Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Συγκροτήθηκε Αντιφασιστικό Μέτωπο στις γειτονιές Κουκακίου, Μακρυγιάννη, Πλάκας, Νέου Κόσμου


Μετά από κάλεσμα της συνέλευσης Κουκακίου δημιουργήθηκε τις προηγούμενες μέρες το Μέτωπο κατά της Ναζιστικής Απειλής - Κουκακίου, Μακρυγιάννη, Πλάκας, Νέου Κόσμου.

Το κείμενο που ακολουθεί θα διανεμηθεί στις γειτονιές των περιοχών που συμμετέχουν στο Μέτωπο.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ NEONAZI ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ!

Εμείς που γράψαμε και μοιράζουμε αυτή την ανακοίνωση, είμαστε κάτοικοι αυτής της γειτονιάς - εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, άνεργοι, ανεξαρτήτως εθνικής προέλευσης, που συνειδητοποιήσαμε ότι η ναζιστική απειλή δεν είναι μια στιγμή που έζησε η ανθρωπότητα στο παρελθόν και δεν πρόκειται να ξανασυμβεί, αλλά μια διαδικασία που εξελίσσεται στο σήμερα της ελληνικής οικονομικής, πολιτικής και ανθρωπιστικής κρίσης. Μια διαδικασία, της οποίας την εξέλιξη πρέπει με κάθε τρόπο να εμποδίσουμε.

Ο φασισμός δεν είναι μόνο η σβάστικα, οι κτηνωδίες στους Εβραίους, τους Σλάβους, τους Τσιγγάνους και τους ομοφυλόφιλους, τα τάγματα εφόδου, η σφαγή στο Δίστομο, τα μπλόκα στη Κοκκινιά, την Καισαριανή και το Δουργούτι, η καταστροφή της Ευρώπης. Είναι οι παρακρατικοί μαφιόζοι της Χρυσής Αυγής, είναι οι ρατσιστικές επιθέσεις και τα μαχαιρώματα στους μετανάστες, είναι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, είναι η FRONTEX και οι 28 πνιγμένοι μετανάστες στα ανοιχτά της Λέσβου, είναι η αστυνομία σε κάθε γωνία και οι τόνοι χημικών στις διαδηλώσεις, είναι το μέσο για τη βίαιη υποτίμηση της ζωής μας. Φασισμός είναι το μήνυμα “εγέρθητο” και “βουλώστε το” όλοι οι άνεργοι, άστεγοι, απεργοί, αγανακτισμένοι, διαδηλωτές, δημοκράτες, αριστεροί, κομμουνιστές, αναρχικοί, γκέι, άτομα με ειδικές ανάγκες... αλλιώς θα πάθετε ό,τι παθαίνουν οι μετανάστες.

Φασισμός είναι αυτό ακριβώς που περιγράφουν οι στίχοι του παλιού τραγουδιού: «Ο φασισμός δεν έρχεται απ’ το μέλλον καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει. Τι κρύβει μέσα στα δόντια του το ξέρω, καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι. Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν και χάνονται βαθιά στα περασμένα. Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν... Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος που λούζεται στον ήλιο και στ' αγέρι. Το κουρασμένο βήμα του το ξέρω και την περίσσεια νιότη μας την ξέρει. Μα πάλι θε ν' απλώσει σα χολέρα πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου...»

Για να πάρει σάρκα και οστά το φασιστικό ρεύμα, επιλέχτηκαν οι ιδανικότεροι για εκφραστές του: Μαφιόζοι από κυκλώματα της νύχτας, σε απευθείας συνεννόηση με το κράτος και το παρακράτος, έστησαν σχετικά σύντομα το πολιτικό πρόσωπο του φασισμού, ύστερα από το αντίστοιχο αβαντάρισμα και κοινωνική νομιμοποίηση από τα ΜΜΕ.

Για το παρελθόν αυτών που παρουσιάζονται τίμιοι με καθαρά χέρια, πολλά θα βρει κάποιος αν ψάξει λίγο παραπάνω. Έχουμε ήδη δει δείγματα του «αντισυστημισμού» της Χρυσής Αυγής. Έχει ψηφίσει μαζί με τη συγκυβέρνηση Σαμαρά τις φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, το ξεπούλημα της Αγροτικής στην Τράπεζα Πειραιώς του Σάλα. Πολλά σωματεία εργαζομένων και συνδικάτα την αποδοκιμάζουν, γιατί γνωρίζουν καλά πως δε στηρίζει στους χώρους δουλειάς τα εργατικά δικαιώματα. Αντίθετα, προτείνει στα αφεντικά να τους βρίσκει Έλληνες εργάτες με 15 ευρώ μεροκάματο.

Όχι! Αυτή τη φορά δε θα αφήσουμε το φασισμό να απλώσει σα χολέρα, πατώντας πάνω στην ανεμελιά μας. Είμαστε αποφασισμένοι-ες να ξεσκεπάσουμε και να ενημερώσουμε τις γειτονιές μας πόρτα- πόρτα για τον πραγματικό ρόλο του φασισμού και της Χρυσής Αυγής. Είμαστε αποφασισμένοι-ες, η Χρυσή Αυγή να μην αποκτήσει παρουσία στις συνοικίες του Κουκακίου και του Νέου Κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου