Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ο Πολατίδης (ΛΑΟΣ) καταθέτει αγωγή για μάθημα ρατσισμού σε γυμνάσιο!


Τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Ηλία Πολατίδη και όσοι δεν τον ξέραμε τον μάθαμε από την επίθεση που έκανε στον Θόδωρο Αγγελόπουλο λίγες ώρες μάλιστα μετά που πέθανε.

Τότε που είχε πει ότι ο σκηνοθέτης “Έδωσε τη δική του οπτική. Δεν ήταν η οπτική της Ελλάδας. Ήταν η οπτική ενός συγκεκριμένου ακραίου τμήματος της διεθνιστικής και κοσμοπολίτικης αριστεράς, ειδικά μετά το 1990″ (διαβάστε εδώ για να το θυμηθείτε).

Σήμερα ξαναβγαίνει στην επιφάνεια της δημοσιότητας με άλλη μία εξίσου παράλογη και προκλητικά πράξη του για πράξη που έγινε παλιότερα.

Κατέθεσε αγωγή εναντίον του Προεδρείου της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ Σερρών εξαιτίας διδασκαλίας στο σχολείο για το θέμα του ρατσιμού. Όχι, δεν κατέθεσε αγωγή επειδή μία καθηγήτρια δίδαξε τέτοιο μάθημα. Έκανε κάτι χειρότερο. Προσπάθησε να παρέμβει από το παράθυρο, μαζί με τον πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Σερρών του ΛΑΟΣ, πιέζοντας τον Διευθυντή του γυμνασίου να επιπλήξει και να τιμωρήσει την καθηγήτρια!

Από ότι διαβάζουμε σε δημοσίευμα εδώ, η ΟΛΜΕ και η ΕΛΜΕ Σερρών απάντησαν με ανακοίνωση ότι αντιτίθενται στην απαίτηση του Πολατίδη να βάλει… χέρι ο διευθυντής στην καθηγήτρια.

Αυτό που δεν έχουμε απαντήσει είναι πως προκύπτει η αγωγή και – κυρίως – πως στοιχειωθετείται! Γιατί με βάση το ίδιο δημοσίευμα, στις 6/2 εκδικάζεται η αγωγή που έκανε ο βουλευτής ζητώντας από τον πρώην πρόεδρο της ΟΛΜΕ Κώστα Μανιάτη, τον πρώην Γεν. Γραμματέα του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη και τους τότε Αντιπρόεδρους και Γεν. γραμματέα της ΕΛΜΕ Σερρών, Κων. Ψαθάς και Σταυρούλα Σάββα, αντίστοιχα, 50.000 Ευρώ (από τον καθένα!) συν προσωπική κράτηση 6 μηνών, γραπτή δήλωση μετάνοιας για τις πράξεις τους κ.ά.

Η ΑΔΕΔΥ πάντως έβγαλε ανακοίνωση που λέει ότι “Καταγγέλλουμε την παρέμβαση των εκπροσώπων του ΛΑΟΣ στην εκπαιδευτική διαδικασία και την προσπάθειά τους να αμφισβητήσουν την παιδαγωγική αυτονομία των εκπαιδευτικών”.

Αντίστοιχα και στο ίδιο κλίμα, η ΟΛΜΕ σε δική της ανακοίνωση αναφέρει: “Καταγγέλλουμε την προσπάθεια δικαστικής δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης. Καταγγέλλουμε την παρέμβαση των εκπροσώπων του ΛΑΟΣ στην εκπαιδευτική διαδικασία και την προσπάθειά τους να αμφισβητήσουν την παιδαγωγική αυτονομία των εκπαιδευτικών. Καλούμε όλα τα κόμματα και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταδικάσουν την ποινικοποίηση της έκφρασης γνώμης και της συνδικαλιστικής δράσης. Ζητάμε τη δημόσια τοποθέτηση και καταδίκη τόσο της παρέμβασης του βουλευτή στο σχολείο όσο και της ενέργειας του να μηνύσει την ΟΛΜΕ και την ΕΛΜΕ Σερρών”.

ΑΠΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου