Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ο “αφελληνισμός” των εθνικιστών-πατριωτών ...

Εδάφιο από πρόσφατη πράξη νομοθετικού περιεχομένου που ψήφισαν εθνικιστές πατριώτες: «ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης».

Κύριο ρόλο στην εξαθλίωση της κοινωνίας στην Ελλάδα και στη συγκρότηση του “υπερεθνικού”(οι κομισάριοι είναι αιδώ) ολοκληρωτικού καθεστώτος του Μνημονίου, έχει αναλάβει το τόξο των εθνικιστών-πατριωτών … Εκτός από την πολιτική στήριξη με τη ψήφιση των μνημονίων Tα εθνικιστικά κώματα(ΝΔ-Καμμένοι και ναζιστές της Χ.Α) είναι ο ιδεολογικός κορμός του αστυνομικού κράτους που θα στραφεί στο εσωτερικό για να υπερασπισθεί με κάθε τρόπο το καθεστώς του Μνημονίου.

Η απεικόνιση του σημερινού ελληνικού Κράτους είναι μία πραγματικά, ιστορική εικόνα υποτέλειας.

Οι ξένες δυνάμεις απόκτησαν πλέον τον πλήρη έλεγχο του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας και όσον αφορά αυτόν που έχει εξευρεθεί αλλά και τον ορυκτό πλούτο που βρίσκεται κάτω από τη Γη ανεκμετάλλευτος (προς το παρόν). Κομισάριοι των ξένων μηχανισμών βρίσκονται σε κάθε υπουργείο, Τράπεζες, ΟΤΑ κλπ. Τα δημόσια έσοδα από το ξεπούλημα ή τους φόρους, μαζεύονται σωρηδών σε ένα και μόνο ταμείο που το διαχειρίζονται τα παλικαράκια του ΔΝΤ. Το ΤΑΙΔΕΠ των πιο πρόθυμων υπαλληλων(πχ εξαδέλφη του Παπακωνσταντίνου), ελέγχει και θα πουλήσει στην πιο κατάλληλη στιγμή ξεπουλήματος, τα παντα που αναφέρονται στην Ελλάδα, από ακίνητα έως ραδιοσυχνότητες και ορυκτό πλούτο κλπ. Οι κομισάριοι ελέγχουν μία τεράστια ροή πληροφοριών των πολιτών για ατομικά στοιχεία, φορολογικά στοιχεία, έως καταναλωτικές συνήθειες και ληξιαρχικές πράξεις!! Είναι τέτοιου είδους ο εγκλωβισμός όλων μας, ως πληροφορίες που διαχειρίζονται, που το παραδοσιακό φακέλωμα αποτελεί καλοκαιρινή ανάμνηση μιας αθώας εποχής. Διοικούν στο σύνολό του το «κρατικό λειτουργικό σύστημα» πάνω στην κοινωνία, στην περιουσία, στην πολιτική, στον κοινωνικό έλεγχο(καταστολή) και στο δίκαιο.

Με τις τελευταίες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου η Ελλάδα έχασε κάθε ίχνος αυτοτέλειας και αποδέχεται οποιοδήποτε εξευτελισμό, έστω και παρά φύση, αρκεί να τo απαιτήσουν οι «δανειστές της».

Στην κοινωνία επικρατεί εικόνα σφαγής. Ωσεί παρόντος ενός ακροδεξιού φιλελευθερισμού. Χιλιάδες άνεργοι, άνθρωποι να μην μπορούν να βρουν το φαγητό της ημέρας, παιδιά να τρέμουν από το κρύο, μία ολόκληρη χώρα και κυρίως ότι ανήκει στους πολίτες της να ξεπουλιέται με όρους μαφίας. Όλα έγιναν με μία πολιτική απόφαση, που στηριζόταν στο εύρος του ακραίου φιλελευθερισμού και βρήκε την εφαρμογή του με μια λυσσαλέα ανάπτυξη της κρατικής βίας.

Αυτοί που ανέλαβαν την νομιμοποίηση της σφαγής, ήταν κατά πρώτον το πολιτικό προσωπικό της χώρας, με τα κόμματα εξουσίας, την επιχειρηματική ελίτ άριστα διεφθαρμένοι και αλληλοσταυλισμένοι στην αυλή της εξουσίας και ως φυσικό επακόλουθο λειτουργίας ακολουθούν οι κυρίαρχοι μηχανισμοί εξίσου διεφθαρμένοι, όπως η αστυνομία, και η δικαιοσύνη...
Ιδεολογικά εκπορνευόμενοι από τις αρχές και τους σκοπούς του ακραίου φιλελευθερισμού, όπως αυτός επιβάλλεται από υπερκρατικούς μηχανισμούς(ΔΝΤ-ΟΟΣΑ Παγκόσμια Τράπεζα κλπ). Η “κατοχή”ή καλύτερα η ιδιωτικοποίηση μίας χώρας , της κοινωνίας της και του κοινωνικού-δημόσιου πλούτου, έγινε εντός των αυστηρών όρων-πλαισίου που επέβαλλαν οι υπερκρατικοί μηχανισμοί με μοντέλο τον ακραίο φιλελευθερισμό.
Ούτε πόλεμος , ούτε βίαιη αλλαγή καθεστώτος, όπως επιχειρείται σήμερα στην Αργεντινή, Βενεζουέλα, κλπ, αλλά με τη χρήση ιδιαίτερων εργαλείων. Ελληνικά κόμματα, παρακρατικές ομάδες, μία ιδιότυπη αναζωπύρωση εθνικιστικών τάσεων που όμως στρέφονται στο εσωτερικό και κυρίως στους αντιμνημονιακούς χώρους, νομιμοποίηση του ρατσισμού. Η κουλτούρα της εξουσίας διαμόρφωσε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς των παραπάνω αξιών και αλληλοσχέσεων. . .

Στο εσωτερικό τις όποιες αντιστάσεις προσπαθούν να τις καταστείλουν τα κοινωνικά μέρη που ήδη αναφέρονταν στα κόμματα εξουσίας που συγκροτούν σήμερα το ολοκληρωτικό καθεστώς του Μνημονίου. ΠΑΣΟΚ-ΝΔ(μοναρχοφασίστες, εθνικιστές, ναζιστές κλπ)ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ-Χ.Α. ένα τόξο κυρίαρχων πολιτικών σχημάτων που κυριαρχούν στην μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας με το χειρότερο τρόπο. Σε αυτούς (ξανά)απευθύνθηκαν και οι επικυρίαρχοι των υπερκρατικών μηχανισμών(ΔΝΤ, κλπ) για να προστατέψουν το καθεστώς της σφαγής, το ολοκληρωτικό καθεστώς του Μνημονίου που επέβαλλαν.!!.

Εθνικιστικοί ιεροκήρυκες όπως ο Φαυλος Κρανιδιώτης, ο μπουμπούκκος, ο Βορίδης ή ο Δένδιας και μια τεραστια φάλαγγα από ανάλογους που μπορεί να στερούνται σοβαρότητας, νομιμοποιούν όμως κάθε βαρβαρότητα εις βάρος της Ελλάδας ψηφίζοντας από Μνημόνια έως Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που διασφαλίζουν την εθνική παραίτηση από κάθε νόμιμο δικαίωμα προστασίας των συμφερόντων της Ελλάδας(δημόσιος χώρος-Γη, κοινωνία και κάθε είδους δικαιώματα που συνιστούν τον πολιτισμό).

Από την άλλη χρησιμοποιούν τις εθνικές κορώνες ως στοιχείο συγκόλλησης του ολοκληρωτικού κράτους που διευθύνουν με το παρακράτος των ναζιστικών ομάδων και των διάφορων υπηρεσιών που θα στρέψουν ενάντια σε όποιους αντιστέκονται..

Η ιδεολογική χρήση του εθνικισμού –πατριωτισμού στην Ελλάδα μπορεί άνετα να ταυτοποιηθεί με τον απόπατο των πιο διεφθαρμένων πολιτικών αλητών(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-φασίστες). Τόσο η ΝΔ όσο και τα περίχωρά της ή καλύτερα η υπόλοιπη πολυκατοικία με το ΛΑΟΣ, τους ναζιστές της Χ.Α , τους Μάνο-Τζήμερο και το παρακράτος των ομάδων και υπηρεσιών, τάσσονται όλοι στην εξασφάλιση της λειτουργίας του καθεστώς του Μνημονίου, δίνοντας καθημερινά αγώνα εναντίων όσων αντιστέκονται σε αυτό.

Όλα τα μέρη αυτού του δεξιού-φασιστικού, εθνικιστικού-πατριωτικού τόξου, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης του Μνημονίου και των τραγικών επιπτώσεων που επιβάλλονται στην Ελλάδα. Έχοντας την διαχείριση του Κράτους, οργανώνουν όλους τους μηχανισμούς καταστολής, προπαγάνδας και επιτίθενται σε κάθε μορφή αντίστασης. Έχοντας αποδομηθεί κάθε επιχειρηματολογία αναγκαιότητας των μνημονίων που οι ίδιοι στηρίζουν φανατικά, μετατοπίζουν την αναγκαιότητα του καθεστώτος σε έναν μισαλλόδοξο λόγο με στυγνή αναφορά στη φασιστική ρητορεία. Το τελευταίο καταφύγιο των ανδρείκελων του Μνημονίου είναι η φασιστική δεξιά, των ρατσιστών και των εθνικιστών-πατριωτών του … Μνημονίου!!!

Είναι σαφές ότι η εθνικιστική ρητορεία απλώνει τη μισαλλοδοξία της πάνω στην κοινωνία την ίδια ώρα που οι ίδιοι εθνικιστικοί φορείς ξεπουλάν την Ελλάδα ακόμη και στα ανταγωνιστικά υποκείμενα της δικής τους εθνικιστικής ρητορικής(πχ μαρίνα Φλοίσβου σε-Τούρκους καπιταληστές, ξεπούλημα του Πειραιά στην κινέζικη και κομμουνιστική κρατική COSCO). Την ίδια ώρα ψηφίζουν διατάγματα παραίτησης από κάθε νομική αυτονομία-αυτοτέλεια της Ελλάδας.

Τα ίδια αντιθετικά(;) σχήματα ακολουθούνται και άλλου. Για παράδειγμα τα ίδια εθνικιστικά-ναζιστικά υποκείμενα(ΝΔ-Χ.Α) κομπάζουν καταγγέλλοντας την διαφθορά ή την εγκληματικότητα, είναι οι ίδιοι που ζουν δολοφονώντας, βασανίζοντας ή φυλακίζοντας πρόσφυγες και οι πρώτοι που μπλοκάρουν την διερεύνηση σοβαρότατων οικονομικών/πολιτικών εγκλημάτων(Λίστα Λάγκάρντ), που αφήνει άρωμα από εμπόριο όπλων, ναρκωτικών(;)και που εμπλέκονται πρόσωπα από το δικό τους Μνημονικό κομματικό τόξο (ΝΔ-ΧΟΥΝΤΙΚΟΊ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κλπ). Η ίδια προσπάθεια συγκάλυψης έγινε και στην περίπτωση της SIEMMENS όπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και οι ναζιστές της Χ.Α υποκλίθηκαν στους γερμανοτσολιάδες (Χριστοφοράκος, Ντορούλα κλπ) φορείς του τεράστιου αυτού σκανδάλου που το κάλυψαν σε βάρος των συμφερόντων των δημόσιων συμφερόντων που έπρεπε και μπορούσε να απαιτήσει οικονομικά ανταλλάγματα από τη ζημιά που είχαν προκαλέσει οι μιζαδόροι της SIEMMENS, καλύπτοντας το ρόλο της SIEMMENS και όλων των εμπλεκομένων που δεν τους έλεγες και λίγους.. .

Οι Εθνικιστικοί ιδεολογικοί εκφραστές και υποστηρικτές αυτής της κατάστασης βρίσκονται σε πρωταγωνιστικούς ρόλους και επιβεβαιώνουν τον (παραδοσιακό) αφελληνισμό των εθνικιστών-πατριωτών που στηρίζουν το «υπερεθνικό» ολοκληρωτικό καθεστώς του Μνημονίου σε βάρος της Ελλάδας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου