Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

H… ξενοδόχος και η πορνεία

Ερώτηση της Ε.Ζαρούλια, βουλευτού της Χ.Α. και συζύγου του Ν. Μιχαλολιάκου για το τράφικινγκ στην Πατησίων

της Αντας Ψαρρά, από την Ένωση Συντακτών

Διαμαρτύρεται η Ε. Ζαρούλια για το γεγονός ότι «η πορνεία δεν έφυγε ποτέ από την Αθήνα» και ερωτά τους υπουργούς Δένδια και Ρουπακιώτη για το γεγονός ότι οι κάτοικοι της Πατησίων από το Νο 230 μέχρι το τέλος «θορυβούνται» από τις Αφρικανές που εκδίδονται. Μάλιστα όπως αναφέρει η Ε.Ζ. αυτές «ουρλιάζουν, στήνουν αφηνιασμένες πανηγύρια και δημιουργούν επεισόδια», ενώ η πορνεία αντιμετωπίζεται σαν πταίσμα, υπονοώντας ότι ίσως κάτι σε κάθειρξη θα της ήταν πιο αρεστό της κυρίας που ασχολείται και με τα ανθρώπινα δικαιώματα τρομάρα μας! Ερωτά λοιπόν αν και πόσες ποινές επιβάλλονται στις πόρνες και από πού κατάγονται.

Ο Νίκος Δένδιας

Ο υπουργός κ. Δένδιας, σπεύδοντας να απαντήσει αναλυτικά, υπενθύμισε κατ’ αρχήν τις αρμοδιότητες και την αποστολή του υπουργείου του και διευκρίνισε ότι το αδίκημα της πορνείας αντιμετωπίζεται με τον νόμο 2734/1999, όπως αυτός τροποποιήθηκε ειδικά για τους μαστροπούς και τους σωματέμπορους. Τροποποιήσεις που έγιναν, συμπληρώνουμε εμείς, μετά την ασύδοτη δράση του τράφικιν των τελευταίων ετών που μάλιστα ξεσήκωσαν παγκόσμια διαμαρτυρία εναντίον της Ελλάδας.

Μάλιστα, ο υπουργός θέλοντας να αποδείξει τη συστηματική προσπάθεια της Αστυνομίας αναφέρει συγκεκριμένα πόσες κοπέλες και από ποιες χώρες έχουν κατά καιρούς συλληφθεί, αλλά και πόσοι μαστροποί (οι περισσότεροι των οποίων φυσικά είναι Ελληνες). Σπεύδει μάλιστα να αναφέρει και τον αριθμό των γυναικών που αμέσως μετά τη σύλληψη (κι αφού τις έχουν ρημάξει οι νταβατζήδες) απελαύνονται κατά προτεραιότητα από την καθαρή μας χώρα.

Δεν αναφέρει βέβαια στην απάντηση ο υπουργός αν μετά τις επιχειρήσεις «Ξένιος Ζευς» και «Θέτις» έχει πλάνο να στήσει και την επιχείρηση «Αφροδίτη» για να στέλνει ταλαιπωρημένες γυναίκες στην Αμυγδαλέζα, μετά τους μετανάστες και τους εξαρτημένους.

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης

Ο κ. Ρουπακιώτης διευκρινίζει στη σύντομη απάντησή του τις τροποποιήσεις επί το αυστηρότερον για τους μαστροπούς, ενώ τονίζει τον χαρακτηρισμό σαν θύματα των φυσικών προσώπων που γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης.

Μετά την απόφαση του Δημοσίου, στα μέσα Φεβρουαρίου, να οδηγηθεί το ροζ ξενοδοχείο New Dream, ιδιοκτησία της κ. Ζαρούλια, σε κατάσχεση και πλειστηριασμό λόγω χρεών κι ενώ η επιχείρηση εμφάνιζε κέρδη, το ζεύγος Μιχαλολιάκου φαίνεται ότι αποφάσισε να «εκδικηθεί» τον θεσμό της πορνείας μετά και την οικογενειακή είσοδο στη Βουλή.

Φυσικά το ροζ ξενοδοχείο, στο Δ.Σ. του οποίου συμμετέχει και ο πρόεδρος της Χ.Α., βρίσκεται σε άλλη περιοχή και όχι στην Πατησίων και προφανώς αυτή η επικερδής επιχείρηση βασίζεται μόνο σε ελληνικά χέρια και… πόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου