Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Κατέθεσε ο χρυσαυγίτης βουλευτής-πορτιέρης του Σαξώνη για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης

 Αρνείται ότι υπήρξε πορτιέρης σε μαγαζί του κατηγορούμενου και δηλώνει έκπληκτος για την εμπλοκή του πρώην συναδέλφου του στο σκάνδαλο.

Συνεχίζεται η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, για την υπόθεση του οικονομικού σκανδάλου στην Θεσσαλονίκη.

Σήμερα, κατέθεσε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής και πρώην δημοτικός υπαλλήλους, Αντώνης Γρέγος. Ο άλλοτε διαχειριστής πληρωμών του δήμου είπε ότι εξεπλάγη όταν αποκαλύφθηκε ότι «πρωταγωνιστής» της υπεξαίρεσης ήταν ο Παναγιώτης Σαξώνης. «Σε καμία περίπτωση δεν μας πήγε το μυαλό εκεί», είπε, τονίζοντας, πάντως, ότι του είχε κάνει εντύπωση η συχνότητα πληρωμής των εισφορών και η προτεραιότητα που δινόταν στον Π. Σαξώνη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Σαξώνης άρχισε να παρουσιάζει τα πλούτη του το 2000, ενώ σχετικά με προηγούμενη κατάθεση μάρτυρα ότι ο ίδιος δούλευε σε νυχτερινό μαγαζί του Π. Σαξώνη, ο Αντ. Γρέγος απάντησε ότι πήγαινε ως απλός θαμώνας.

Σε ερώτηση για το εάν ο Π. Σαξώνης είχε σχέσεις με τον τέως δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο, ο μάρτυρας απάντησε ότι δεν γνωρίζει. «Ίσως είχαν ένα γεια, όπως με όλους τους άλλους υπαλλήλους, αλλά δεν τον έβλεπα να μπαίνει στο γραφείο του».

Ο πρώην δημοτικός υπάλληλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Π. Σαξώνης δεν μπορούσε να είχε «στήσει» μόνος του όλο το σκάνδαλο και ότι πιθανό να είχε συνεργούς εκτός δήμου.

Εντύπωση, πάντως, προκάλεσε η παρότρυνση του προέδρου του δικαστηρίου Γ. Αποστολάκη να μιλήσει ξεκάθαρα και με ονόματα. «Είσαι εκπρόσωπος του ελληνικού Κοινοβουλίου. Ακούω το κόμμα σου να φωνάζει στη Βουλή κατά της διαφθοράς. Εδώ θα πολεμήσεις τη διαφθορά, όχι με φωνές», είπε στο βουλευτή, μιλώντας του στον ενικό.

Η δίκη θα συνεχιστεί την προσεχή Τρίτη.

Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου