Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Γιόρτασαν την Χούντα στην Σχολή Ευελπίδων στις 17 Νοεμβρίου!

Πραγματική πρόκληση για την κοινωνία μας αποτελεί η πληροφορία που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, σύμφωνα με την οποία μετά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ευελπίδων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου, ορισμένοι ευέλπιδες τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά το επίσημο μέρος της εκδήλωσης ο αρχηγός των Ευελπίδων σηκώθηκε στο βήμα, ζήτησε να αποχωρήσουν οι συνάδελφοι του αλλοδαποί και Κύπριοι, έβγαλε τη φωτογραφία από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και αφού έκλεισαν οι πόρτες άρχισε να εξηγεί στους συναδέλφους του ότι «η επανάσταση της 21ης Απριλίου» είχε διαστρεβλωθεί! Στη συνέχεια, μαζί με άλλα πέντε άτομα τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου. Η πλειονότητα των ευελπίδων παρέμεινε στις θέσεις τους ζητωκραυγάζοντας σχετικά συνθήματα.


Ο συγκεκριμένος ακροδεξιός υποψήφιος αξιωματικός δεν απασχολεί για πρώτη φορά. Ήταν επίσης επικεφαλής του τμήματος των Ευέλπιδων οι οποίοι παρά την αναβολή της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη λόγω των αντιδράσεων του κόσμου που είχε κλείσει το δρόμο διαμαρτυρόμενος για την αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των Μνημονίων, ήθελαν να παρελάσουν. Τελικά δεν παρέλασαν αλλά έκαναν σημειωτόν. Στα βίντεο που κατέγραψαν το γεγονός είναι εμφανή η παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής που ενθαρρύνουν τους Ευέλπιδες και τραγουδούν μαζί τους εθνικιστικά εμβατήρια. Είναι επίσης ευδιάκριτο ότι οι Ευέλπιδες τραγουδούν τα παράνομα άσματα με ιδιαίτερη θέρμη και φαίνεται ότι τα γνωρίζουν καλά.
Να θυμίσουμε ότι με δημόσια τοποθέτηση του, ο Υποναύαρχος ε.α. Ντουνιαδάκη, είχε καταδικάσει τα συνθήματα εθνικιστικού και αλυτρωτικού περιεχομένου που ελέχθησαν από τους σπουδαστές της ΣΣΑΣ που παρέλασαν στη Θεσσαλονίκη. Είχαμε τονίσει ότι «Πρόκειται για πρωτοβουλία που από θέση υπεράσπισης της δημοκρατίας και της διατήρησης φιλικών-ειρηνικών σχέσεων με τους γειτονικούς λαούς, σε αρμονία με το Σύνταγμα, τους νόμους και τον Στρατιωτικό Κανονισμό, στηλίτευσε τις εθνικιστικές κραυγές και ουσιαστικά καταδίκασε την ακραία προπαγάνδα κάθε μορφής που ασκείται στις Στρατιωτικές Σχολές. Εξάλλου, δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την παρέλαση τμημάτων των Ειδικών Δυνάμεων στη Αθήνα, όπου τα εμετικά συνθήματα εθνικιστικού μίσους που βροντοφωνάχτηκαν από τα τμήματα αυτά σε ανοικτή συνεργασία με φασιστικές συμμορίες, ντρόπιασαν το λαό μας».
Θα περίμενε κανείς την παρέμβαση του ΓΕΣ, του ΓΕΕΘΑ και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τη δημόσια καταδίκη των απαράδεκτων και επικίνδυνων αυτών ενεργειών από τα ΜΜΕ, τις πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις. Σίγουρα όμως θεωρούμε αυτονόητη την παρέμβαση των Συνδικαλιστικών οργανώσεων των ενεργεία και Απόστρατων Αξιωματικών, του ΣΥΣΜΕΔ και της ΑΝΕΑΕΔ. Αντί για αυτό όμως, σιωπή. Που διαδέχτηκε η αμηχανία μπροστά στην υπεύθυνη στάση του υποναυάρχου Ντουνιαδάκη, για να τη ακολουθήσει σταδιακά η χλεύη και η καταγγελία τελικά της πρωτοβουλίας του δημοκρατικά ευαίσθητου απόστρατου. Κινήσεις που συγκαλύπτουν την παρανομία, συμπλέουν με τον εθνικιστικό παροξυσμό και αποκαλύπτουν τον συντηρητικό και αντιδραστικό χαρακτήρα των Ενώσεων Αποστράτων που καθοδηγεί η ΝΔ, συμπλέει το ΛΑΟΣ και συνευρίσκεται η Χρυσή Αυγή! Τελικά, μετά από Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΑΝΕΑΕΔ, ο Υποναύαρχος Ντουνιαδάκης καλέστηκε σε απολογία».
Όμως οι αποκαλύψεις του ΒΗΜΑΤΟΣ, μπορεί να ήταν προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση του νέου ΥΕΘΑ και του ΓΕΣ εξαιτίας της δημοσιότητας που δόθηκε, όμως επιτρέψτε μας να πούμε ότι πρόκειται για πράξεις Υποκρισίας. Ο νέος ΥΕΘΑ βρήκε έναν ανέξοδο τρόπο για να φτιάξει το δημοκρατικό του προφίλ, να στείλει ένα σικέ μήνυμα στο λαό μας ότι κάτι άλλαξε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ότι αυτός δεν είναι Π.Μπεγλίτης που ήθελε να κατεβάσει τον στρατό απέναντι στους διαδηλωτές! Δημοσιοσχετίστικα καθρεφτάκια μας πουλάς κύριε Αβραμόπουλε.
Καταρχήν το ΒΗΜΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΥΕΣΘΗΣΙΕΣ; Ποιος ξεχνά το άρθρο του βασικού συντάκτη του Γ.Μαλούχου με τίτλο «Χρεοκοπία, Δημοκρατία, άρθρο 48 και έκτακτες εξουσίες» στις 21/10/2011 αμέσως μετά τις συγκλονιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις, θέτοντας το δίλημμα «Δημοκρατία ή χρεοκοπία;».
Και απαντούσε: «μια κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης, για να είναι τέτοια, οφείλει να έχει στα χέρια της έκτακτες εξουσίες, τις οποίες το Σύνταγμα της χώρας προβλέπει. Αλλιώς, εξελίσσεται σε ιδιότυπη δικτατορία. Δεν είναι δυνατόν μια κυβέρνηση να αγνοεί το γεγονός ότι απαιτούνται έκτακτες εξουσίες, όταν στην πράξη λειτουργεί συστηματικά και όλο και οξύτερα με αυτό τον τρόπο. Το χάσμα που προκαλείται είναι τέτοιο που, σύντομα, δεν θα γεφυρώνεται. Άλλωστε, δεν υπάρχει Έλληνας που να αμφιβάλλει ότι αυτή η κατάσταση δεν θα σταματήσει εδώ. Στην πραγματικότητα, βρισκόμαστε πολύ πιο κοντά στην αρχή της, παρά στο τέλος της.
Υπάρχουν περίοδοι, που τέτοιες έκτακτες συνθήκες επιβάλλουν έκτακτες εξουσίες: οι πόλεμοι είναι ένα παράδειγμα. Τον πόλεμο, πολλές φορές τον έχουν οξύτατα επικαλεστεί, στους πιο δραματικούς τόνους, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών και όχι μόνον. Από τη στιγμή λοιπόν που αυτό πιστεύουν κι έτσι κινούνται, αν θέλουν να είναι πραγματικά τίμιοι απέναντι στις δραματικές περιστάσεις και να έχουν αληθινή ευθύνη των πράξεών τους, οφείλουν να μην κρύβονται άλλο πίσω από προσχήματα.
Το άρθρο 48 του Συντάγματος προβλέπει ρητά το πώς και για πόσο η ίδια η Βουλή, μετά από πρόταση της κυβέρνησης, μπορεί να λάβει την απόφαση ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας και να της παράσχει έκτακτες εξουσίες, στις οποίες κατ' ουσίαν αναφέρθηκε πρόσφατα και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.
Ας πάρει την ευθύνη να ζητήσει από τη Βουλή εφαρμογή του άρθρου 48 του Συντάγματος, με ό,τι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται. Αφού εκλογές δεν κάνει, εκείνος, έστω λοιπόν δια των αντιπροσώπων του, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, είναι ο μόνος που μπορεί και πρέπει να αποφασίσει πια για όλα αυτά. Αν η Βουλή δώσει στην κυβέρνηση αυτά τα δικαιώματα, έχει καλώς. Οι κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος, οφείλουν να ζητήσουν ευθέως από τον ελληνικό λαό να τους δώσει την άδεια να κυβερνήσουν έξω από τα όρια της κανονικότητας και να σταματήσουν να το πράττουν εκ κρυπτώ και στα όρια της συνταγματικής τάξης».
Δε μας πείθει επομένως το ΒΗΜΑ που μόλις πριν ένα μήνα απαιτούσε από Παπανδρέου-Βενιζέλο ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ!
Ρίχνουν τις ευθύνες στον ακροδεξιό Εύελπι, που είναι όμως ένα γρανάζι στην αντιδραστική εκπαίδευση που παρέχεται στις Στρατιωτικές Σχολές, αποκρύπτοντας τις σοβαρές αντιδραστικές τομές που σχεδιάζονται στις Ένοπλες Δυνάμεις. Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που έχει επικεφαλής τον πολιτευτή της ΝΔ Αβραμόπουλο, της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά που κυριαρχείται πλέον από το Ακροδεξιό και Πολεμοκάπηλο ΔΙΚΤΥΟ 21!
Στον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να γαλουχήσουν την νεά γενιά αξιωματικών ώστε να είναι προετοιμασμένη για θερμά πολεμικά επεισόδια που θα προκαλέσει ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός μεταξύ των κρατών Ελλάδας-Τουρκίας, για την συμμετοχή τους στις δολοφονικές αποστολές των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, αλλά και για να κατέβουν στο δρόμο σε ρόλο Απεργοσπάστη, αναλαμβάνοντας επίσης αποστολές Καταστολής των κοινωνικών κινημάτων.
Η Χούντα των Συνταγματαρχών πάει χέρι-χέρι με τη Χούντα του Παπαδήμου, συγκυβερνά πλέον στο πλαίσιο της πολιτικής συμφωνίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, δανείζει τα εμετικά της συνθήματα για τους γειτονικούς λαούς και τον «κουμουνιστικό κίνδυνο». Ο Στρατιωτικός Κανονισμός και οι Διαταγές του ΓΕΣ είναι κουρελόχαρτα, δεν εφαρμόζονται πρώτα από όλα στην Σχολή Ευελπίδων, εκεί που εκπαιδεύονται οι αυριανοί αξιωματικοί που σύμφωνα με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του εκάστοτε ΥΕΘΑ, θα έπρεπε να τα διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού. Αντίθετα το καψόνι, η εθνικιστική προπαγάνδα και η απαξίωση των κοινωνικών αγώνων είναι καθεστώς στις Στρατιωτικές Σχολές.
Αυτά που τους μαθαίνουν στην Ευελπίδων σύντομα εφαρμόζουν οι νεαροί αξιωματικοί πρώτα από όλα στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, όπου οι καταγγελίες των συναδέλφων φαντάρων είναι συνεχείς.
Όμως το ΓΕΣ και ο ΥΕΘΑ Αβραμόπουλος αδιαφορούν και συγκαλύπτουν.
Ποιος νοιάστηκε και ποιος εξέτασε τις καταγγελίες μας για τα «Εθνικιστικά κηρύγματα και πολιτικός τραμπουκισμός φαντάρων στο στρατόπεδο Λαγού»; Στο στρατόπεδο Λαγού στο Διδυμότειχο το εθνικιστικό κήρυγμα είναι στην ημερήσια διάταξη. Οι στρατιώτες στο ΣΠΕΝ (Σχολείο Προκεχωρημένης εκπαίδευσης Νεοτοποθετημένων) ακούν καθημερινά από εκπαιδευτές και αξιωματικούς της διοίκησης του στρατοπέδου και της μεραρχίας για τα «σκυλιά» που βρίσκονται στην άλλη πλευρά των συνόρων, τους «Τουρκαλάδες», τους «χειρότερους γείτονες του κόσμου», τα «αρχίδ..» του ελληνικού στρατού και την ανωτερότητα των ελλήνων σε σχέση με τους βάρβαρους.
Ο ανθυπίλαρχος τεθωρακισμένων Κυριάκος Παπούλης, ωστόσο, προχώρησε πιο μακριά από τους περισσότερους, δηλώνοντας στην εκπαιδευτική του κλάση πως είναι «απίστευτα εθνικιστής». Ο ανθυπίλαρχος έβγαλε ένα λογύδριο με σαφή πολιτικό χαρακτήρα, στο οποίο μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι στα γεγονότα των Ιμίων οι Πολιτικοί πρόδωσαν το Στρατό, που θα έπρεπε να ξεκινήσει αμέσως πόλεμο και όπου πάει (γιατί σε αυτή την περίπτωση «τους Γαμάς»), πως οι Έλληνες αεροπόροι έχουν ορκιστεί εκδίκηση εναντίον της Τουρκίας για τα γεγονότα της Λέρου, ακόμα και πως οι Ισραηλινοί πεζοναύτες «καλά τους έκαναν τους Τούρκους», αναφερόμενος στις δολοφονίες των Τούρκων πολιτών του Mavi Marmara που πήρε μέρος στο στόλο της ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα το Μάιο του 2010! Επίσης, εξύμνησε το εθνοσωτήριο έργο του Ι.Μεταξά.
Ο ανθυπολοχαγός Ζήσης, γνωστός από καιρό για τις ακραία σωβινιστικές απόψεις του, πριν λίγες μέρες υποχρέωνε το λόγο του να βαδίζει σημειωτόν αναφωνώντας συνθήματα, μεταξύ άλλων: «που θα κοινωνήσετε; Στην Αγιά Σοφιά! Και που θα κολυμπήσετε; Στο Βόσπορο!». Είναι ο ίδιος αξιωματικός που πριν λίγο καιρό σχεδίαζε να περιφέρει στο Διδυμότειχο άγημα, το οποίο θα φώναζε ανάλογα συνθήματα και θα γιούχαρε μπροστά στα παλιά τούρκικα σπίτια! (τελικά δεν του επιτράπηκε από ανωτέρους του). Όμως γίνεται κάθε μέρα και πιο σαφές ότι η εθνικιστική, πολεμοχαρής και φασίζουσα αυτή προπαγάνδα δεν είναι (μόνο) ατομική πρωτοβουλία ορισμένων κατώτερων αξιωματικών. Το κλίμα διαμορφώνεται από την κορυφή. Οι ομιλίες τόσο του ταξίαρχου, όσο και του νέου μέραρχου ήταν βαθιά διαποτισμένες από υπερπατριωτικό πνεύμα και μάλιστα, ρητά, στο όνομα της εθνικής ομοψυχίας που πρέπει να επιδείξουμε για να ξεπεράσουμε την κρίση (η εθνικιστική κατήχηση στην υπηρεσία της τρέχουσας κρατικής προπαγάνδας για το μονόδρομο του μνημονίου και την υποχρέωση να κάνουμε θυσίες για τους τραπεζίτες.)

Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία μέρα του ΣΠΕΝ (Σχολείου Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοτοποθετημένων), επί της ουσίας δηλαδή η κορύφωση της στρατιωτικής εκπαίδευσης των φαντάρων, γίνεται με προσωπική εντολή του ίδιου του διοικητή της ταξιαρχίας ταξίαρχου Σακαλή πάνω στον Έβρο και απέναντι από ένα τουρκικό φυλάκιο. Αυτό γίνεται γιατί «είναι καλό να μας ακούν οι Τουρκαλάδες», όπως δήλωσε ο ίδιος την τελευταία φορά επιτόπου. Ο ταξίαρχος υποστήριξε ότι αυτό είναι απαραίτητο γιατί η Τουρκία θέλει να μας κατακτήσει (αλήθεια, από πού προκύπτει αυτό; Υπάρχει κάποια πληροφορία για σχέδιο εισβολής; Ωστόσο η εξέλιξη της άσκησης έδωσε διαφορετική εικόνα. Οι στρατιώτες έπαιρναν εντολή να παρελάσουν ανά ομάδες κατά μήκος του ποταμού με τα όπλα τους σε θέση χαμηλής ετοιμότητας. Σε ένα ορισμένο σημείο στρέφονταν προς τους Τούρκους σκοπούς (που κοιτούσαν μάλλον με δικαιολογημένη ιλαρότητα) σε διπλό ζυγό. Στην ερώτηση του εκπαιδευτή (ανθυπίλαρχου Χονδρουδάκη στη συγκεκριμένη περίπτωση) «βλέπετε απέναντι;», όφειλαν να απαντήσουν δυνατά «μάλιστα!», για να πάρουν την απάντηση «αυτό είναι προσωρινά Τουρκία». Είχαν μάλιστα προειδοποιηθεί ότι θα πρέπει να φωνάξουν με όλη τους τη δύναμη για να μας ακούσουν απέναντι οι «μικροψώληδες».
Αυτός επομένως είναι ο Στρατός των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, εφοπλιστών, τραπεζιτών, εργολάβων και καναλαρχών!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο: