Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Σύμμαχος της Χρυσής Αυγής η… JP Morgan

Έναν (απρόσμενο;) σύμμαχο βρήκε η Χρυσή Αυγή στο θέμα των διώξεων κατά στελεχών της και του χαρακτηρισμού της ως εγκληματικής οργάνωσης: Την αμερικανική επενδυτική τράπεζα JPMorgan.

Στην πρόσφατη έκθεσή της Global Data Watch, η JP Morgan αναλύει μεταξύ άλλων την πολιτική κατάσταση στις χώρες της Ευρωζώνης, παρατηρώντας την αύξηση της επιρροής των «μη παραδοσιακών» κομμάτων λόγω της κρίσης, καθώς τα παραδοσιακά κόμματα υφίστανται βαριές απώλειες. Στα «μη παραδοσιακά κόμματα» για την Ελλάδα κατατάσσονται όλα τα κόμματα πλην της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Κατόπιν, η επενδυτική τράπεζα προχωρά σε πιο συγκεκριμένες εκτιμήσεις για το 2014 ανά χώρα. Για την Ελλάδα, λοιπόν, η JP Morgan αναφέρει: «Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση είναι αυτή τη στιγμή απασχολημένη με μία προσπάθεια περιορισμού της Χρυσής Αυγής (μίας ακροδεξιάς ομάδας). Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει κινδύνους στην κοινωνική σταθερότητα, και την πιθανότητα να γυρίσει μπούμερανγκ, αν το κράτος θεωρηθεί πως περιορίζει τη νόμιμη πολιτική έκφραση».

Συνεχίζοντας, η JP Morgan παρατηρεί πως η τάση υποστήριξης «μη παραδοσιακών» κομμάτων δεν πρόκειται να υποχωρήσει, και έτσι το κυνήγι της Χρυσής Αυγής μπορεί να οδηγήσει τους πιο «ριζοσπαστικούς» (όπως τους αναφέρει) ψηφοφόρους σε άλλα κόμματα, ενώ το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις, τη στιγμή που όλες οι παρατάξεις αντιστέκονται όλο και περισσότερο στη λιτότητα και ζητούν ελάφρυνση χρέους, προκαλεί ξεκάθαρους κινδύνους τόσο για την εσωτερική σταθερότητα της χώρας, όσο και για τις δύσκολες διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Συμπέρασμα: Αφήστε ελεύθερη τη Χρυσή Αυγή και σταματήστε να γκρινιάζετε για τη λιτότητα. Για την πολιτική σταθερότητα ρε γαμώτο…

Πηγή: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου