Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Φαγώνονται για τις καρέκλες στη χρυσή αυγή



Εμφύλιος στη Χρυσή Αυγή

Μπορεί οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η Χρυσή Αυγή, παρά τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις, συνεχίζει να έχει επιρροή σε ένα σημαντικό κομμάτι της κοινής γνώμης, κρατώντας τα εκλογικά ποσοστά της, ωστόσο το τελευταίο διάστημα εντός του κόμματος επικρατεί έντονος αναβρασμός. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για εσωτερικές έριδες, αποχωρήσεις μελών και στελεχών, αλλά και προβληματισμό λόγω της έλλειψης οικονομικών πόρων οι οποίοι θα επιτρέψουν τη συνέχιση των δράσεων που κατέστησαν δημοφιλές σε μερίδα της κοινωνίας το εθνικιστικό αυτό κόμμα.

Δεν είναι τυχαίο ότι από την ημέρα που ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού ξεκίνησε μεταξύ των στελεχών του κόμματος ανά την επικράτεια μια υπόγεια συζήτηση για το ποιος θα ηγηθεί στο εξής τόσο εντός της Βουλής όσο και εκτός του Λαϊκού Συνδέσμου.

Ατύπως βέβαια, το «δαχτυλίδι» πέρασε στη σύζυγό του πρώτου Ελένη Ζαρούλια. Ωστόσο η κίνηση του Ηλία Κασιδιάρη να σπεύσει τη δεύτερη κιόλας μέρα της αποφυλάκισής του και δια του δικηγόρου του να υπενθυμίσει ότι τον Μάιο θα διεκδικήσει ως υποψήφιος τον Δήμο της Αθήνας, όπως και οι σχεδόν καθημερινές εμφανίσεις του στα μέσα ενημέρωσης τοπικά και κεντρικά εξελήφθησαν από αρκετούς εντός του ναζιστικούς μορφώματος ως έκφραση ηγετικών φιλοδοξιών από τον βουλευτή Αττικής. Αντίστοιχα ερμηνεύθηκε και το γεγονός της εντολής που δόθηκε σε όλες τις τοπικές του κόμματος ανά την Ελλάδα να παρουσιάσουν σε συγκεντρώσεις μελών βίντεο με τις τελευταίες συνεντεύξεις του κ. Κασιδιάρη.

Στο μεταξύ ο κ. Μιχαλολιάκος φέρεται να πνέει μένεα εναντίον του μέχρι πρότινος πρωτοπαλλήκαρού του διότι εκτιμάται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης επιβάρυνε τη θέση του αρχηγού έναντι της Δικαιοσύνης με την ακραία συμπεριφορά του στο προαύλιο της Ευελπίδων όταν αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

1 σχόλιο:

  1. στην μάχη της διαδοχής στο εσωτερικό της χρυσής αυγής, το Jungle Report είναι διχασμένο.
    Κάποιοι συντάκτες προτιμούν Ζαρούλια, κάποιοι Αρβανίτη, ενώ εγώ έχω ξεκαθαρίσει ότι θα στηρίξω Ουρανία, καθώς πιστεύω ακράδαντα πως μόνο η νέα γενιά θα καταφέρει να οδηγήσει το κίνημα το συντομότερο δυνατό στον φυσικό του χώρο, στο ψυχιατρείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή