Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Αντιφασιστική πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Αντιφασιστική πορεία στα πλαίσια των τελευταίων οργανωμένων αντιφασιστικών-αντιεκλογικών δράσεων έγινε το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας.

Περίπου 250 αντιφασίστες/αντιφασίστριες ξεκινήσαμε απο την περιοχή του Αγίου Πάυλου, πέρασε κοντά απο τα καλά φυλαγόμενα όπως αποδείχθηκαν γραφεία της Χ.Α , συνέχισε η πορεία στην Λιοσίων και λίγο πριν την Αττική έστριψε προς την Αχαρνών. Η πορεία απο την αρχή ακολυθούνταν απο 2 διμοιρίες ΜΑΤ ενω πάνω απο 50 δίκυκλα ερχόντουσαν χωρισμένοι απο πίσω και στα παράλληλα στενά της πορείας.

Στο ύψος της Μιχ. Βόδα δίποδα με στολή ΔΙΑΣ έριξαν κροτου λάμψης στην πορεία ενώ πίσω έπεσε και ένα δακρυγόνο. Παρόλα αυτά η πορεία δεν έσπασε και βγήκε στην Αχαρνών στρίβοντας προς 'Αγιο Παντελεήμονα. Σταμάτησε λίγο στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα όπου και εκεί όπως και σε όλη την διαδρομή γραφτηκαν συνθήματα , πατήθηκαν φασιστικά υπολείμματα και πέσανε εκατοντάδες τρικάκια. Συνέχισε στρίβωντας προς την Αριστοτέλους και τερμάτισε στην πλατεία Βικτωρίας.

Παρόλη την προκλητική στάση κυρίως των ΔΙΑΣ που έφυγαν απο την γραμμή έξω απο το τμήμα και πλησίασαν ρίχνοντας κρότου λάμψης η πορεία δεν έσπασε και συνέχισε μέχρι το σημείο και με βάση την διαδρομή που είχε αποφασιστεί.

Οι περιφρουρήσεις πίσω και πλάγια κράτησαν καλά και σε απόσταση (αν εξαιρέσουμε το περιστατικό στην Βοδα που στο πλάι υπήρξε μια αναστάτωση, μιας και κανεις δεν περίμενε τόσο απροκάλυπτα να ρίξουνε κρότου λάμψης) και νομίζω ότι πήγανε πολύ καλά, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ με άτομα που κάνανε του κεφαλιού τους αγνοώντας τις περιφρουρήσεις κάνωντας ότι τους κατέβει βάζοντας σε κίνδυνο ολόκληρη την πορεία, αρνούμενοι να ακούσουν τις συστάσεις των συντρόφων που είχαν αναλάβει τις περιφρουρήσεις.

Θα πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι η περιφρούρηση παίζει κάποιο ρόλο και δεν είναι εκεί για μόστρα και ούτε ο καθένας κάνει ότι θέλει παίρνοντας όλον τον κόσμο στον λαιμό του.

ΠΗΓΗ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου