Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Meligalicious

25 Μαρτίου 2013. Τη μέρα που τοπικές κοινωνίες σε όλη την επικράτεια έδειξαν δυναμικά την αντίθεσή τους σε μια σειρά από ζητήματα, από την επιδρομή των χρυσοθήρων στη Χαλκιδική μέχρι την άνοδο του φασισμού και τη ληστρική απόβαση του «Αττίλα 3» στην Κύπρο, την ίδια αυτή μέρα επέλεξε η ναζιστική συμμορία για να κάνει άλλο ένα σόου πατριδοκαπηλίας έξω από το κτήριο που στεγάζεται το MEGAλο κανάλι.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του Mega έχουν ξαναγίνει και στο πρόσφατο παρελθόν. Μια από αυτές πραγματοποιήθηκε την περίοδο του κινήματος των πλατειών (Ιούνιος 2011), με πρωτοβουλία της λαϊκής συνέλευσης Αμπελοκήπων και ομάδων πολιτών. Μια άλλη επίσης έγινε το Μάη του 2012, ανάμεσα στις δύο εκλογές, με συνθήματα κατά της παραπληροφόρησης που συστηματικά καλλιεργεί ο τηλεοπτικός δίαυλος, σαν άλλο κυβερνητικό υπουργείο τύπου.

Μην είχε και η συγκέντρωση των ναζιστών στο στόχαστρό της τη μνημονιακή προπαγάνδα της Τρέμη και των Πρετεντέρηδων ή τη δικαιολόγηση των οικονομικών δολοφόνων που εφαρμόζουν τα άθλια πειράματά τους σε βάρος των χωρών του ευρωπαϊκού νότου; Μπα, η συγκέντρωση είχε στο στόχαστρό της τα «τουρκοσήριαλ»!

Έχουν τρελή φαγούρα οι χρυσαβγίτες* να αποδείξουν ότι είναι πιο «τουρκοφάγοι» απ’ όσο νομίζουμε. Το δημοφιλές σύνθημα που ακούγεται σε όλες τις αντιφασιστικές πορείες («χρυσαβγίτη-χρυσαβγίτη η μαμά σου βλέπει τούρκικα στο σπίτι») αλλά και η πρόσφατη δημοσιοποίηση των “t-shirts made in Turkey” που άφησαν στη Βέροια κάποιοι κυνηγημένοι γοργοπόδαροι χρυσοί λαγοί, φαίνεται ότι ενόχλησαν ιδιαίτερα τη ναζιστική οργάνωση που κάνει τα αδύνατα δυνατά να μας πείσει ότι 200 χρόνια πριν τα μέλη της, οπαδοί του κάθε αυταρχικού καθεστώτος, κάθε αντεπαναστατικού δόγματος, καθεστηκυίας τάξης και δεσποτείας, θα βρίσκονταν στο πλευρό των επαναστατημένων.

Οκ, πειστήκαμε. Επί οθωμανικής κυριαρχίας οι χρυσαβγίτες δεν θα βρίσκονταν στο πλευρό της τυραννίας, όπως δεν θα έκαναν το ίδιο π.χ. επί γερμανικής κατοχής, ακολουθώντας το παράδειγμα των προγόνων τους. Τώρα πώς γίνεται από τη μια να σε «χαλάνε» οι γενίτσαροι ή οι Φαναριώτες και από την άλλη να λατρεύεις τους ταγματασφαλίτες και τους Τσολάκογλου-Ράλλη, αυτό ξεφεύγει από τα όρια της σχιζοφρένειας.

Παρεμπιπτόντως, μιας και περί σχιζοφρένειας ο λόγος:



ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου