Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Anonymoys προς Βρετανούς νεοναζί: «Δεν μπορείτε να κρυφτείτε, δεν μπορείτε να κερδίσετε» (βίντεο)

Οι Anonymous διαρρέουν online προσωπικά στοιχεία 200 Βρετανών ακροδεξιών, μελών του EDL

 Ένας χρήστης του διαδικτύου, που ισχυρίζεται πως είναι μέλος των χακτιβιστών Anonymous, ανέβασε στο ίντερνετ μια ηχητική ανακοίνωση της ομάδας που στρέφεται εναντίον της βρετανικής English Defense League (EDL), μιας ακροδεξιάς οργάνωσης η οποία κηρύττει το ρατσιστικό μίσος κατά των μουσουλμάνων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στο ηχητικό απόσπασμα «ξεμπροστιάζονται» περίπου 200 ακροδεξιοί, μέλη της οργάνωσης, καθώς δίνονται στη δημοσιότητα προσωπικά τους δεδομένα, όπως οι αριθμοί των κινητών τους τηλεφώνων, οι διευθύνσεις τους, αλλά και τα ποσά με τα οποία κάποιοι «χορηγοί» ενίσχυσαν χρηματικά την EDL.


Επίσης, στο ηχητικό απόσπασμα αναφέρεται πως «εμείς οι Ανώνυμοι παρατηρούμε υπομονετικά την οργάνωση σας, την ώρα που εμποτίζετε την νεολαία μας με την εγκληματική σας λογική. Η συνεχής σας επιθετικότητα το μόνο που καταφέρνει είναι να προωθεί κι άλλο την μισαλλοδοξία και το διαχωρισμό. Μας έχετε εκνευρίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό».

Στην άτυπη αυτή ηχητική προκήρυξη καταγγέλλεται το EDL ότι «εκμεταλλεύεται πολιτικά τη δολοφονία του Λι Ρίγκμπι για να εξαπλώσει την εκστρατεία μίσους, μισαλλοδοξίας και παραπληροφόρησης. Κάτω από το πέπλο της εθνικής περηφάνιας παρακινείτε στη διενέργεια εγκλημάτων εναντίον αθώων πολιτών και ενθαρρύνετε την υποδούλωση των μουσουλμάνων. Δεν θα αφήσουμε άλλο τις αδικίες, τα ψέματα και την ανοησία σας να διαφθείρουν ακόμη περισσότερο την βρετανική νεολαία ώστε αυτή να αρχίσει να φοβάται και να μισεί τον διπλανό της», ενώ διατυπώνεται και μία απειλή: «θα αρχίσουμε την διεξοδική καταστροφή της κλίκας σας. Θα καταρρεύσετε, είμαστε παντού, δεν μπορείτε να κρυφτείτε, δεν μπορείτε να κερδίσετε».

Η English Defense League προσπαθεί εδώ και πολλές ημέρες να εκμεταλλευτεί την αναζωπυρούμενη αντιμουσουλμανική εχθρότητα στον απόηχο της άγριας δολοφονίας του στρατιώτη Λι Ρίγκμπι την περασμένη εβδομάδα από φανατικούς ισλαμιστές. Την Κυριακή το απόγευμα έλαβε χώρα στο Ουάιτχολ του Λονδίνου μια πορεία μελών του ακροδεξιού κόμματος, με πολλούς συμμετέχοντες να επιδίδονται σε ναζιστικούς χαιρετισμούς. Η πορεία κατέληξε λίγο έξω από την κατοικία του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, στο νούμερο 10 της οδού Ντάουνινγκ, όπου παρεμποδίστηκαν από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, με τον ηγέτη του EDL, Τόμι Ρόμπινσον να δηλώνει προκλητικά πως «[οι μουσουλμάνοι] είχαν τη δική τους Αραβική Άνοιξη, τώρα όμως ήρθε ο καιρός και για την Αγγλική Άνοιξη».

Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου