Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Κατάθεση φωτιά για διακίνηση όπλων από τη Χρυσή Αυγή

Μία κατάθεση φωτιά αναφορικά με ενδείξεις για εμπλοκή βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ακόμη και σε διακίνηση όπλων φαίνεται ότι έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές διαφθοράς, Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας. Όπως μεταδίει το euro2day.gr, πριν από λίγες μέρες κατέθεσε στον ανακριτή ένα πρόσωπο το οποίο βρίσκεται ήδη στη φυλακή και εμφανίζεται ως γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Νοτίων Προαστίων.

Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας φέρεται να περιγράφει τις σχέσεις της οργάνωσης με διακίνηση όπλων αλλά και με κυκλώματα της νύχτας, ενώ σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, η οργάνωση φέρεται να έχει στη διάθεση της οπλισμό ο οποίος και θα χρησιμοποιούνταν “εν καιρώ”. Και όλα αυτά εν γνώσει της κεντρικής ηγετικής ομάδας.

«Κυρίως ήταν πιστόλια, ακουγόταν όμως και για τουφέκια τύπου Μ16. Συνήθης τρόπος κάλυψης της μεταφοράς ή αποθήκευσης του οπλισμού αυτού ήταν φορτηγάκια ή ΙΧ με πλαστά στοιχεία κυκλοφορίας που μετέφεραν δήθεν ρουχισμό. Όταν πληροφορήθηκα ότι η Αντιτρομοκρατική εντόπισε στον Πειραιά ένα τέτοιο φορτηγάκι φοβήθηκα πολύ ότι θα το συνέδεαν με τη Χρυσή Αυγή και τις δραστηριότητές της. ‘Ενα τέτοιο όχημα εμφανίσθηκε και στη δική μας οργάνωση και γνωρίζω ότι το διαχειριζόταν ο Ηλίας Παναγιώταρος. Όταν το είδα, εγώ ήταν κενό γνωρίζω όμως ότι χρησιμοποιείτο σε πάρα πολλές διαδρομές για τις οποίες όμως δε γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο. Με αυτό το φορτηγό είχε γίνει μια μεταφορά επίπλων για τον εξοπλισμό των γραφείων μας. Εικάζω ότι υπάρχει ελαφρύς οπλισμός, αποθηκευμένος σε διάφορα σημεία, και αυτή η διαδικασία γίνεται με κεντρική εντολή και οπωσδήποτε σε γνώση της κεντρικής ηγετικής ομάδας”, αναφέρει χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του ο μάρτυρας.

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενο τεύχος το HOT DOC είχε αποκαλύψει την είσοδο περισσότερων από 4.000 ενεργών και σύγχρονων όπλων με πλαστά πιστοποιητικά ενεργοποίησης από τον εφοπλιστή και εκδότη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, Αναστάσιο Πάλλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το δημοσίευμα του HOT DOC, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών να διερευνηθεί το περιεχόμενο των καταγγελιών.

Εφοπλιστές χρηματοδότες

Ο μάρτυρας ανέφερε επίσης στην κατάθεσή του, γιαα δύο εκρήξεις σε γραφεία της οργάνωσης τις οποίες και αποδίδει εμμέσως πλην σαφώς σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

«Θεωρώ ότι άξιο διερεύνησης ζήτημα είναι οι εκρήξεις που σημειώθηκαν στα γραφεία του Συνδέσμου Ελευσίνας και Πειραιώς το 2012 και το 2013, μιας και οι δύο εκρήξεις έγιναν σε γραφεία που τυχαία υπεύθυνος ήταν ο Γιάννης Λαγός. Θεωρώ ότι ο τύπος εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκε παραπέμπει σε πρακτικές μπράβων της νύχτας και όχι αναρχοαριστεριστών».

Ερωτηθείς για πιθανούς χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής ο μάρτυρας απάντησε:

«Έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου ονόματα δύο μεγάλων Ελλήνων εφοπλιστών. Επί του παρόντος δεν επιθυμώ να τα αναφέρω γιατί δεν έχω διασταυρώσει την πληροφορία αυτή».

Όσον αφορά τον ιδεολογικό προσανατολισμό της Χρυσής Αυγής, ο μάρτυρας είπε πως «είναι καθαρά εθνικοσοσιαλιστικός, ναζιστικός”, κάτι που διακρίνεται από τα συνθήματα της ενώ για την ιεραρχική της δομή τόνισε:

«Ο Αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος είναι ο απόλυτος κυρίαρχος αυτού. Τίποτα δεν γίνεται αν δεν το γνωρίζει ή δεν το εγκρίνει ή χωρίς να έχει υποπέσει στο γενικό πλαίσιο εντός του οποίου οφείλουν όλοι να κινούνται… Κάτω από τον Αρχηγό υπάρχει ένας στενός ηγετικός πυρήνας στον οποίο ανήκουν οι Χ. Παππάς, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Γιάνης Λαγός και ο Γ. Γερμενής, όπου οι τρεις τελευταίοι αποτελούν το πειθαρχικό συμβούλιο της Χ.Α».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου