Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

O αστυφυλακας πίσω από την πλαστή ταυτότητα του Κασιδιάρη

Στον αστυφύλακα Κωνσταντίνο Χαλάστρα ανήκει η αστυνομική ταυτότητα που βρέθηκε στον σκληρό δίσκο του Ηλία Κασιδιάρη, η οποία αποτέλεσε τη «μήτρα» για την πλαστογραφημένη ταυτότητα με τη φωτογραφία του Αλέξανδρου Κασιδιάρη.

Στις φωτογραφίες - ντοκουμέντο που δημοσιεύει το «Εθνος της Κυριακής», αποδεικνύεται ότι τα ακροδεξιά σταγονίδια παραμένουν στην ΕΛ.ΑΣ, αφού ο εν λόγω αστυνομικός είναι χρυσαυγίτης και ανήκει στον κλειστό κύκλο των αδερφών Κασιδιάρη. Ο αστυφύλακας φωτογραφίζεται με σκληρό ύφος παρέα με τους Ηλία και Αλέξανδρο Κασιδιάρη, οι οποίοι φορούν τις χαρακτηριστικές μαύρες μπλούζες «Pit Bull» που προτιμούν οι χρυσαυγίτες.

Ο ίδιος έχει δημοσιεύσει, στο ανοικτό προφίλ που διατηρεί στο Facebook, πλήθος φωτογραφιών μαζί με τον Αλ. Κασιδιάρη, με τον οποίο πιθανότατα διατηρούν φιλικές σχέσεις. Ο ανθυπολοχαγός των Ειδικών Δυνάμεων υπηρετούσε στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης, ενώ ο αστυφύλακας Κώστας Χαλάστρας επίσης υπηρετεί στη συμπρωτεύουσα. Στο προφίλ του έχει σειρά δημόσιων αναρτήσεων υπέρ της Χρυσής Αυγής και παρότι είναι εν ενεργεία αστυνομικός δεν κρύβει την ανάμιξη και τη στήριξή του στην ακροδεξιά οργάνωση.

Στο ίδιο φωτογραφικό ντοκουμέντο διακρίνεται στέλεχος της Χρυσής Αυγής και γνωστός μποξέρ, ο οποίος δραστηριοποιείται ενεργά στον Α.Σ. «Μυρμιδόνες» στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης που ασχολείται με kick boxing και μεικτές πολεμικές τέχνες. Τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου είναι κατά δήλωσή τους μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ αθλητές έχουν καταγγελθεί για επιθέσεις εναντίον μελών του ΚΚΕ αλλά και εμπλοκή με τα κυκλώματα της «νύχτας».

Η ύπαρξη πλαστογραφημένης ταυτότητας αστυνομικού, η οποία έφερε στο μπροστινό μέρος φωτογραφία του Αλέξανδρου Κασιδιάρη και βρέθηκε σε σκληρό δίσκο του Ηλία Κασιδιάρη, προβληματίζει τις Αρχές, καθώς παρόμοιες πρακτικές συναντώνται σε εγκληματικές και τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ κατάφερε να ανακτήσει πλήθος διαγραμμένων αρχείων, ανάμεσά τους και τις δύο επίμαχες ταυτότητες με στοιχεία αστυνομικών. Τα συγκεκριμένα δύο φωτογραφικά αρχεία, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, βρίσκονταν σε φάκελο με την ονομασία «Alex», που παραπέμπει στον αδερφό του βουλευτή, Αλέξανδρο Κασιδιάρη. Σύμφωνα με τα εγκληματολογικά εργαστήρια, τα αρχεία φέρουν τις ονομασίες «1.jpg» και «id ready 2.jpg» και έχουν τροποποιηθεί με το λογισμικό επεξεργασίας εικόνας «Photoshop».

Η πρώτη ταυτότητα φέρει τα στοιχεία ενός Αλέξανδρου Παπαστεργίου που έχει τον βαθμό του αστυφύλακα, κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και είναι γεννημένος το 1987. Αυτή η ταυτότητα εκτιμάται πως είναι πλαστή που δημιούργησε ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης, καθώς φέρει το ίδιο έτος γέννησης και το ίδιο όνομα. Το δεύτερο αρχείο ταυτότητας αστυνομικού φέρει το ονοματεπώνυμο Κωνσταντίνος Χαλάστρας, τον βαθμό και πάλι του αστυφύλακα, γεννηθέντος το 1988 και επίσης είναι από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την έρευνα των δικαστικών Αρχών, η πρώτη ταυτότητα με τα στοιχεία «Παπαστεργίου» είναι πλαστή και το πρόσωπο ανύπαρκτο. Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο Κωνσταντίνος Χαλάστρας φέρεται να έχει δώσει οικειοθελώς την ταυτότητά του στον αδερφό του Ηλία Κασιδιάρη, καθότι δεν έχει δηλώσει απώλεια.

Διέκοψε την εκπαίδευσή του

Μετά τις νέες αποκαλύψεις για τη δράση του Αλ. Κασιδιάρη, το Γενικό Επιτελείο Στρατού διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση σε βάρος του, για τη φωτογραφία που βρέθηκε στο κομπιούτερ του αδελφού του, όπου φαίνεται μαζί με άλλους χρυσαυγίτες να χαιρετά ναζιστικά. Εχει πλέον διακόψει την εκπαίδευσή του και παρουσιάστηκε στο φρουραρχείο Αθηνών. Την ίδια στιγμή δικαστικές και αστυνομικές Αρχές προσπαθούν να αποκαλύψουν το μυστήριο που κρύβουν οι πλαστές ταυτότητες. Υπενθυμίζεται ότι ο 26χρονος ανθυπολοχαγός Αλ. Κασιδιάρης εικονίζεται σε πλήθος φωτογραφιών που εντοπίστηκαν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του αδερφού του Ηλία.

Ο αδερφός του βουλευτή φαίνεται να έχει λάβει μέρος σε στρατιωτικά γυμνάσια χρυσαυγιτών, στα οποία ο Ηλίας Κασιδιάρης προΐστατο. Στην ομαδική αναμνηστική φωτογραφία από τις εκπαιδεύσεις, Αλέξανδρος και Ηλίας Κασιδιάρης στέκονται στην πρώτη σειρά καθώς άπαντες χαιρετούν ναζιστικά, με το γνωστό «Χάιλ Χίτλερ». Ενδεικτικό των ιδεολογικών πεποιθήσεων του ανθυπολοχαγού των ενόπλων δυνάμεων είναι το τατουάζ που έχει στην κοιλιακή χώρα. Εχει σημαδέψει το κορμί του με το σήμα «Τσέτνικ», το οποίο είναι το όνομα παραστρατιωτικών οργανώσεων των Σέρβων εθνικιστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αδελφός του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΧΑ είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2012 στη Θεσσαλονίκη κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή.

ΟΙ ΙΕΡΩΜΕΝΟΙ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ
«Σχίσμα» Χρυσής Αυγής - μητροπολιτών για τα βίντεο

Νέα βίντεο-φωτιά στα οποία ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποκαλύπτει την οικονομική και πολιτική στήριξη ιεραρχών στη Χρυσή Αυγή ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Στα ντοκουμέντα που συμπεριλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτικές Αρχές εικονίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής να... αξιολογεί τους ιεράρχες και να βάζει άριστα στους Καλαβρύτων Αμβρόσιο, Πειραιώς Σεραφείμ, Κονίτσης Ανδρέα και Σπάρτης Ευστάθιο, οι οποίοι στηρίζουν -κατά δήλωσή του- τη Χρυσή Αυγή. Ωστόσο, τους ισχυρισμούς του Ν. Μιχαλολιάκου διέψευσε χθες ο μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος, δηλώνοντας ότι ουδέποτε είχε σχέση το πρόσωπο αυτό με τη μητρόπολη, αλλά ούτε ο ίδιος συμμετείχε ποτέ σε διεργασίες πολιτικές, κομματικές και προεκλογικές.

Το παραλήρημα του αρχηγού

Στο ντοκουμέντο ακούγεται ο Ν. Μιχαλολιάκος να δηλώνει τα εξής: «Εχουμε μητροπολίτες που αξίζουν. Ο Πειραιώς Σεραφείμ, που δεν καταλαβαίνει τίποτε. Ο Ανθιμος: Μεγάλος πολιτικάντης. Αυτός ο σκατ...ρης αν δεν ήτανε, δεν θα ήταν αρχιεπίσκοπος ο Ιερώνυμος, θα ήταν ο Ευστάθιος που είναι καθαρός... Το έπαιξε δίπορτο ο Ανθιμος. Ο Σπάρτης: Είναι πολύ καλός, δέχτηκε τα παιδιά από την τοπική οργάνωση, έβαλε ένα ολόκληρο γηροκομείο και μας ψήφισε στις εκλογές ο Σπάρτης. Καλός, αλλά επίσης πολιτικάντης παρά τα πύρινα λόγια του, είναι ο Καλαβρύτων... Αυτοί που είναι διαμάντια στην Εκκλησία, τους έχω μετρήσει και ζυγίσει, να ξέρετε, είναι: Ο Ανδρέας ο Κονίτσης, ο λεβέντης. Πλήρωνε και το γραφείο μας, όποτε ήμαστε... Ο Πειραιώς Σεραφείμ και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο οποίος βοήθησε τώρα στις εκλογές με όλες του τις δυνάμεις και παρά λίγες χιλιάδες ψήφους θα έβγαινε για πρώτη φορά στην ιστορία της Κύπρου εθνικιστής βουλευτής».

Σε διαφορετικό βίντεο ο Ν. Μιχαλολιάκος αποκαλύπτει τις πραγματικές πεποιθήσεις του. «...Οχι πως πιστεύω σε εκλογές, για να το ξεκαθαρίσω, να μην παριστάνω και τον δημοκράτη, γιατί υποκριτής δεν είμαι. Αλλά αυτό τον τρόπο έχουμε τώρα να πολεμήσουμε κι αυτόν χρησιμοποιούμε... Τι το καλύτερο θα ήταν γι' αυτούς; Μια προβοκάτσια: Να τρελαθεί κάποιος, να σκοτώσει πέντε-έξι, να τον χρεώσουν στη Χρυσή Αυγή, να τελειώσουν με τη Χρυσή Αυγή. Ε, λοιπόν, όχι. Θα έχουμε υπομονή, θα πολεμήσουμε, θα κρατήσουμε τα νεύρα μας γερά και θα νικήσουμε».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και μέρος της ομιλίας κατά την οποία αποκαλεί τον Ηλ. Κασιδιάρη εκπαιδευτή και ιδεολογικό μέντορα των νέων μελών. «Δίπλα έχω τον συναγωνιστή Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος, όπως γνωρίζετε, είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και θα αναλάβει το κομμάτι της ιδεολογίας και της εκπαίδευσης στελεχών του κόμματος. Εχουμε πολύ μεγάλα σχέδια προς αυτή την κατεύθυνση», ήταν η δήλωση του Ν. Μιχαλολιάκου, ο οποίος στη συνέχεια του βίντεο αποκαλεί τους πολίτες «ζώα» που ψηφίζανε αυτούς που ξεπουλούσαν την πατρίδα, ενώ αποκαλεί προδότη τον Κώστα Σημίτη.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛAΣ - ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου