Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΔΙΕΡΕΥΝΑΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.;


Αρκετές ώρες μετά από την άγρια ρατσιστική δολοφονία στα Πετράλωνα που οι ίδιοι οι δράστες φέρονται να ομολόγησαν ότι διέπραξαν με θύμα άτυχο Πακιστανό μετανάστη, η αστυνομία δεν έχει – μέχρι στιγμής – προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση.

Παρά το γεγονός ότι οι ρατσιστές δολοφόνοι συνελήφθησαν μαζί με τα δολοφοινικά μαχαίρια που έστειλαν στον άλλο κόσμο τον μετανάστη. Παρά το ότι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως τον μαχαίρωσαν από πίσω. Παρόλο που οι φονιάδες έβριζαν σκαιότατα τους μετανάστες ακόμα και μετά τη δολοφονία, μπροστά στα μάτια των ανθρώπων της γειτονιάς.

Μάλιστα, οι πρώτες “διαρροές” από την αστυνομία κάνουν λόγο για συμπλοκή και αναφέρουν (ως ελαφρυντικά;;;;) τα “επιχειρήματα” των δολοφόνων πως τάχα ο μετανάστης τους έκλεισε το δρόμο με το ποδήλατο και γι’ αυτό τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ. Λες και είναι φυσικό αν ένας μετανάστης τολμήσει να βρεθεί μπροστά σε κάποιον περήφανο ελληναρά να δολοφονείται χωρίς δευτερη κουβέντα. Επίσης οι ίδιες “διαρροές” αναφέρουν πως ο προϊστάμενος του ενός από τους δράστες που είναι πυροσβέστης, αναφέρει πως ουδέποτε είχε εκφράσει ρατσιστικές απόψεις. Μπράβο και εις ανώτερα στην Ελληνική Αστυνομία…

Αν ο μαχαιρωμένος ήταν έλληνας και οι δράστες μετανάστες, θα είχε βουίξει ο τόπος για το “ανθρωποειδές” που αφαίρεσε τη ζωή του φιλήσυχου πολίτη. Το όνομα και οι φωτογραφίες του μετανάστη δολοφόνου θα κυκλοφορούσαν στο δευτερόλεπτο, όπως των οροθετικών γυναικών που αθωώθηκαν εκ των υστέρων, πολλούς μήνες μετά τη διαπόμπευσή τους. Θα είχαν γίνει ενδελεχή ρεπορτάζ στη γειτονιά από όλα τα μεγάλα ΜΜΕ που για καμιά βδομάδα στα κεντρικά τους δελτία θα μιλούσαν με συγγενείς του αθώου θύματος. Η Χρυσή Αυγή θα είχε προσπαθήσει να λυντσάρει το δράστη και κανένας νεοναζί δεν θα συλλαμβάνονταν από την αστυνομία. Αυτά και άλλα πολλά “αυτονόητα” που ο καθένας μπορεί να φανταστεί.

Όμως τώρα; Ακόμα περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα Πετράλωνα. Και εις ανώτερα κε Δένδια. Ευτυχώς ο μαζικός ξεσηκωμός της τοπικης κοινωνίοας και οι καταδίκες του ρατσιστικού εγκλήματος από πλήθος κοινωνικών και πολιτικών φορέων δεν σας αφήνουν πολλά περιθώρια. Περιμένουμε λοιπόν ακόμα την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον….

Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” 16:00, 17/1/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου