Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Αναφορά σε 2 ναζιστικές επιθέσεις μετά την πορεία των χρυσαύγουλων.

Το Σάββατο, 28/01 στις 23:35 έλαβα τηλεφώνημα από το φίλο Μ. Ο. ο οποίος με ενημέρωσε επιγραμματικά πως βρίσκεται σε κεντρικό νοσοσκομείο από κτυπήματα φασιστών. Φτάνοντας με ακόμα ένα άτομο στο χειρουργικό τμήμα των επειγόντων τον αντικρύσαμε ξαπλωμένο σε ράντζο και με εμφανείς μώλωπες στο πρόσωπο. Μου ξεκαθάρισε, εξαρχής, πως στην αίθουσα βρίσκονταν δύο ασφαλήτες και τουλάχιστον τρεις άλλοι που- αν μη τι άλλο- είχαν κατέβει στην πορεία των χρυσαυγιτών.

Όπως μου εξιστόρησε ο ίδιος βρισκόταν στο μετρό Ομόνοια, στους διαδρόμους μεταξύ των εκδοτηρίων και των συρμών κατευθυνόμενος προς Εξάρχεια. Ενώ έγραφε στο κινητό αντιλήφθηκε μια ομάδα 30 ατόμων να κινούνται με την αντίθετη προς αυτόν πορεία, που φώναζαν συγκεκριμένα «έξω οι ξένοι απ την ελλάδα». Αμέσως του επιτέθηκε ομάδα 6-8 ατόμων οι οποίοι, αφου τον έριξαν κάτω, τον χτύπησαν επανελημμένα στο κεφάλι. Κανένας δεν επενέβη. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ενώ στην περιοχή έιχαν φτάσει σίγουρα μια διμοιρία ματ και καπελάκηδες.

Στο διπλανό ακριβώς ράντζο βρισκόταν κατάκοιτος ένας μετανάστης πακιστανικής καταγωγής γύρω στα 35, βαρύτατα χτυπημένος με ράμματα στο πρόσωπο και αδυναμία όρασης λόγω του οιδήματος στα μάτια. Όση ώρα ήμασταν δίπλα του νιώσαμε την τεράστια προσπάθειά του να μην εκδηλώσει πόνο. Ο συγκεκριμένος είχε χτυπηθεί στο σταθμό μετρό Αττικής. Στο νοσοκομείο βρισκόταν μαζί με δύο συντρόφους (Εξακριβωμένο. Γνωστά άτομα με τα οποία αλληλοενημερωθήκαμε), οι οποίοι παρέμειναν δίπλα του έχοντας πρόθεση να καταθέσουν για το περιστατικό.

Μετά από 5ωρη νοσηλεία ο Μ. Ο. περίπου εξαναγκαζόμενος από μπάτσους που είχαν φτάσει για να λάβουν κατάθεση-στην οποία δήλωσε καθαρά πως η γενική στάση των μπάτσων αποσκοπούσε στο να φυγαδευτούν οι φασίστες- οδηγήθηκε στη ασφάλεια για ‘’αναγνώριση υπόπτων’’. Το πρωί απεχώρησε και τώρα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Σκηνικά με ματάδες να ζητούν από φασίστες να τους αφήσουν να κάνουν τη δουλειά τους, ασφαλήτες να ακολυθούν τραυματίες ακόμα και στο χώρο εξέτασής τους και μπάτσους να έχουν γκομενοσυζητήσεις με υπόπτους για ρατσιστικές δολοφονικές επιθέσεις έχουν προυπάρξει και δεν αξίζουν περαιτέρω σχολιασμού.

Ο Μ.Ο είναι φοιτητής κυπριακής. Το μελαμψό χρώμα και η ‘εναλλακτική’ εμφάνιση πιθανώς οδήγησαν τους σκατοκέφαλους να επιτεθούν σ’έναν ‘’αλύτρωτο έλληνα αδελφό’’ τους. Είναι να διερωτάται κανείς αν τα ασπόνδυλα αξίζουν μόνο πέσιμο λόγω της επικινδυνότητας του εμετικού μίσους τους ή της αμετακίνητης ηλιθιότητας τους..

Τα παραπάνω περιστατικά παρατίθενται ενημερωτικά. Ο καθένας μας απέναντί τους ΠΡΑΤΤΕΙ ατομικά ή συλλογικά με γνώμονα τη συνείδηση.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου