Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Οι φασίστες είναι σαν τα φίδια, δαγκώνουν μόνο τους ξυπόλυτους



Σήμερα το πρωί ομάδα φασιστών εμφανίστηκε στην περιοχή μας με τον γνωστό αιφνιδιαστικό και ακάλεστο τρόπο, με τον οποίο συνηθίζει να το κάνει στις δυτικές γειτονιές. Πάρκαραν τα οχήματά τους γύρω στις 12 στην πλατεία “29 Σεπτέμβρη 1944″ (εκεί δηλαδή που υπάρχει το μνημείο για τους 100 εκτελεσμένους αιγαλιώτες από τους ναζί την συγκεκριμένη ημερομηνία) -και όλως τυχαίως πίσω από το Β’ ΑΤ Αιγάλεω επί της Ιεράς Οδού και Κηφισού- και με βήμα ταχύ περιφέρθηκαν στον άξονα Ιεράς Οδού μέχρι την Θηβών και μέσω οδού Σμύρνης πίσω στα οχήματα. Δύο ηλικιωμένοι και δύο γυναίκες μοίραζαν την εφημερίδα τους και όλοι οι άλλοι (περίπου 30 άτομα) έκαναν την γνωστή τους τραγελαφική παρέλαση. Παρόντες ήταν και δύο ηγετικά στελέχη, γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερο στρατηγικό ενδιαφέρον των ασπόνδυλων για την περιοχή μας. Να σημειώσουμε επιπλέον την διακριτική συνοδεία της αστυνομίας η οποία συνεπλήρωνε τον συμβολισμό αυτής της απεχθούς κουστωδίας.

Η απάντηση από μεριάς των εξαγριωμένων αντιφασιστών του Αιγάλεω ήταν τέτοια που επέτρεπαν τα χρονικά περιθώρια και στο βαθμό που δεν ήταν πλέον δυνατόν να “συναντηθούμε” παρά την αμέριστη επιθυμία μας, πορευτήκαμε στην ίδια ακριβώς διαδρομή διαλύοντας τον απόηχο αυτής της θλιβερής εμπειρίας για τις γειτονιές μας, αποκαθιστώντας τα νοήματα της λυσσώδους ελευθερίας και της κοινωνικής αντίστασης.

Η σκόπιμη βεβήλωση των αντιφασιστικών συμβόλων της περιοχής δεν είναι τυχαία (να σημειώσουμε εδώ την επιμονή των φασιστών πριν δύο περίπου μήνες να συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία της Κοκκινιάς, μιας περιοχής που έχει σημαδευτεί από το αίμα των μαχητών του Μπλόκου στην κατοχή). Θέλουν να σηματοδοτήσουν μια ιστορική κατίσχυση ως πρόδρομο της νέας ολοκληρωτικής εποχής που πρεσβεύουν.

Λογαριάζουν, όμως, χωρίς το αίμα που θα χρειαστεί να χύσουν μέχρι να επιστρέψουν στις τρύπες τους.

απο εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου