Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Η χρυσή αυγή ασφαλιστική δικλείδα του κεφαλαίου

Σήμερα όλοι οι ΄προοδευτικοί΄ άνθρωποι διερωτούνται για το πως έφτασε η χρυσή αυγή στα ποσοστά που έφτασε και παράλληλα δεν κρύβουν την ανησυχία τους για μία ενδεχόμενη διακυβέρνηση της χώρας, από αυτό το ναζιστικό μόρφωμα.

 Ας δούμε, όμως, την πραγματικότητα κατάμουτρα. Η χρυσή αυγή, είναι (εκτός από όλα τα άλλα) ένα κόμμα που υπηρετεί το κεφάλαιο. Ότι και να γίνει οι τράπεζες και οι πολυεθνικές θα είναι ασφαλείς μαζί του. Συνεπώς, δεν έχουν σε καμία περίπτωση τον τρόμο που δείχνει να έχει ο κάθε ''δημοκράτης'' πολίτης.

 Γιατί όμως το σύστημα (κόμματα, ΜΜΕ, εταιρείες) γιγάντωσαν αυτό το ναζιστικό μόρφωμα? Γιατί, το αφήσαν να εξελιχθεί σε κόμμα εξουσίας? Γιατί, δεν το βγάλαν εκτός νόμου?

 Η απάντηση είναι απλή, η χρυσή αυγή είναι η ασπίδα του συστήματος. Είναι ο αμυντικός μηχανισμός του, που θα φροντίσει στην συντήρηση του. Με άλλα λόγια το σύστημα, έπλασε έναν αντίπαλο, ο οποίος είναι χειρότερος και από αυτό το ίδιο. Έφτιαξε ένα έκτρωμα, το οποίο φρόντισε να το γιγαντώσει, ώστε να παρουσιάζεται το ίδιο ως η μόνη ελπίδα για να διασώσει την ''δημοκρατία''.

 Έτσι, με επιμελής προσπάθειες, μέσα από τεράστια προπαγάνδα, η χρυσή αυγή, από κει που εισέπραττε μόνο ροχάλες, βρήκε πιστούς οπαδούς. Δεν ήταν δύσκολο, να στηθεί το παιχνιδάκι. Τι πιο καλή διαφήμιση από το να σε κατηγορεί ο Πρετεντέρης? Τι πιο καλό από το να σε αποκαλεί φασίστα ένας νεοδημοκράτης?

Βέβαια, το σύστημα δεν είναι τόσο χαζό, για να βάλει την Χρυσή Αυγή στην βουλή φρόντισε να ανοίξει τον δρόμο μέσω του ΛΑΟΣ. Έτσι, οι ακραίες ιδεολογίες φυλετικού μίσους είχαν ήδη σερβιριστεί στον κόσμο, με ένα πιο light περιτύλιγμα!

Τί κατάφερε με όλο αυτό το παιχνιδάκι? Σχεδόν τα πάντα! Πλέον ο κόσμος είναι διχασμένος. Οι χρυσαυγίτες ρίχνουν το γάντι ακόμη και για εμφύλιο πόλεμο! Ο Σαμαράς μπορεί να βρίσκεται στην εξουσία ως δημοκράτης και κάποια παράσιτα όπως το ΠΑΣΟΚ να κάνουν αντιπολίτευση ακόμη....

Ο κόσμος, για μία φορά ακόμη εξαπατήθηκε αφού βρήκε νέους λαοπλάνους να τον πουλάνε ελπίδα. Για μία ακόμη φορά βρίσκει λάθος τρόπο για να λύσει τα προβλήματα του, αγνωόντας επαναστατικές προοπτικές. Παράλληλα, οι πολιτικοί τσαρλατάνοι και τα κομματόσκυλα που καταλήστεψαν την χώρα, μπορούν να αναπαύονται στην εξουσία, καθώς θα παρουσιάζονται ως οι μόνοι σωτήρες κόντρα στους νεοναζί. Το τέλειο ψευτοδίλλημα....

 ΥΓ : Όσον αφορά το ΚΚΕ, αποδείχτηκε προφήτης ο Δημήτρης Κουφοντίνας, όταν πριν από πολλά χρόνια δήλωσε, ότι αυτός σε σχέση με την κοινοβουλευτική αριστερά είναι η αριστερά που όταν τρώει σφαλιάρα στο ένα μάγουλο δεν γυρίζει και το άλλο, αλλά δίνει κλωτσιά στο καλάμι.

 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου