Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΚΑΨΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Έντονες υπήρξαν οι αντιδράσεις των νεοσύλλεκτων συναδέλφων στην 124 ΠΒΕ –Πρότυπο Διακλαδικό Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην Τρίπολη ενάντια στα καψόνια. Ακολουθώντας τη διαδικασία βγήκαν στην Αναφορά Παραπονούμενοι, ενώ και ο διοικητής έλαβε γνώση.

 Θυμίζουμε ότι τη Παρασκευή 15/11/2013, το απόγευμα και ενώ οι συνάδελφοι επιχειρούσαν να χαλαρώσουν στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο τους, ο Υπολοχαγός Κοσμάς Νικόλαος, της Α' Μοίρας, επέλεξε να αποδείξει ότι στον Στρατό κυριαρχεί η αυθαιρεσία της ιεραρχίας. Αφού συγκέντρωσε τους φαντάρους στο θάλαμο, διέταξε επιθεώρηση, βάζοντας τους να φορούν εξαρτύσεις. Επειδή δεν έμεινε ικανοποιημένος από τα στρωμένα κρεβάτια και την ένταση της φωνής των νεοσυλλέκτων στα παραγγέλματα του, διέταξε "πέστε και πάρτε"! Ουσιαστικά μετέτρεψε τη γυμναστική σε ομαδικό καψόνι εντός του θαλάμου, κάτι που βεβαίως απαγορεύεται ρητώς, αφού η ώρα γυμναστικής καθορίζεται από το επίσημο πρόγραμμα εργασιών και σε καμιά περίπτωση ο χώρος διεξαγωγής της δεν είναι ο θάλαμος. Επίσης, μετέτρεψε -το όποιο κατά τη γνώμη του- ατομικό παράπτωμα σε ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΑΨΟΝΙ, στο πνεύμα της καταδικαστέας από όλους ναζιστικής αντίληψης και πρακτικής. Κάτι που και πάλι παραβιάζει τον Στρατιωτικό Κανονισμό.

Πλέον, διάχυτη είναι η αίσθηση ότι ο διοικητής θα αντιμετωπίσει αποφασιστικά την παραβατικότητα και την αυθαιρεσία των αξιωματικών και τέτοια φαινόμενα δε θα επαναληφθούν στο ΚΕΝ Τρίπολης.

Αυτό όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η συνειδητοποίηση από τους συναδέλφους ότι μόνο όταν αντιστέκονται, όταν υπερασπίζουν συλλογικά και αγωνιστικά τα δικαιώματα τους μπορούν να βελτιώσουν τις συνθήκες και να αντιμετωπίσουν την αυθαιρεσία της ιεραρχίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσω αυτής της εμπειρίας που ανέδειξε την ανάγκη να μην σκύβουμε το κεφάλι, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα την σημασία να δημοσιοποιούνται οι καταγγελίες των φαντάρων, όχι μόνο βρήκε διέξοδο η συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση, αλλά κυρίως συνειδητοποιήθηκε ότι μπορούν τα πράγματα να πάνε αλλιώς.
Πρέπει να πιστεύσουμε στους εαυτούς μας.

Εμείς έχουμε τη δύναμη. Ο Ελεύθερος Συνδικαλισμός είναι η απάντηση στου Παραλόγου τη θητεία.
Να φτύσουμε λοιπόν τη λογική του βύσματος, να καταγγείλουμε τις ανισότητες, να βάλουμε στην άκρη την ηττοπάθεια και να περιφρονήσουμε όσους πλασάρουν ως λύση την υποταγή και τον ατομισμό.
Ενωμένοι Μπορούμε. Και να Αντισταθούμε. Και να διαφυλάξουμε την Αξιοπρέπεια και την Ακεραιότητα μας. Και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας και να βελτιώσουμε την ζωή μας.
Εμπρός λοιπόν να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ σε όλες τις μονάδες.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Η κατάντια στο χώρο της Υγείας πρέπει να σταματήσει .Αναδημοσιέψτε, διαδόστε:

    ΤΕΛΙΚΑ, EΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

    ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ;

    Ένα απόσπασμα:

    "Εμείς, πάντως, στη συνέχεια του κειμένου θα αποδείξουμε, ότι ο Άδωνης πραγματικά είναι διαταραγμένος και ότι αυτό από το οποίο πάσχει, δεν είναι άλλο από την Ναρκισσιστική Διαταραχή Προσωπικότητας, έτσι όπως ορίζεται από την τελευταία αναθεώρηση του DSM-5 (Diagnostic and statistical manual of mental disorders και επίσης, ότι η συμπεριφορά του χαρακτηρίζεται από τα συμπτώματα μιας ειδικής παραλλαγής της, που ονομάζεται Κακοήθης Ναρκισσισμός."

    Τα υπόλοιπα εδώ:

    http://aomepol.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή