Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Ματαιώθηκε η αιμοδοσία της ΧΑ στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Ανταποδοτική ή αλληλέγγυα εθελοντική αιμοδοσία;

Το Σάββατο προσπάθησε να κορυφωθεί το κεντρικό ρατσιστικό και διχαστικό πρόταγμα της ΧΑ για αιμοδοσία κατευθυνόμενη μόνο σε ανθρώπους με ελληνική ταυτότητα.

Η αιμοδοσία ματαιώθηκε με την συνεχή παρουσία στο νοσοκομείο υγειονομικών και κατοίκων του Ρεθύμνου, πού πιστεύουν στην απόλυτη ισότητα όλων, Ελλήνων και μεταναστών στην υγεία και στις υπηρεσίες υγείας και με την άρνηση των εργαζομένων να υποκύψουν στην τρομοκρατία της γροθιάς και στην εγκληματική λογική του ρατσισμού. Οι υποψήφιοι αιμοδότες καλό είναι να γνωρίζουν ότι το αίμα πού επιθυμούν να προσφέρουν στα τμήματα Αιμοδοσίας των νοσοκομείων αυτής της χώρας, με βάση το νόμο και το δίκαιο, είναι στην διάθεση εκάστου ασθενή πού το έχει ανάγκη για λόγους υγείας, χωρίς καμιά διάκριση.

Δεν φυλάσσεται για κανένα και δεν κατευθύνεται σε συγκεκριμένους ασθενείς, ο συγκεκριμένος ασκός αίματος πού δόθηκε. Ακόμη και οι σύλλογοι δικαιούνται τον αριθμό των ασκών πού προσφέρουν, όχι τους συγκεκριμένους ασκούς. Είναι, λοιπόν εξόφθαλμη η προπαγανδιστική απάτη του φασιστικού σχήματος με στόχο ψηφοθηρικό και τεχνητά διχαστικό. Η απάτη και η εξαπάτηση είναι γνωστή, συνηθισμένη τακτική ιστορικά κάθε εγκληματικής οργάνωσης με φασιστικά χαρακτηριστικά. Η συγκεκριμένη οργάνωση καλυμμένη με τον μανδύα της κοινοβουλευτικής νομιμοποίησης επιδίδεται ασύστολα σε πρακτικές ανήθικες, ρατσιστικές, εγκληματικές εναντίον των μεταναστών. Υποδυόμενη ότι λησμονά τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, το γράμμα και τις αρχές του άγραφου και γραμμένου δικαίου, λησμονά και ότι ο Έλληνας είναι αυτός πού από καταβολής κόσμου μεταναστεύει, ψάχνοντας καλύτερη τύχη στις δύσκολες εποχές. Ότι ο Έλληνας είναι αυτός πού έδωσε το νόημα στην λέξη μετανάστευση από την εποχή της αρχαιότητας ως σήμερα, από τους αποίκους της αρχαιότητας ως τους σημερινούς νέους μας πού άνεργοι και αποκλεισμένοι στην Ελλάδα των μνημονίων, αναζητούν εργασία σε όλο το κόσμο.

Αυτό το σήμερα πού ταξίδεψε μέχρι την Αμερική στις αρχές του 19ου τους παππούδες μας μετά τον πρώτο παγκόσμιο, μέχρι την Γερμανία και την Αυστραλία τους συγγενείς μας όλων των βαθμών συγγένειας μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, αυτό το σήμερα πού ο φασισμός έχει εξαπολύσει την τρίτη και μεγαλύτερη επίθεση του στον κόσμο όλο με όπλα το δημόσιο χρέος και το χρήμα. Ο φασισμός πού γεννά τέτοιες ρατσιστικές πρακτικές είναι καταδικασμένος στην πράξη από τους ανθρώπους αυτού του τόπου, πού έχουν στο παρελθόν υποστεί πολέμους, δικτατορίες, ολοκληρωτικές καταστροφές χωριών, θανάτους, ομαδικές εκτελέσεις, εξαφανίσεις, πείνα, ερήμωση.

Ο βασικότερος όρος της εθελοντικής αιμοδοσίας είναι η έλλειψη οποιασδήποτε ανταποδοτικότητας μέσω ή εξαιτίας της διαδικασίας. Το αίμα είναι φιλί ζωής και προσφέρεται με αγάπη και φροντίδα για τον κάθε άρρωστο, χωρίς όφελος για κανέναν άλλο. Αυτό το φιλί δεν μπορεί να είναι ποτισμένο με μίσος και ρατσισμό, γιατί μετατρέπεται σε δηλητήριο πού μας σκοτώνει όλους.

Η μοναδική του διάκριση για όλο το ανθρώπινο είδος είναι σε 4 ομάδες, με βάση το σύστημα ΑΒΟ και το σύστημα Rhesus, πού στηρίζεται στις πρωτεΐνες της επιφάνειας των ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου

Σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Ρεθύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου