Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Αφισοκόλληση κατά του ρατσισμού στη Λαμία

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΓΙΝΕ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟ ΞΕΚΟΛΙΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΦΙΣΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΦΙΣΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΙΚΕ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ


ΟΣΟ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ

ΤΟΣΟ ΘΑ ΣΕ ΝΤΟΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΡΑΤΣΙΣΜΟ



Το σύστημα ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης ασκεί ρατσιστική προπαγάνδα προκειμένου να διασπάσει τους καταπιεσμένους από τη κοινή αντίσταση «ντόπιων» και «ξένων» ακολουθώντας τη τακτική του διαιρεί και βασίλευε. Προσπαθεί για τα δεινά και τα ελαττώματα που γεννά η ίδια η κοινωνία να τα αποδώσει αίτια φυλετικά και όχι ταξικά που είναι και η βασική αιτία. Φυσικό επόμενο είναι εκεί που υπάρχει φτώχεια και εξαθλίωση να παρατηρoύνται και φαινόμενα εγκληματικότητας, σε ένα κόσμο που τα μεγαλύτερα εγκλήματα διαπράττονται από τα πολιτικά και οικονομικά αφεντικά και είναι νόμιμα.

Υπεύθυνοι για την ανεργία και τη φτώχεια είναι οι καπιταλιστές και όχι οι μετανάστες. Εκ των πραγμάτων καπιταλισμός χωρίς καθόλου ανεργία δεν υφίσταται είναι εγγενές φαινόμενο του συστήματος και χρησιμοποιείται ως φόβητρο και εκβιαστικό μέσω για την ευκολότερη επιβολή σκληρότερων εργασιακών καθεστώτων. Παράλληλα το κράτος υποθάλπει και αφήνει ανεξέλεγκτες τη δράση ρατσιστικών επιθέσεων από φασιστικές συμμορίες και προβαίνει σε επιχειρήσεις σκούπα της αστυνομίας σε μετανάστες (παίζοντας το παιχνίδι του ποντικού και της γάτας) στοχεύοντας όχι στη λύση κάποιου προβλήματος αλλά μέσω της τρομοκράτησης στην εκβιαστική πειθάρχηση μεταναστών στις συνθήκες εξαθλίωσης.

Τα συντηρητικά κοινωνικά κομμάτια που το σύστημα έχει καταφέρει να τα οδηγήσει στην εξατομίκευση πολλές φορές υιοθετούν ρατσιστικές αντιλήψεις αδυνατώντας να αντισταθούν στους πραγματικούς φταίχτες, δημιουργώντας συνθήκες κοινωνικού κανιβαλισμού.

Ο ρατσισμός μπορεί να επιφέρει περιθωριοποίηση και όταν υπάρχει περιθώριο δημιουργούνται ευνοϊκότερες συνθήκες για μεγαλύτερη εκμετάλλευση. Στη περιθωριοποίηση συμβάλουν και τα αντί μεταναστευτικά νομοσχέδια τα οποία κρατούν πολλούς μετανάστες σε μια διαρκή ομηρία αποτρέποντας τους να σηκώσουν κεφάλι ενώ παράλληλα συμβάλουν πολλοί από αυτούς στη παραγωγή πλούτου, έτσι δημιουργούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας .

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι τραπεζίτες οι βιομήχανοι και οι κυβερνήσεις παγκοσμίως φορτώνουν την οικονομική κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν σε «ντόπιους» και «ξένους» εργάτες με μειώσεις μισθών και ανεργία, ενώ αυτοί παράλληλα διασφαλίζουν τα κέρδη τους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μεταναστεύσει είτε για οικονομικούς λόγους είτε προέρχονται από χώρες που είναι εμπόλεμες ζώνες όπως το Ιράκ και το Αφγανιστάν στα οποία έχει συνεργήσει σε στρατιωτικές επεμβάσεις και το Ελληνικό κράτος. Μη ξεχνάνε κάποιοι ότι στο παρελθόν Ελληνικοί πληθυσμοί αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν δεχόμενοι και αυτοί ρατσισμό και λαός ο οποίος ξεχνά ή δε γνωρίζει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να τη ξαναζήσει. Αν ήσουν εσύ στη θέση τους τι θα έκανες?

Να συλλογικοποιηθούμε και να αντισταθούμε απέναντι στους δυνάστες των ζωών μας χωρίς πλαστούς φυλετικούς διαχωρισμούς για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και κοινωνικούς αποκλεισμούς.



ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ



Συλλογικότητες Λαμίας



22 Μάρτη παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου