Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Η Εθνικιστική βλακεία δε γνωρίζει σύνορα Η Εθνικιστική βλακεία δε γνωρίζει σύνορα-Είναι το ίδιο επικίνδυνη για τους λαούς σε Ελλάδα και σε Δημοκρατία

Η Εθνικιστική βλακεία δε γνωρίζει σύνορα-Είναι το ίδιο επικίνδυνη για τους λαούς
σε Ελλάδα και σε Δημοκρατία της Μακεδονίας

Η επίδειξη ακραίας εθνικιστικής βλακείας με την μετονομασία οδών και αεροδρομίων, η εγκατάσταση τεράστιων αγαλμάτων και αψίδων, αγαπημένο σπορ των αστικού καθεστώτος στη γειτονική χώρα, βρίσκει την συνέχεια της και στην ελληνική επικράτεια. Μετά τη δαιμονική διασπορά των ονομάτων που είχαν αναφορά στο Μακεδονικό παρελθόν και τη διάδοση των όποιων συμβόλων της μακεδονικής δυναστείας, που σημάδεψε την καλλιέργεια της κατασκευασμένης εικόνας περί τρισχιλιόχρονης διαδρομής του ελληνικού έθνους μέσα στο χρόνο, υλοποιώντας την ανάγκη του αστικού κατεστημένου για καλλιέργεια κλίματος εθνικής ενότητας και αποπροσανατολισμού του κόσμου της εργασίας από την αντιδραστική αντεργατική επίθεση που σημάδεψε όλη τη δεκαετία του τέλους του προηγούμενου αιώνα, τώρα γράφονται τα νέα, το ίδιο αηδιαστικά, επεισόδια.

Με σημαία και Διακύβευμα τον Αλέξανδρο!

Χαρακτηριστικά τα όσα συμβαίνουν στα βόρεια προάστια των Αθηνών όπου κατατέθηκε πρόταση από ομάδα πολιτών για μετονομασία της οδού 17ης Νοέμβρη, εκ των κεντρικότερων του Δήμου Χολαργού- Παπάγου, σε οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ένταση του εθνικισμού και της πολεμοκαπηλείας καλλιεργείται από την κυρίαρχη ελίτ ενώ επιβάλλεται ένας πρωτόγνωρος κοινωνικός και εργατικός μεσαίωνας, όταν εμπορευματοποιούνται και ιδιωτικοποιούνται τα πάντα. Μάλιστα, αυτή την εποχή έχει ανάγκη πολύ περισσότερο από ποτέ το κεφάλαιο να ξαναγράψει και να οικειοποιηθεί το ιστορικό παρελθόν, να διαγράψει τις κορυφαίες αγωνιστικές στιγμές του λαού μας, όπως ήταν η Εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ο Σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός θέλει να σβήσει την ιστορική μνήμη, των εξεγέρσεων που ρίχνουν χούντες, για να μας αποδυναμώσουν στην πάλη μας απέναντι στην πραξικοπηματική κυβέρνηση των τραπεζιτών, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ακροδεξιού συνεργάτη, τους ΛΑΟΣ. Θέλουν να ξεχάσουμε το «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία» που ο λαός το ξαναθυμάται φωνάζοντάς το στις πλατείες μαζί με το «η χούντα δεν τελείωσε το 73'». Θέλουν να ξεχάσουμε το «Έξω οι ΗΠΑ- έξω το ΝΑΤΟ», τη στιγμή που η κοινωνία πεινά, που στα σχολεία δεν έχουν θέρμανση και βιβλία, που στην κυβέρνηση βρίσκονται υπερασπιστές του Μεταξά και του Παπαδόπουλου. Να ξεχάσουμε τους αγώνες μας για κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική απελευθέρωση.

Όμως ο εργαζόμενος λαός συνεχίζει να γράφει ιστορία.
Και η ιστορία πάντα σφραγίστηκε από την ταξική πάλη.
Εξάλλου, οι πιο ωραίες, ανατρεπτικές σελίδες, που όλοι έχουμε ανάγκη, δεν έχουν γραφτεί ακόμη!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ.6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου