Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Άλλος ένας ύποπτος συνελήφθη στη Γερμανία σχετικά με το δίκτυο νεοναζί



Βερολίνο, Γερμανία
Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε την Κυριακή έναν 36χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να παρείχε υποστήριξη στην ακροδεξιά εγκληματική οργάνωση που πραγματοποίησε τουλάχιστον δέκα δολοφονίες στο διάστημα 2000-2007. Η δράση του νεοναζιστικού δικτύου ήλθε στο φως τον περασμένο μήνα, προκαλώντας ρίγη στη Γερμανία.

Ο ύποπτος συνελήφθη στο ανατολικό κρατίδιο της Σαξονίας.

Στο δικτυακό τόπο της αστυνομίας έχει αναρτηθεί ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, στην οποία αναφέρεται ότι ο συλληφθείς, Ματίας Ντ., φέρεται να παρείχε επιμελητειακή υποστήριξη στη νεοναζιστική ομάδα NSU, κυρίως δίνοντας το όνομά του για την ενοικίαση δύο διαμερισμάτων.

Άλλοι τρεις άνδρες έχουν συλληφθεί τις τελευταίες εβδομάδες στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης, επίσης ως ύποπτοι για την παροχή υποστήριξης στις δραστηριότητες της οργάνωσης.

Το περιοδικό Der Spiegel αναφέρεται την Κυριακή στην ηλεκτρονική του έκδοση στη σύλληψη ενός ακόμη προσώπου, μιας γυναίκας, που ήταν στο στόχαστρο των αρχών, σύλληψη που ανεβάζει στους επτά το συνολικό αριθμό των υπόπτων.

Η ύπαρξη της NSU ανακαλύφθηκε τον περασμένο μήνα. Αποτελείτο από τρία ενεργά μέλη, δύο άνδρες οι οποίοι πέθαναν και μια γυναίκα που σήμερα κρατείται. Η οργάνωση διέπραξε από το 2000 έως το 2006 τουλάχιστον δέκα δολοφονίες σε ολόκληρη τη χώρα, περιλαμβανομένων ενός Έλληνα και οκτώ Τούρκων μεταναστών.

πηγή

και παλαιότερες αναρτήσεις σχετικά με τη συγκεκριμένη ομάδα δολοφόνων εθνικιστών εδω, εδω και εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου