Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Κάτι τρέχει με το President


Μετά τα μαθήματα ελληνικής ιστορίας που παρέδωσε ο Νίκος Μιχαλολιάκος και η παρέα του στην φιλόξενη αίθουσα του ξενοδοχείου, σύμφωνα με πληροφορίες το President ανοίγει τις πύλες του σε μια ακόμη χουντοσύναξη ανήμερα της επετείου της 21ης Απριλίου.

Εύλογα ερωτηματικά προκαλεί η ευκολία με την οποία η διεύθυνση του ξενοδοχείου φιλοξενεί χωρίς κανέναν ενδοιασμό το τελευταίο διάστημα νεοναζιστικές και φιλοχουντικές εκδηλώσεις. Και αν στην περίπτωση των «φροντιστηρίων» της Χρυσής Αυγής, οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου έκαναν λόγο για μια εκδήλωση ενός πολιτικού κόμματος, η συγκέντρωση των φιλοχουντικών αποτελεί πρόκληση στους δημοκρατικούς θεσμούς. Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 της Κυριακής 21/4/2013 στο ξενοδοχείο President, προσκλήθηκε να παραβρεθεί και η σύζυγος του Παπαδόπουλου, Δέσποινα.

Κεντρικός ομιλητής στην χουντοσύναξη των νοσταλγών της 21ης Απριλίου θα είναι ο Π. Μπόλαρης, πρωτεργάτης του «κινήματος της πιτζάμας», ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν και οι στενοί συνεργάτες του δικτάτορα Παπαδόπουλου, Αριστείδης Δημόπουλος (υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας επί χούντας και πρώην ευρωβουλευτής της ΕΠΕΝ), καθώς και ο ξάδελφος του δικτάτορα, Άγγελος Παπαθάνου.

Οι "σχέσεις" της ελληνικής ακροδεξιάς με το ξενοδοχείο ξεκινούν επισήμως το 2004, όταν πραγματοποιήθηκε στο President και το πρώτο συνέδριο της Χρυσής Αυγής. Στο συνέδριο, το οποίο έγινε στις 18-19 Δεκεμβρίου 2004 στο κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, είχαν παρευρεθεί σύμφωνα με το ρεπορταζ των εφημερίδων στελέχη της ιταλικής Alternativa Sociale και του γερμανικού ναζιστικού κόμματος NPD.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου