Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Έλληνας μετανάστης ζούσε επί 6 μήνες στο αεροδρόμιο του Μονάχου


Σε μια δραματική και ρεαλιστική εκδοχή του “The Terminal”, Έλληνας μετανάστης διέμενε επί έξι μήνες μαζί με τη σύντροφο του και τo παιδί του στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Την υπόθεση του Έλληνα από τη Θεσσαλονίκη που μετανάστευσε στη Γερμανία προκειμένου να βρει δουλειά, αποκάλυψε η εφημερίδα «Suddeutche Zeitung» στην οποία αφηγείται την ιστορία του. Το ζευγάρι προσπάθησε να βρει δουλειά αλλά καθώς δεν είχαν αρκετά χρήματα, δεν μπόρεσαν να ενοικιάσουν σπίτι, απαραίτητη προϋπόθεση στη Γερμανία για να εξασφαλίσει κάποιος άδεια εργασίας. Έτσι εγκλωβίστηκαν στο αεροδρόμιο με την ανοχή των αρχών, όπου παρέμεναν τους τελευταίους έξι μήνες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΔΟΥΜΑΝΗΣ 4.12.2012 | 10:54 Έλληνας μετανάστης ζούσε επί 6 μήνες στο αεροδρόμιο του Μονάχου Το ελληνικό "Terminal" ΣΧΟΛΙΑ (1) 53 Magnify Image Σε μια δραματική και ρεαλιστική εκδοχή του “The Terminal”, Έλληνας μετανάστης διέμενε επί έξι μήνες μαζί με τη σύντροφο του και τo παιδί του στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Την υπόθεση του Έλληνα από τη Θεσσαλονίκη που μετανάστευσε στη Γερμανία προκειμένου να βρει δουλειά, αποκάλυψε η εφημερίδα «Suddeutche Zeitung» στην οποία αφηγείται την ιστορία του. Το ζευγάρι προσπάθησε να βρει δουλειά αλλά καθώς δεν είχαν αρκετά χρήματα, δεν μπόρεσαν να ενοικιάσουν σπίτι, απαραίτητη προϋπόθεση στη Γερμανία για να εξασφαλίσει κάποιος άδεια εργασίας. Έτσι εγκλωβίστηκαν στο αεροδρόμιο με την ανοχή των αρχών, όπου παρέμεναν τους τελευταίους έξι μήνες. Magnify Image Ο Έλληνας και η Βουλγάρα σύντροφός του περνούν με το γιό τους καθημερινά από τον έλεγχο διαβατηρίων, έχοντας ως μοναδικό περιουσιακό στοιχείο τις βαλίτσες τους, κάνουν μπάνιο στις τουαλέτες του αεροδρομίου και κοιμούνται σε καρέκλες στην αίθουσα αναμονής. Τον τελευταίο καιρό, όταν τελείωσαν τα χρήματα τους άρχισαν να πλένουν τα πιάτα και τα ποτήρια σε μαγαζιά του αεροδρομίου και να μαζεύουν μπουκάλια και να τα πουλάνε για να εξοικονομήσουν τα προς το ζην.
Η απίστευτη περιπέτεια του ζευγαριού έγινε πρώτο θέμα στα γερμανικά ΜΜΕ με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, να τους προσφερθεί στέγη, άγνωστο από ποιόν. Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου