Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Καταγγελίες για «τάγματα εφόδου» και επιθέσεις της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά









Επίθεση σε μέλη του ΣΕΚ και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους από μέλη της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει η δημοτική παράταξη «Ανταρσία στο Λιμάνι». Η επίθεση σημειώθηκε το Σάββατο το μεσημέρι στη Σωτήρος στο κέντρο του Πειραιά. Ένα από τα θύματα της επίθεσης, ο Δημήτρης Αργυροκαστρίτης, μίλησε στο tvxs.gr.


Δύο ακόμα μέλη του ΣΕΚ και υποψήφιοι της δημοτικής παράταξης «Ανταρσία στο Λιμάνι», οι Αντώνης Αλφιέρης και Ελπίδα Καμπάνη, δέχτηκαν την επίθεση των μελών της Χρυσής Αυγής.

Τα τρία μέλη του ΣΕΚ πραγματοποιούσαν πολιτική παρέμβαση-ενημέρωση στη Σωτήρος για το μεγάλο αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό συλλαλητήριο της 17ης Μαρτίου. Περίπου είκοσι άτομα της Χρυσής Αυγής τους επιτέθηκαν χτυπώντας τους, σπάζοντας το τραπεζάκι και σκίζοντας το ενημερωτικό υλικό.

Ο Δημήτρης Αργυροκαστρίτης μιλώντας στο tvxs.gr κάνει λόγο για «προσχεδιασμένη επίθεση». «Ήταν ένα τάγμα εφόδου για να μας τρομοκρατήσουν γιατί μοιράζαμε υλικό και ενημερώναμε τον κόσμο για το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο της 17ης», προσθέτει.

«Ήρθαν απευθείας πάνω μας. Μας τρομοκράτησαν, έσπασαν το τραπεζάκι, έσκισαν τα φυλλάδια, μας χτύπησαν και μας έβρισαν», καταγγέλλει ο Δημήτρης Αργυροκαστρίτης και επαναλαμβάνει πως «ήταν τάγμα εφόδου». «Είχαν και ξεκάθαρους συντονιστές της επίθεσης», σημειώνει.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Ανταρσία στο Λιμάνι», τα μέλη της Χρυσής Αυγής «έφυγαν κάτω από τις διαμαρτυρίες κόσμου από τα μαγαζιά και τα φροντιστήρια και πήγαν στο ορμητήριο που τους έχει διαθέσει η Ασφάλεια στη περιοχή, τα δήθεν «Γραφεία» τους».

«Από τότε που άνοιξαν τα γραφεία τους στον Πειραιά έχουν κάνει διάφορα. Ξυλοδαρμούς μεταναστών, μελών νεολαίας και παρελάσεις στο κέντρο του Πειραιά. Ορμητήριό τους είναι τα γραφεία τους», σημειώνει ο Δημήτρης Αργυροκαστρίτης στο tvxs.gr.

Επιπλέον καταγγέλλει πως την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου μέλη της Χρυσής Αυγής εισέβαλλαν σε σπίτι μεταναστών στην Ευαγγελίστρια και χτύπησαν άσχημα δύο άτομα. Μάλιστα ο ένας μετανάστης παραμένει ακόμα στο νοσοκομείο. «Πρόκειται για ρατσιστικό πογκρόμ», σημειώνει και προσθέτει πως «έχουν στόχο να κάνουν στον Πειραιά αυτό που έχουν κάνει στον Αγ. Παντελεήμονα και στη Νίκαια».

Η «Ανταρσία στο Λιμάνι» αναφέρει πως «στη Νίκαια και στου Ρέντη (στην περιοχή του Village) οι επιθέσεις εξελίσσονται σε υπόθεση ρουτίνας, με στόχο τους μετανάστες που ζουν και δουλεύουν εκεί».

Η δημοτική παράταξη, με έδρα στο δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά, ζητά από κάθε μορφής συλλογικότητα που μάχεται ενάντια στην φτώχεια και τον ρατσισμό «να καταδικάσουν τις νεοναζιστικές επιθέσεις» και «να απαιτήσουν να κλείσουν τα «γραφεία» -ορμητήρια» της Χρυσής Αυγής.

Εν τω μεταξύ, με αφορμή τις τελευταίες επιθέσεις τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πειραιά σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν φορείς, κόμματα και δημοτικές παρατάξεις, αλλά και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. «Αποφασίστηκε η διοργάνωση ενός αντιφασιστικού συλλαλητηρίου το Σάββατο, 10 Μαρτίου, στις 12 μμ στον Πειραιά στην πλατεία Κοραή», αναφέρει ο Δημήτρης Αργυροκαστρίτης.

Το κάλεσμα για το αντιφασιστικό αντιρατσιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται από: το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Σωματείο Εργαζομένων Σκαραμαγκά «ΤΡΙΑΙΝΑ», το Σύλλογο Φοιτητών Παν. Πειραιά, το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, Συλλόγους Εκπαιδευτικών, Συλλόγους Εργαζομένων Δήμου Κερατσινίου, Συλλόγους Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας, την Ανοιχτή Συνέλευση Πειραιά, το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, την Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση Πειραιά- Ανταρσία στο Λιμάνι, την Κίνηση «Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή» Πειραιά, την Ένωση Μεταναστών Εργατών, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΣΕΚ, το ΚΚΕ(μ-λ), το ΣΥΡΙΖΑ, τη Συμμαχία στον Πειραιά, το Λιμάνι της Αγωνίας, και το Ξεκίνημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου