Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Αγρίνιο: έκραζαν τους Χρυσαυγίτες απ' τα μπαλκόνια

To σχετικό δημοσίευμα στην τοπική ιστοσελίδα χωρίς βέβαια να υιοθετούμε την οπτική ή τα συμπεράσματά του:

Τόσο τα μέλη της Χ.Α. που νωρίτερα διένειμαν τρόφιμα "μονό για Έλληνες", όσο και οι αντεξουσιαστές που οργάνωσαν συγκέντρωση, μετά από πορείες, διαλύθηκαν χωρίς να προκληθούν επεισόδια

Τα μέλη της Χ.Α. , περίπου 100 με 150 άτομα, με επικεφαλής τον βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση , μετά τη διανομή τροφίμων στον Άγιο Κωνσταντίνο, προχώρησαν σε πορεία σε δρόμους του Αγίου Κων/νου, φωνάζοντας συνθήματα κατά των αναρχικών, κατά των αλλοδαπών αλλά και της Αριστεράς. Να σημειωθεί πως την δράση της διανομής τροφίμων παρακολουθούσαν στην κεντρική πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου, εκτός από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν προκάλεσαν όμως κάποιοι επεισόδιο.

(σ. left.gr: αυτό το λέει έτσι το agriniopress.gr, άγνωστο τι θα μπορούσε να εννοεί!)
Κατά τη διάρκεια της πορείας, υπήρχαν και κάτοικοι της περιοχής που από τα μπαλκόνια τους αποδοκίμασαν τους Χρυσαυγίτες, που απάντησαν χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια.

Σχεδόν ταυτόχρονα, ομάδα περίπου 100 αντιεξουσιαστων που νωρίτερα είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Δημάδη, ξεκίνησε και αυτή πορεία, προς το πάρκο, με αποτέλεσμα να εκφραστούν φόβοι πως οι δυο πορείες θα συναντηθούν, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγονταν!

Το βίντεο με τον εμετικό θίασο των χρυσαυγιτών εδώ 

Οι αντιεξουσιαστές στη συνέχεια, κινήθηκαν προς Άγιο Δημήτριο και εκεί συγκεντρώθηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ, για να ανακόψουν τυχόν επίθεση προς τα γραφεία της Χ.Α., την στιγμή μάλιστα που στην περιοχή, υπήρχε πολύ έντονη κίνηση από οχήματα και πολίτες, που κοιτούσαν με περιέργεια την κινητικότητα αυτή.

Τελικά η πορεία των αντιεξουσιαστών γύρισε πίσω και κατέληξε ξανά στην πλατεία Δημάδη και όπως φαίνεται τόσο η "δράση" της Χ.Α. όσο και η "αντίδραση" από πλευράς αντιεξουσιαστων και άλλων πολιτών έληξαν χωρίς παρατράγουδα, γεγονός που φοβούνταν ιδιαίτερα οι αστυνομικές δυνάμεις, ειδικά σήμερα που το κέντρο του Αγρινίου, ήταν γεμάτο κόσμο και οχήματα και με τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα ανοιχτά. H αστυνομία νωρίτερα σήμερα το πρωί προχώρησε σε 3-4 προληπτικές προσαγωγές ατόμων τα οποία στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.

Τελικά, τα μέλη της Χ.Α. κατέληξαν και πάλι στην πλατεία του Αγίου Κων/νου και αφού μάζεψαν ρόπαλα, σημαίες, ασπίδες κλπ, τα περισσότερα μετέβησαν στα γραφεία τους, για περιφρούρηση.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου