής Αυγής - που είναι και οδοντίατρος - και ζήτησε να μιλήσει. Αμεση ήταν η αντίδραση του Βασίλη Τοπολιανίδη, εκλεγμένου εκπρόσωπου της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, που πρότεινε στο προεδρείο να καλέσει το βουλευτή της Χρυσής Αυγής ν' αποχωρήσει.

Πριν γίνει οποιαδήποτε κίνηση, ο Δ. Κουκούτσης σηκώθηκε κι άρχισε να καταγγέλλει το προεδρείο ότι δεν του δίνουν το λόγο. Αμεση ήταν η αντίδραση των γιατρών που τον αποδοκίμασαν, φωνάζοντας «αίσχος» και «έξω από εδώ». Στη διαδικασία παρενέβη ο πρόεδρος του ΣΕΥΠ Αττικής του ΕΟΠΥΥ, Π. Ψυχάρης, που κατήγγειλε ότι οι γιατροί δεν μπορούν να δεχτούν την παρουσία του, ότι περιθάλπουν τους αρρώστους χωρίς διάκριση και διαθέτουν το αίμα τους χωρίς διακρίσεις, σε αντίθεση με τη Χρυσή Αυγή.

Μετά την καθολική αντίδραση, ο χρυσαυγίτης βουλευτής αναγκάστηκε ν' αποχωρήσει. Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Χρήστος Παπάζογλου, αναφερόμενος στη στάση των γιατρών, υπογράμμισε ότι έδειξαν ένα μέρος της ευθύνης τους ως επιστήμονες, τονίζοντας: «Σωστά αποδοκιμάσατε το φασιστικό, ρατσιστικό μίσος που δεν μπορεί και δεν πρέπει να δηλητηριάζει με επιλογή σε ποιους ασθενείς θα παρέχουμε τις υπηρεσίες μας ή με επιλογή σε ποιους ασθενείς θα πηγαίνει το αίμα που δίνουν οι αιμοδότες, δηλητηριάζοντας με φασιστικό μίσος ακόμα και την πράξη της αιμοδοσίας. Εμείς λέμε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει ν' απομονώσει το φασισμό γιατί είναι το μακρύ χέρι της εργοδοσίας, των μονοπωλίων, των εφοπλιστών, όπως φάνηκε και από τις δολοφονικές επιθέσεις στο Πέραμα και αλλού».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου