Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Μέλος ΧΑ: Τρώγαμε τις εισφορές των μελών στις ταβέρνες με τον Μπούκουρα

Επί οκτώ μήνες ο Παναγιώτης Μανάβης είχε δει τα πάντα ως μέλος του κλειστού πυρήνα της Χρυσής Αυγής στη Νεμέα: συντονισμένες επιθέσεις κατά μεταναστών, σφετερισμό εισφορών και ιδεολογκή κατήχηση νεοφερμένων. Προεκλογικά βρισκόταν στο πλευρό του χρυσαυγίτη βουλευτή Κορινθίας Ευστράτιου Μπούκουρα, ο οποίος εμφανίστηκε χθες στην Ευελπίδων εκ του ασφαλούς, προστατευόμενος από την ασυλία της έδρας του. Στόχος του βουλευτή ήταν να κατονομάσει το νέο μάρτυρα της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης και εμμέσως να απειλήσει όσους ανοίγουν το στόμα τους.

Ο Μανάβης δέχτηκε να μιλήσει στα Νέα, αφού συμβουλέυτηκε το δικηγόρο του. Αρνείται ότι αυτός είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας, αλλά αποκαλύπτει επώνυμα την δράση της ΧΑ στην περιοχή του. Όπως τονίζει, μετά τις εκλογές είχε λογομαχήσει με τον Μπούκουρα. Αιτία ήταν οι ύβρεις του βουλευτή και τα στρατιωτικά παραγγέλματά του. Όταν αποφάσισε να αποχωρήσει ζήτησαν από άλλα μέλη να κόψουν κάθε επικοινωνία μαζί του. Τον απείλησαν, όπως λέει ο ίδιος, ότι θα φέρουν τον Γιάννη Λαγό να του σπάσει τα μούτρα.

Παραδέχεται ότι συμμετείχε προεκλογικά στην συντονισμένη επίθεση κατά μεταναστών στο λιμάνι της Κορίνθου. Περίπου 20 άτομα, μαζί και ο Μπούκουρας είχαν πάει στο λιμάνι και πήραν στο κυνήγι 6 μετανάστες με σκοπό να τους «πλακώσουν στις κλωτσιές». Οι μετανάστες όταν τους είδαν από το φόβο τους βούτηξαν στη θάλασσα για να γλιτώσουν.

«Υπήρχε κάλυψη από την Αστυνομία» αναφέρει ο Μανάβης, ενώ κάνει λόγο για σφετερισμό των εισφορών: «Παίρναμε τις εισφορές των 20 ευρώ των μελών με τον Μπούκουρα, και τις τρώγαμε στις ταβέρνες».

Όταν ερχόταν η ώρα της «κοινωνικής πολιτικής» οι διανομές φαγητού γίνονταν στη Νεμέα και στην ευρύτερη περιοχή με δωρεές, όχι με μέρος των βουλευτικών αποζημιώσεων, όπως διατεινόταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος. «Ο πιο φτωχός μάζευε από τη γειτονιά λάδια και μακαρόνια και μετά τα μοιράζαμε στο όνομα της ΧΑ. Τα χρήματα του κόμματος δεν πηγίανουν στα συσσίτια. Και το νοίκι των γραφείων πληρωνόταν από μέλη», λέει ο Μανάβης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου