Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - 2ος Φάκελος: Παρουσίαση Υποψηφίων

"Στην έρευνα που πρόκειται να ακολουθήσει,
εντοπίσαμε και καταγράψαμε μερικές από τις πιο
τρανταχτές υποψηφιότητες της Χρυσής Αυγής,
με έμφαση στις ιδεολογικές πεποιθήσεις τους
αλλά και τις ευρύτερες ενασχολήσεις τους
στα πλαίσια του «εθνικιστικού αγώνος»."


undefined
Τις τελευταίες εβδομάδες το διαδίκτυο κατακλύστηκε από απροσδιόριστου αριθμού άρθρα που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο να εισέλθει στο κοινοβούλιο η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή (ΧΑ). Δεκάδες ντοκουμέντα μέσα από χρυσαυγίτικα έντυπα που αποδεικνύουν χωρίς αμφιβολία το νεοναζιστικό και εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης δημοσιεύτηκαν στα blogs και στα social medias, προκαλώντας σοκ σε όσους δεν γνώριζαν τον βίο και την πολιτεία της. Τα ντοκουμέντα αυτά αναδημοσιεύτηκαν στη συνέχεια και από αρκετές εφημερίδες και περιοδικά.


Ένα από τα άρθρα που έκανε τον γύρο του διαδικτύου ήταν το αφιέρωμα του JUNGLE-Report «Φάκελος Χρυσή Αυγή» , το οποίο παρέθετε μια σειρά αδιάψευστων στοιχείων, τεκμηριώνοντας τη βαθιά φιλοχιτλερική, σατανοπαγανιστική και γερμανοτσολιάδικη ψυχή της Χ.Α. που μάταια προσπαθεί σήμερα να αποκρύψει, προς άγραν χριστιανορθόδοξων και πατριωτικών ψήφων.

Εύλογα γεννήθηκε το ερώτημα σε όσους για πρώτη φορά ήρθαν σε επαφή με το εμετικό παρελθόν της Χ.Α., πώς κατάφερε μια συμμορία που 15 και 20 χρόνια πριν ήταν ταυτισμένη με ότι πιο περιθωριακό και χουλιγκανικό κινιόταν στις γειτονιές της Αθήνας, να διεκδικεί, και μάλιστα με αξιώσεις, την είσοδό της στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Οι εξηγήσεις που έχουν δοθεί για την άνοδο των φασιστοειδών είναι πολλές: αύξηση εγκληματικότητας ως συνέπεια των πολιτικών του Μνημονίου, ανεπάρκεια κρατικού μηχανισμού ως προς την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, ανασφάλεια των μικρομεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, υποβάθμιση ζωής στο κέντρο της Αθήνας, πλήρης αναξιοπιστία των δυο μεγάλων κομμάτων, διάχυση ρατσισμού από τα ΜΜΕ, ραγδαίος εκφασισμός της πολιτικής ζωής και πολλά άλλα.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου