Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Πόρτα έφαγε η Χρυσή Αυγή από την εκκλησία στην Πάτρα!

«Να δώσουμε τρόφιμα εν όψει Χριστουγέννων σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη, όμως αυτό θα πρέπει να γίνει μόνο σε Έλληνες». Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν και… αυτή τη φορά τα μέλη της Χρυσής Αυγής στην Πάτρα, όταν προσέγγισαν τους ιερείς μεγάλης ενορίας, η οποία διαθέτει και μία ιδιαίτερα δραστήρια Τράπεζα Τροφίμων και διανέμει τακτικά τρόφιμα και ενδύματα σε άπορους.

 Όπως γράφει στο πρωτοσέλιδο σημερινό του δημοσίευμα ο «Ημερήσιος Κήρυκας» σύμφωνα με πληροφορίες, η προσέγγιση έγινε από εκπροσώπους της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στους ιερείς της συγκεκριμένης Εκκλησίας και ουσιαστικά αυτό που ζήτησαν είναι να διαθέσουν εν όψει και των Χριστουγέννων μεγάλες ποσότητες τροφίμων όμως αυτό θα γινόταν υπό… δύο όρους!

Ο πρώτος είναι πως τα τρόφιμα θα δίνονταν αποκλειστικά σε Έλληνες, ενώ η Χρυσή Αυγή θα αναλάμβανε και την επικοινωνιακή διαχείριση, δηλαδή θα φαινόταν ως πρωτοβουλία δική της ως κόμμα.

Οι ιερείς φυσικά, ευγενικά και πολύ σωστά, αρνήθηκαν, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να γίνει διαχωρισμός των ενδεών συνανθρώπων μας σε Έλληνες και μη και επιπλέον ούτως ή άλλως η Εκκλησία έχει ενεργό ρόλο σε τέτοιες προσπάθειες, και έτσι δεν μπορεί να μην εμφανιστεί. Επιπλέον τους επεσήμαναν πως αν δεν αποσύρονταν αυτοί οι όροι, φυσικά και δεν θα μπορούσαν να κάνουν τη διανομή.

Ερωτηθείς ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος για το περιστατικό, ο οποίος ανέφερε πως δεν ήταν ενημερωμένος τουλάχιστον μέχρι χθες βράδυ για αυτό -κάτι που, στο μεταξύ, ενδεχομένως θα έχει συμβεί-, ωστόσο επιβεβαίωσε ότι η θέση της Εκκλησίας είναι πως δεν κάνει διακρίσεις, φυλετικές ή άλλου είδους και ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι ιερείς αγκαλιάζουν όλους, εξίσου τους ανθρώπους και με τον ίδιο τρόπο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου