Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Μαρτυρία: Έτσι οι Νεοναζί δολοφόνησαν τον Θεόδωρο Βουλγαρίδη


"Τον βρήκα μέσα σε μία λίμνη αίματος. Το θέαμα ήταν φριχτό. Το πρόσωπό του ήταν παραμορφωμένο από τις σφαίρες" αναφέρει ο ιερέας Απόστολος Μαλαμούσης, για τη δολοφονία του έλληνα μετανάστη, Θεόδωρου Βουλγαρίδη, που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των γερμανών νεοναζί του NSU.

Μιλώντας στο Mega ο πρωτοπρεσβύτερος και αρχιερατικός επίτροπος Βαυαρίας, περιέγραψε όσα φρικτά έζησε στις 15 Ιουνίου του 2005, καθώς ήταν ο μόνος άνθρωπος στον οποίο η γερμανική αστυνομία επέτρεψε να παραστεί στον τόπο της δολοφονίας, για να ψάλλει τρισάγιο.

Ο πατέρας Απόστολος αναφέρει ότι ο Βουλγαρίδης, πατέρας δύο κοριτσιών και μετανάστης δεύτερης γενιάς στο Μόναχο της Γερμανίας, με καταγωγή από τις Σέρρες, βρέθηκε σε μία λίμνη αίματος στο κλειδαράδικο που διατηρούσε.

Για την οικογένειά του η τραγωδία ήταν διπλή καθώς από την αρχή η αστυνομία συνέδεσε τη δολοφονία του έλληνα μετανάστη, όπως και των οκτώ Τούρκων που φέρονται να σκοτώθηκαν από τα μέλη του NSU, στο οργανωμένο έγκλημα.

"Θυμάμαι με συγκίνηση τα λόγια της μητέρας του πάνω από τον τάφο" αναφέρει ο πατέρας Απόστολος, λέγοντας πως η γυναίκα μίλησε για "μία πέτρα που έφυγε από την καρδιά της", αφού καθαρίστηκε το όνομά του παιδιού της και αποδείχτηκε πως ήταν θύμα ρατσιστικής επίθεσης.



Σημειώνεται ότι η πολύκροτη υπόθεση των νεοναζιστών προκάλεσε έντονες αντιδράσεις κατά της γερμανικής κυβέρνησης και των γερμανικών αρχών, οι οποίες καθυστέρησαν 13 χρόνια να συνδέσουν τις δολοφονίες με ακροδεξιές και νεοναζιστικές οργανώσεις.

Αντ' αυτού έψαχναν τα κίνητρα των δολοφονιών σε παράνομα κυκλώματα, σπιλώνοντας έτσι και τη μνήμη των θυμάτων.

Μόλις το 2011 αποκαλύφθηκε ότι οι φόνοι είχαν σχέση με την ακροδεξιά οργάνωση που συνδέεται με το ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας, το NPD και αυτό από ένα τυχαίο γεγονός, όταν δηλαδή μέλη του NSU αυτοκτόνησαν μετά από αποτυχημένη ληστεία τράπεζας.

Το κουβάρι ξετυλίχθηκε με τη σύλληψη της βασικής κατηγορούμενης στην υπόθεση Μπεάτε Τσέπε, η οποία έβαλε φωτιά σε διαμέρισμα προκειμένου να εξαφανίσει στοιχεία για την εγκληματική δράση του κυκλώματος.

Αποκαλύφθηκε ότι τα μέλη του NSU είχαν ακόμη και ψεύτικες ταυτότητες που τους είχαν εξασφαλίσει γερμανοί πράκτορες, φίλα προσκείμενοι στον Νεοναζισμό.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου