Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου: Έξω η Χρυσή Αυγή από κάθε εκδήλωση του δήμου

Απόφαση να μην καλεί σε οποιαδήποτε εκδήλωσή του εκπροσώπους της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, πήρε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου την Τετάρτη 27/3, μετά από εισήγηση-πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που μετέφερε στη συνεδρίαση σχετική κοινή ανακοίνωση της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ) και της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών (ΟΓΕ).

Οι εν λόγω φορείς, όπως και το Εργατικό Κέντρο Σάμου και η ΝΕ Σάμου του ΚΚΕ, με ανακοινώσεις τους, καταγγέλλουν την πρόσκληση εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου και την κατάθεση στεφάνου του φασιστικού μορφώματος στην επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Επίσης, με παρέμβαση του δημάρχου Στέλιου Θάνου αποφασίστηκε επιπλέον να ζητηθεί από τον αντιπεριφερειάρχη να σταματήσει να προσκαλεί στις εθνικές επετείους τη ΧΑ και αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα, να μη συμμετέχει σ' αυτές ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Την απόφαση καταψήφισαν η παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ πλην ενός συμβούλου της, ο εκπρόσωπος της ανεξάρτητης «Υποτείνουσας» και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (ΠΑΣΟΚ), επικαλούμενοι το νομικίστικο επιχείρημα του κοινοβουλευτικού κόμματος και υπήρξε κι ένα «παρών».

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο με ψήφισμά του καταδικάζει τη φασιστική δράση καθηγητή του Γυμνασίου - Λυκείου Μαραθοκάμπου, που πέρα και έξω από τις αρμοδιότητές του επιβάλλει σε παιδιά του σχολείου να συμμετέχουν στο «εωθινό» - παρέλαση με εθνικιστικά τραγούδια και συνθήματα, τα ξημερώματα των εθνικών επετείων - εκδηλώσεις που είχε καθιερώσει η φασιστική δικτατορία του Μεταξά και επανέφερε η χούντα στην 7ετή διάρκειά της. Το ΔΣ ζητά τη διεξαγωγή ΕΔΕ και την απόδοση ευθυνών στον εν λόγω καθηγητή.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου