Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟ ΘΙΑΣΟ ΤΩΝ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΩΝ...

Ανακοίνωση που μοιράζουν οι Ενεργοί Πολίτες Νοτίου Πηλίου για την ανοιχτή εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην Αργαλαστή το Σάββατο 25 Μαΐου.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟ ΘΙΑΣΟ ΤΩΝ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΩΝ...

Μην προσπαθήσετε να μας πείσετε πως είστε ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα που κάνει μια νόμιμη εκδήλωση. Δεν είστε τίποτα άλλο, παρά μια συμμορία που πουλάει τσαμπουκά, που κουβαλάει μαχαίρια, που ξυλοκοπεί αδύναμους, που κάνει εμετικά κηρύγματα μισαλλοδοξίας, που όλη σας η κοσμοθεωρία είναι στηριγμένη στο μίσος και στα πιο μαύρα ένστικτα της ανθρώπινης ψυχής.

Η βουλή είναι το κατάλληλο μέρος για σας, εκεί με τους υπόλοιπους όμοιούς σας. Μην πάτε να μας πείσετε ότι τους πολεμάτε. Αυτοί σας δημιούργησαν κι αυτοί σας χρησιμοποιούν για να αποπροσανατολίζετε την κοινωνία. Να την στρέφετε εναντίον τεχνητών εχθρών. Είστε το μακρύ χέρι του συστήματος και δεν θα είχατε υπάρξει ποτέ χωρίς την βοήθειά του και την προστασία του. Το πρόταγμά σας είναι ένα: μίσος! Δημιουργείτε φόβο και επενδύετε σε αυτόν. Στις τάξεις σας έχετε μαζέψει όλη την πλέμπα της ελληνικής νεολαίας: τσογλάνια με φουσκωμένα μπράτσα και μονοκύτταρο εγκέφαλο, μπράβοι της νύχτας, προστάτες μαγαζιών, νταβάδες κλπ στελεχώνουν το «νόμιμο πολιτικό κόμμα σας».

Φαντασιώνεστε να επαναλάβετε την ιστορία του παντοτινού ηγέτη σας, του Αδόλφου Χίτλερ και να αναρριχηθείτε στην εξουσία. Δεν ξεχνάμε τα υπόλοιπα που έκανε το ίνδαλμά σας αφότου πήρε την εξουσία. Προσπάθησε να εξοντώσει μια ολόκληρη ανθρώπινη φυλή, προκάλεσε έναν παγκόσμιο πόλεμο με εκατομμύρια νεκρούς, ανείπωτο πόνο και δυστυχία σε όλον τον πλανήτη, ανυπολόγιστες και μη αναστρέψιμες καταστροφές μνημείων πολιτισμού και φυσικού περιβάλλοντος. Η ιστορία όταν επαναλαμβάνεται, επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Η ιστορία επίσης διδάσκει. Το Νότιο Πήλιο έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος στους ναζί. Οι πατεράδες μας κι οι παππούδες μας πολέμησαν τους ναζί και πολλοί σφαγιάστηκαν από αυτούς.. Αυτό είναι κάτι που δεν το ξεχνάμε, το κουβαλάμε στο dna μας και η ελάχιστη απόδοση σεβασμού στους αίμα τους είναι να πολεμήσουμε τους σύγχρονους απογόνους τους.

...ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥΣ

Είναι πράγματι λυπηρό κι απογοητευτικό άνθρωποι που τους γνωρίζεις, τους σέβεσαι και τους εκτιμάς να δηλώνουν ξαφνικά ψηφοφόροι του ναζιστικού μορφώματος. Αλλά, να πατάνε το πόδι τους οι ναζί στην περιοχή μας ξανά, μετά από 70 χρόνια, και μάλιστα να τους δίνονται και τα κλειδιά δημοτικού κτηρίου για να κηρύξουν ανενόχλητοι στην περιοχή το μίσος και το διχασμό, είναι απαράδεκτο κι εξοργιστικό.

Για πιο λόγο λοιπόν έρχεται τώρα αυτό το τσίρκο των ουραγκοτάγκων που καλέσατε; Για να μας πουν ότι για όλα μας τα προβλήματα φταινε οι ξένοι; Μήπως έχουν σκοπό να καθαρίσουν τον τόπο από τους ξένους;

Ας είμαστε ξεκάθαροι: Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε ούτε τώρα, ούτε ποτέ να γίνουν οι πλατείες μας σφαγεία. Το Νότιο Πήλιο είναι μια πολυπολιτισμική κοινωνία. Είμαστε χαρούμενοι που ζούμε αρμονικά. Άνθρωποι από διαφορετικές χώρες και ηπείρους, άνθρωποι με διαφορετικές κουλτούρες και συνήθειες. Αυτή ακριβώς η συνύπαρξη κι η ανταλλαγή στοιχείων από διαφορετικούς πολιτισμούς, κάνει τη ζωή μας πιο ενδιαφέρουσα, πιο όμορφη πιο φωτεινή και πολύχρωμη. Απολαμβάνουμε να δημιουργούμε μαζί ανταλλάσσοντας μουσικές, γεύσεις, έθιμα, παραδόσεις με τους γείτονες και φίλους μας από την Αγγλία, τη Γερμανία, την Αλβανία, το Βέλγιο, το Πακιστάν, τη Νιγηρία, την Αυστρία, την Αργεντινή κλπ.

Επιδιώκουμε πολύ περισσότερο να χτίσουμε όλοι μαζί μια τοπική κοινωνία αλληλεγγύης και συνεργασίας. Να καταφέρουμε να αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί ισότιμα και συλλογικά τα προβλήματά μας.

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στη μπόχα του ρατσισμού και του φασισμού να μαγαρίσει στο ελάχιστο την πολυπολιτισμική κουλτούρα του Νότιου Πηλίου. Πολύ περισσότερο δεν πρόκειται στη συνέχεια να σταματήσουμε να προσπαθούμε και να αγωνιζόμαστε για μια ανοιχτή κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και συλλογικής συνείδησης.

ΕΝΕΡΓΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου