Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Παρέμβαση στην εκδήλωση μνήμης στον Γοργοπόταμο



Στις 27/11 πραγματοποιήθηκε στο Γοργοπόταμο η καθιερωμένη τελετή μνήμης για την ανατίναξη της γέφυρας.

Περίπου 30 αγανακτισμένοι (και κάποια άτομα από το χώρο) έδωσαν το παρών με συνθήματα και διαρκή γιουχαϊσματα ενάντια σε αντιπροσώπους δήμου, περιφέρειας και κομμάτων (ΝΔ,ΛΑΟΣ και ΔΗΜΑΡ,οι συριζαίοι γιορτάσαν μόνοι τους, οι κουκουέδες θα γιορτάσουν επίσης μόνοι τους και οι πασόκοι φοβούμενοι να στείλουν ντόπιο βουλευτή έστειλαν αντιπρόσωπο από τη φωκίδα).

Οι τοπικοί παράγοντες που, όπως αναμενόταν, αναλώθηκαν κυρίως σε διάφορα επετειακά και δακρύβρεχτα υπέρ εθνικής ενότητας, βρήκαν ευκαιρία να ασχοληθούν και με "τις σημερινές δύσκολες συγκυρίες". Πήραν την απάντησή τους σε καντήλια (ειδικά για τον εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ:μπουμπούκο και βορίδη ακούστε το καλά υπάρχει κι άλλος χώρος στο μελιγαλά,φασίστες ραγιάδες γερμανοτσολιάδες).

Το τοπίο συμπληρώναν παπάδες, στρατός και κάμποσοι μπάτσοι (οι οποίοι δε δίστασαν να καταθέσουν και στεφάνι, ίσα για να τους υπενθημίσουμε με το γνωστό σύνθημα ποια είναι η δουλειά τους, ενώ προηγουμένως είχαν πραγματοποιήσει και εξακριβώσεις στο χώρο γύρω απ'το ποτάμι).

Οι παλιοί αντάρτες που παρά τα χρόνια τους ήρθαν και φέτος πήραν χειροκροτήματα, συνοδεία συνθημάτων για το Βελουχιώτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον Άρη πέρ'απ'τα συνθήματα σηκώθηκε και λάβαρο που χειροκροτήθηκε, αντίθετα οι όποιες αναφορές τιμής στο Ν. Ζέρβα (στα πλαίσια μιας γενικότερης προσπάθειας αποκατάστασης του στη συνείδηση των λαμιωτών που επιχειρείται μάταια τον τελευταίο καιρό) συνάντησαν την αδιαφορία όλων των παρευρισκομένων.

Η προσπάθεια μετατροπής της αντίστασης σε θεσμό και καπήλευσής της από τα διάφορα φασιστοειδή απέτυχε.

Αναρχικοί/Αντιεξουσιαστές Λαμίας



απο εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου