Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Κλέβουμε τη «δόξα» των αλλοδαπών

Το αστυνομικό δελτίο των τελευταίων ημερών έχει γίνει σαν τα μεσημεριανά. Κάθεσαι μπροστά στην τηλεόραση και βλέπεις να παρελαύνουν από την οθόνη σου όλα τα μεγάλα ονόματα. Ειδικά εκείνα που βγαίνουν από Θεσσαλονίκη μεριά, είναι πραγματικά εντυπωσιακά και σε καθηλώνουν. Εκεί που ακούς για τον πρώην δήμαρχο ότι ο εισαγγελέας ζητάει την προφυλάκισή του και ο «φτερωτός ιατρός» κινδυνεύει να κάνει παρέα στον ηγούμενο Εφραίμ, στο καπάκι σου έρχεται η άλλη είδηση να σε αποτελειώσει. Πενήντα τρία άτομα συνελήφθησαν κατηγορούμενοι οι συλληφθέντες ως μέλη τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων.

Μα η είδηση είναι αλλού, αγαπητοί. Στη στελέχωση των τεσσάρων ομάδων. Μα είναι δυνατόν; 53 ολόκληρα άτομα έχουν συλληφθεί, σε 4 εγκληματικές οργανώσεις κατηγορούνται ότι έχουν κάνει καριέρα και ανάμεσα τους μόνο ένας αλλοδαπός; Μόνο ένας; Και αυτός ο ένας υπήρξε ποδοσφαιριστής, δεν είναι ένας κάποιος οποιοσδήποτε κακόμοιρος αλλοδαπός. Εδώ χαλάει όλο το πράγμα. Κάτι δεν πάει καλά. Δεν μπορεί, έτσι «ελαφρά τη καρδίαν» να καταρρεύσει ολόκληρος μύθος. Εμείς έχουμε μάθει ότι τα εγκλήματα στην Ελλάδα τα κάνουν μόνο οι αλλοδαποί. Κάποιο λάθος θα έγινε, δεν μπορεί. Κάποιος να μας διαφωτίσει μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος. Μήπως οι 52 είναι αλλοδαποί και ο ένας είναι Έλληνας; Δεν είναι αστεία πράγματα αυτά. Πώς το λένε, χαλάει το ίματζ μας.

Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, που όσο να’ναι, ανατρέπουν τα καθιερωμένα για το έγκλημα και για το ποιοι έχουν ροπή προς αυτό- βάσει εθνικότητας και το αντίστοιχο έγκλημα, όπως είχε καταλήξει τηλεοπτικό κανάλι πριν κάποιο καιρό σε μεσημεριανή εκπομπή- γίνεται και μια επώνυμη καταγγελία από Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με την οποία, «αστυνομικοί» σε συνεργασία με «κατοίκους» του Αγ. Παντελεήμονα, μπαίνουν σε σπίτια μεταναστών στην περιοχή και τους απειλούν για να τους αποσπάσουν χρήματα. Είναι οι ίδιοι- καταγγέλλει– που ζητούν από τους μικροπωλητές από 700 ευρώ για να μην προβούν σε επιχειρήσεις «σκούπα». Έχουν έρθει τα πράγματα ανάποδα κύριοι και δεν το έχουμε καταλάβει. Είχε προηγηθεί όλων αυτών η «κηδεία» της Ελλάδας από ακραίους Σκοπιανούς, που όπως σωστά έγραψε και ο Σταύρος Θεοδωράκης τώρα οι ξένοι μας παίρνουν ακόμα και τις κηδείες, που όσο να’ναι, καλύτερα από εμάς τους ίδιους, δεν μπορούν να τις τελέσουν। Κρατάνε και τον Μάκη Ψωμιάδη στις φυλακές τους.




απο εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου