Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

H συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής μπροστά στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπως τη διηγήθηκε και την κατέγραψε φωτογραφικά αυτόπτης μάρτυρας

Έτσι πεθαίνει ο φασισμός: Με μαζικό αντιφασιστικό κίνημα που αρνείται το δημόσιο χώρο στους ναζί. Όσοι εντός της αριστεράς αναζητούν εναλλακτικές “λύσεις” για να μην τους πούνε “άκρο”, ας μην παιδεύονται. Οι “λύσεις” αυτές έχουν δοκιμαστεί και ηττηθεί στο μεσοπόλεμο τόσο στη Γερμανία από τη σοσιαλδημοκρατία, όσο και στην Ισπανία από το ΚΚΙ. Συμπερασματικά, ούτε στη Θεσσαλονίκη, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά:

Από τη σημερινή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής μπροστά στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπως τη διηγήθηκε και την κατέγραψε φωτογραφικά αυτόπτης μάρτυρας: “Ελάχιστα άτομα και γενικευμένη κατήφεια. Με τα κινητά προσπαθούν ακόμη να κινητοποιήσουν κάποιους οπαδούς λέγοντας ότι δήθεν έχει μαζευτεί πολύς κόσμος. Στην πραγματικότητα είναι περίπου 80 άτομα και σ’ αυτά πρέπει να προστεθούν και περίπου 15 με 20 που κάθονται στο διπλανό σουβλατζίδικο και έχουν ήδη πιει αλκοόλ που θα μπορούσε να μεθύσει πολύ περισσότερους. Αγωνία για τη μικροφωνική εγκατάσταση καθώς αδυνατούν να βάλουν μπρος τη γεννήτρια ρεύματος. Αργότερα μοιράζονται τεράστιες σημαίες – από τη μια στιγμή στην άλλη όλοι γίνονται σημαιοφόροι! Έτσι κατασκευάζονται οι ναζιστικές ειδήσεις ήδη από την εποχή του Χίτλερ και του Γκαίμπελς. Η Χρυσή Αυγή δείχνει στην ιστοσελίδα της ένα πλήθος από …σημαίες, που κρύβουν τον κόσμο και αφήνουν να εννοηθεί ότι πρέπει να είναι πολλοί. Το κείμενο που συνοδεύει τις φωτογραφίες έρχεται να χειραγωγήσει τις αισθήσεις: “Παρά το κλίμα τρομοκρατίας από τους παρακρατικούς αριστεριστές και τις απαγορεύσεις της Χούντας Βενιζέλου-Σαμαρά, χιλιάδες Εθνικιστές συγκεντρώνονται αυτή την στιγμή στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην πολιτική σκευωρία που στήθηκε κατά της Χρυσής Αυγής”! Αυτό το έλεγαν παλιότερα “παρηγοριά στον άρρωστο ως που να βγει η ψυχή του”. Η αλήθεια είναι ότι όλοι μαζί είναι “τρεις και ο κούκος”, η αστυνομία τους προστατεύει κλείνοντας το δρόμο και από τις δύο μεριές για να μην τους ενοχλήσει κανείς, και το πιο τραγικό γι’ αυτούς: οι αντιφασιστικές οργανώσεις, που με την κινητοποίησή τους επέβαλαν τη ματαίωση της ναζιστικής εκδήλωσης στο στο Λευκό Πύργο, αποφάσισαν να σνομπάρουν τη μικρή χρυσαυγήτικη ομάδα που μαζεύτηκε μπροστά στα δικαστήρια! Κανείς δεν ασχολείται μαζί της! Όπως είπε κάποιος “άσε τους να γνωρίσουν το δρόμο προς τα δικαστήρια που αργά ή γρήγορα θα πάρουν”. Κι όμως υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστο: πως είναι δυνατόν να αναρτούνται τα πανό της ναζιστικής οργάνωσης στην πρόσοψη των Δικαστηρίων; Δεν υπήρχε θέμα για την αστυνομία; Πάντως ο Λευκός Πύργος, όπου αρχικά ήθελε να κάνει τη συγκέντρωσή της η Χρυσή Αυγή, ήταν και σήμερα καθαρός και ελεύθερος για τη βόλτα των Θεσσαλονικιών. Και η παραλία γεμάτη από κόσμο να χαίρεται το ηλιοβασίλεμα. Είναι πολύ όμορφη και πολύ ανθρώπινη η πόλη μας και έτσι θέλουμε να τη διατηρήσουμε – γι’ αυτό δεν θα επιτρέψουμε να ευδοκιμήσουν απάνθρωπες ιδεολογίες και η ναζιστική ασχήμια των αγκυλωτών σταυρών.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου