Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Οι εργαζόμενοι μαθητές απομόνωσαν τραμπούκο χρυσαυγίτη

Πληρωμένη απάντηση από τους ίδιους τους εργαζόμενους μαθητές στο εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών πήρε χρυσαυγίτης που φοιτά στο σχολείο, όταν προσπάθησε με απειλές και εκφοβισμό να εμποδίσει εξόρμηση του ΠΑΜΕ για την πανεργατική απεργία της Πέμπτης. Το συνεργείο με τους νεολαίους εργαζόμενους που βρέθηκε έξω από το ΕΠΑΛ στις 17 Οκτώβρη με το απεργιακό κάλεσμα του ΠΑΜΕ, δέχτηκε επίθεση από τον χρυσαυγίτη, που ανήκει στον πυρήνα των Γιαννιτσών.

Με θράσος απαίτησε από τους νεολαίους να βγουν έξω από τον προαύλιο χώρο του σχολείου, να μη μοιράσουν τις προκηρύξεις στους μαθητές, που σημειωτέον είναι όλοι εργαζόμενοι, γιατί «αλλιώς αυτός θα επιβάλλει το νόμο». Φωνάζοντας οργισμένα «έξω από δω παλιοκομμούνια», έφτασε να απειλήσει ότι «αν δεν το κάνουν αμέσως, θα φύγουν από εκεί με κομμένα τα κεφάλια»!

Απάντηση έδωσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μαθητές. Απαίτησαν από το χρυσαυγίτη να σταματήσει τις απειλές, λέγοντας ότι δεν μπορεί να παίζει η «Χρυσή Αυγή» το ρόλο της αστυνομίας μέσα στα σχολεία. Οι ίδιοι κάλεσαν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ να μείνουν και να ενημερώσουν και τους υπόλοιπους μαθητές που δεν είχαν έρθει ακόμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου