Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους! Δεν περνάει ο φασισμός στην Καλλιθέα!

Τρεις εβδομάδες μετά την εμφάνιση των φασιστών στην παρέλαση της 25ης Μάρτη, ήρθαμε πάλι αντιμέτωποι με φασιστικές προκλήσεις-επιθέσεις. Το Σάββατο 13/4, μαζί με τις αντιφασιστικές συλλογικότητες της περιοχής, προχωρήσαμε σε εξόρμηση-αφισοκόλληση, με στόχο την προπαγάνδιση της αντιφασιστικής πορείας που οργανώνεται την Τετάρτη 24/4 στην Καλλιθέα. Σε αυτή τη δράση, πήραν μέρος περίπου 20 άτομα, ανάμεσα στα οποία και αρκετά μέλη της εργατικής λέσχης Καλλιθέας, η οποία συμμετέχει στην πορεία, καλώντας παράλληλα τον κόσμο της περιοχής στην εκδήλωση που διοργανώνουμε την Παρασκευή 26/4.

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης μοιράστηκαν πολλά κείμενα και κολλήθηκαν πολλές αφίσες, κυρίως στη Σιβιτανίδου, ωστόσο έλαβαν χώρα δύο γεγονότα εξαιρετικά σοβαρά για την περιοχή. Το πρώτο περιστατικό, συνέβη κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό της Καλλιθέας, όπου γνωστός φασίστας της περιοχής και ένας εκ των καθοδηγητών τους, κατέβηκε από το μηχανάκι του, και αφού έσκισε κάποιες αφίσες μας, κινήθηκε απειλητικά με κατσαβίδι στο χέρι προς το μέρος κάποιων από μας. Μόλις αντιληφθήκαμε τι γίνεται, τα δύο συνεργεία (που προχωρούσαν αντίκρυ στα δύο πεζοδρόμια της Σιβιτανίδου), συσπειρωθήκαμε, κινηθήκαμε προς το μέρος του, φωνάξαμε το όνομά του και ο φασίστας τράπηκε σε φυγή.

Αφού συνεχίσαμε κανονικά την αφισοκόλληση και το μοίρασμα, μετά από 15-20 λεπτά, λίγο πριν φτάσουμε στη Θησέως, δύο μικροί ηλικιακά φασίστες κατέβηκαν από το αυτοκίνητο που επέβαιναν και πλεύρισαν το ένα συνεργείο, κάνοντας διερευνητικές ερωτήσεις αρχικά σε σχέση με την πολιτική μας δράση και στη συνέχεια προκαλώντας με χαρακτηριστική φασιστική φρασεολογία. Αφού εισέπραξαν επίθεση από τους αντιφασίστες και απωθήθηκαν αμέσως, ο ένας εκ των δύο πήρε ένα κατσαβίδι από το αυτοκίνητό του και επέστρεψε να «απαντήσει», βρίζοντας και κινούμενος απειλητικά προς το μέρος μας. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό, το δεύτερο συμβάν έλαβε χώρα μπροστά σε δύο περιπολικά και έναν πεζό αστυνομικό, οι οποίοι έδειξαν τουλάχιστον αδιαφορία και απροθυμία να «παρέμβουν», σα να επρόκειτο για επίλυση προσωπικών διαφορών. Παρ’ όλα αυτά, δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση, ότι ήταν άλλη μία περίπτωση, στην οποία η αστυνομία με τη «διακριτική» της στάση, δίνει λευκή επιταγή, νομιμοποίηση και κρατική κάλυψη σε κάθε λογής επίδοξους μαχαιροβγάλτες φασίστες.

Αυτό όμως που πρέπει όλους τους Καλλιθεώτες να προβληματίσει είναι ότι τα δύο περιστατικά (όπως και εκείνο της παρέλασης) έγιναν απολύτως δημόσια (και καθόλου στα κρυφά όπως παλαιότερα), στον πιο κεντρικό δρόμο της Καλλιθέας, μάλιστα τις πιο ζωντανές ώρες της γειτονιές σε μία εμπορική μέρα, όπως είναι το Σάββατο για την περιοχή. Οι φασιστικές επιθέσεις πλέον, γίνονται απροκάλυπτα και με το πιο μεγάλο θράσος και στρέφονται κυρίως σε τμήματα του κοινωνικού κινήματος, είτε αυτό λέγεται εργατική λέσχη, είτε αυτό λέγεται αντιφασιστικό κίνημα. Χρυσή Αυγή και κάθε λογής φασίστες, θέλουν να ελέγξουν πολιτικά την περιοχή – και γιατί όχι με όρους Αγίου Παντελεήμονα – με αποτέλεσμα να φτάνουν στο σημείο να τραβούν μαχαίρια και κατσαβίδια σε όποιον επιδιώκει να ορθώσει ανάστημα.

Αυτό είναι το ζήτημα και μέχρι εκεί. Όσο πρέπει να μας προβληματίσει, άλλο τόσο πρέπει και να μας αφυπνίσει και να μας ωθήσει στη δράση. Μια κινηματική συλλογικότητα σαν την εργατική λέσχη Καλλιθέας, όχι απλά εναντιώνεται στο φασισμό, αλλά πολύ περισσότερο αποτελεί οργανικό τμήμα του αντιφασιστικού κινήματος στη γειτονιά, από τη συγκρότησή της κιόλας. Εργαζόμενη πάνω στις αρχές της αλληλεγγύης, της άμεσης δημοκρατίας και της οργάνωσης των ανέργων και εργαζομένων σε τοπικό επίπεδο, δηλώνει αποφασισμένη να συμμετάσχει σε όλες τις αντιφασιστικές δράσεις της γειτονιάς, σε ένα πολύμορφο αγώνα κατά του φασισμού και θα συμβάλλει και αυτοτελώς σε αυτόν από την αρχή της λειτουργίας της. Δε θα ησυχάσουμε αν δε βεβαιωθούμε ότι και ο τελευταίος φασίστας έχει εξαφανιστεί από την περιοχή.

Ως τότε όμως.. Δε φοβόμαστε και δεν υποχωρούμε! Συγκροτούμαστε, συσσωρεύουμε όλες μας τις δυνάμεις και πολεμάμε πεισματωδώς τους φασίστες και κάθε όψη εκφασισμού της κοινωνίας. Είμαστε περισσότεροι και οπλισμένοι με τις ιδέες της αλληλεγγύης και του οράματος για μια άλλη κοινωνία και θα τους συντρίψουμε. Πρώτος μας σταθμός: 24/4

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΥΠΡΟΥ, ΤΕΤΑΡΤΗ 24/4, 18:30

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου