Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ο Αδωνις και η χούντα

Ο υπουργός Υγείας εξακολουθεί να θεωρεί πολιτικό του μέντορα τον Κώστα Πλεύρη ενώ για χρόνια περνούσε από τις τηλεοπτικές του εκπομπές προπαγάνδα υπέρ της δικτατορίας

Του Δημήτρη Ψαρρά

Δεν ξάφνιασε βέβαια κανέναν ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής, όταν χτες από το βήμα της Βουλής κατήγγειλε τη Μεταπολίτευση ως «πραξικόπημα» και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ως «ψευδοεθνάρχη». Είναι, άλλωστε, ο ίδιος που πριν από λίγο καιρό φρόντισε να προβάλει τη σημαία της 21ης Απριλίου σε συγκέντρωση της ναζιστικής οργάνωσης στην Κρήτη. Στο βιογραφικό του περηφανεύεται ότι είναι γιος «στενού συνεργάτη του Γεωργίου Παπαδοπούλου».

Οικογενειακώς…

Και ο πατέρας του, ο χουντικός απόστρατος αξιωματικός Ηλίας Παππάς, είναι κι αυτός πολιτευτής της Χρυσής Αυγής.

Η έκπληξη χτες ήρθε από την κυβέρνηση. Γιατί ο μόνος που βρέθηκε να υπερασπίσει την τιμή της δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου ήταν ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο μέχρι πρότινος γραμματέας του ανοιχτά φιλοχουντικού κόμματος του κ. Καρατζαφέρη. Φυσικά έχει καθένας το δικαίωμα να αλλάζει απόψεις. Την επίμαχη άλλωστε περίοδο της Μεταπολίτευσης ζήσαμε πολλές μεταμορφώσεις ανθρώπων που είχαν υπηρετήσει τη δικτατορία σε διαπρύσιους κήρυκες της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού.

Το κακό με τον κ. Γεωργιάδη είναι ότι δεν έχει μπει ποτέ στον κόπο να απολογηθεί για το πολιτικό του παρελθόν. Και απ’ ό,τι δείχνει η δράση του από τη στιγμή που μεταπήδησε στη Νέα Δημοκρατία, δεν φαίνεται ο ίδιος να θεωρεί ότι έχει αλλάξει πολιτικό στρατόπεδο. Μάλιστα τις προάλλες ανακοίνωσε και την τοποθέτηση του Θάνου Πλεύρη στη θέση του άμισθου συμβούλου του στο υπουργείο.

Με άλλα λόγια, ο υπουργός Υγείας εξακολουθεί να θεωρεί πολιτικό του μέντορα τον Κώστα Πλεύρη, ο οποίος υπηρέτησε τη δικτατορία ως έμπιστος σύμβουλος του Παπαδόπουλου και του Λαδά, ενώ δεν φαίνεται να προβληματίζεται και με τη συχνή προπαγάνδα υπέρ της δικτατορίας που περνούσε επί χρόνια από τις τηλεοπτικές του εκπομπές. Κάθε λίγο και λιγάκι πρόβαλλε τα βιβλία του επίσημου προπαγανδιστή της χούντας Γεωργίου Γεωργαλά, του επίσης χουντικού και ανοιχτού εθνικοσοσιαλιστή Δημητρίου Δημόπουλου, του σκληρού φιλοχουντικού Ιωάννη Σχοινά, και πλήθους άλλων ομοϊδεατών τους.

Για τον Μεταξά

Το χειρότερο είναι ότι σε ανύποπτο χρόνο είχε διατυπώσει ακριβώς την ίδια θέση με αυτή του χρυσαυγίτη Παππά, σχετικά με τη δικτατορία Μεταξά (Τηλεάστυ, 31.10.2007). Είχε τότε συγκρίνει τη δικτατορία Μεταξά με το Γουδή του 1909 που έφερε τον Βενιζέλο! Και είχε συμπεράνει: «Την εποχή του Μεσοπολέμου στην Ελλάδα και σ’ όλη την Ευρώπη πολιτικά γινόταν χαμός. Αρα επί της ουσίας δεν ήταν μια δημοκρατία που λειτουργούσε πολύ καλά και ήρθε ένας κακός δικτάτορας ο Μεταξάς και εγκαθίδρυσε δικτατορία. Ολοι προσπαθούσαν να κάνουν δικτατορία. Απλώς ο Μεταξάς την επέβαλε. Αυτή είναι η διαφορά. Την κυβέρνησε καλά την Ελλάδα ο Μεταξάς ή την κυβέρνησε άσχημα; Αυτό θα το κρίνει η ιστορία εκ του αποτελέσματος. Πού κρίθηκε το αποτέλεσμα; Στο έπος του ’40».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου