Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Ομάδα Αλήθειας, Αλητείας ή Βλακείας;


Οι περισσότεροι θα γνωρίσατε την "Ομάδα Αλήθειας" της Νέας Δημοκρατίας από την υπόθεση της παραποίησης των δηλώσεων του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου και την μετέπειτα προτροπή του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου προς τη δικαιοσύνη να ερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όμως, η ομάδα μαύρης προπαγάνδας της Νέας Δημοκρατίας με τον οργουελικής έμπνευσης τίτλο, μετράει πάνω από έξι μήνες ζωής.

Παρ' ότι αυτοπαρουσιάζεται ως «μια ομάδα πολιτικής ανάλυσης που πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία, χωρίς να την εκφράζει επίσημα», η πραγματικότητα είναι πως η "Ομάδα Αλήθειας" δημιουργήθηκε προεκλογικά από την ίδια τη Νέα Δημοκρατία. «Συγκροτήθηκε από στελέχη του κόμματος και παρουσιάζει καθημερινά θέσεις και απόψεις της ΝΔ και κυρίως απαντά με επιχειρήματα και ντοκουμέντα στις επιθέσεις που δέχεται το κόμμα μας», έγραφαν τα φιλοσαμαρικά blogs που την υποδέχτηκαν με θέρμη τον Ιούνιο του 2012.

Στην αρχή της ύπαρξής της, μάλιστα, η ιστοσελίδα της "Ομάδας Αλήθειας" φιλοξενούταν στο επίσημο site της Νέας Δημοκρατίας, στη διεύθυνση http://ekloges.nd.gr/truthteam/. Το συγκεκριμένο link είναι ακόμα ενεργό τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, παράλληλα με το truthteam.gr. Άλλωστε, ο ιδιοκτήτητης του truthteam.gr δηλώνει ως έδρα τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού (περισσότερα εδώ, από τον @Gerogriniaris).

Είναι λοιπόν φανερό, πως η "Ομάδα Αλήθειας" είναι ένα επίσημο εγχείρημα του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά, που από τα γραφεία του κόμματος κάνει μαύρη προπαγάνδα με στόχο τους εχθρούς της παράταξης -δηλαδή κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή την εποχή.

Παρά τον κομβικό ρόλο που έχει η "Ομάδα Αλήθειας", ο ερασιτεχνισμός με τον οποίο στήθηκε και στελεχώθηκε βγάζει μάτι. Αξίζει να διαβάσετε το άρθρο "Άδειασμα του ΣΥΡΙΖΑ στον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο", στο οποίο οι εγκέφαλοι της "Ομάδας Αλήθειας" διαβάζοντας ένα ειρωνικό άρθρο του Θανάση Καρτερού με τίτλο "Αμάν πια κι αυτός ο Λαφαζάνης" στη Αυγή, καταλήγουν στο συμπέρασμα πως «πρώτη φορά στα χρονικά κομματικό έντυπο διασύρει σε τέτοιο βαθμό τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος». Προσοχή: δεν παραποίησαν το αρχικό κείμενο, ούτε παρέθεσαν επιλεγμένα αποσπάσματά του για να εξάγουν αυτό το συμπέρασμα. Αντιθέτως, έδωσαν σε screenshot ολόκληρο το άρθρο! Μπορούμε λοιπόν να συμπεράνουμε με ασφάλεια πως είναι τόσο χαζοί που πραγματικά αυτό κατάλαβαν διαβάζοντας το κείμενο του Καρτερού!

Φυσικά, στην περίπτωση της παραποίησης των δηλώσεων του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου (λεπτομέρειες εδώ), τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά, μιας και πρόκειται για συνειδητή συκοφαντική δυσφήμιση και προσπάθεια παραπλάνησης των αρχών.

Δεδομένου πως η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα που απεχθάνεται τη διαδικτυακή ανωνυμία, φαντάζομαι πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα αργήσει να κατεβάσει τους κουκούλες των υπευθύνων και να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των έμμισθων στελεχών της ΝΔ που ευθύνονται για τη συνειδητή παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης. Και μιας και ο Νίκος Δένδιας δήλωσε πρόσφατα πως «ο δρόμος είναι μόνο ένας, η εφαρμογή των νόμων προς όλους», φαντάζομαι πως τόσο αυτοί όσο και ο Σίμος Κεδίκογλου, που είχε ενεργό ρόλο στη διάδωση των ψεμάτων της Ομάδας Αλήθειας, θα καθήσουν σύντομα στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας της κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου